palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Interreg V – A Románia – Magyarország nyílt pályázati felhívás

Megjelent az Interreg V – A Románia – Magyarország első nyílt pályázati felhívása. A programon belül (a) a vízgazdálkodási ágazatba történő beruházás az uniós környezeti vívmányok követelményeinek való megfelelés, és a tagállamok által megállapított, e követelményeken túlmutató beruházási igények kielégítése érdekében a Közös védekezés valamint a közös értékek és források hatékony felhasználására, a (b) természeti és kulturális örökség megőrzése, védelme, támogatása és fejlesztése 1. Prioritási tengely keretein belül, Közös védekezésre valamint a közös értékek és források hatékony felhasználására, valamint az (c) egyedi kockázatok kezelését, katasztrófákkal szembeni ellenálló képességet és katasztrófakezelő rendszerek fejlesztését célzó beruházások támogatására lehet pályázni.

A Romániai Regionális Fejlesztési és Közigazgatási Minisztérium mint az Interreg V-A Románia – Magyarország Irányító Hatósága, illetve a Nemzeti Hatóság – Miniszterelnöki Hivatal Magyarország –
meghirdeti az első nyílt pályázati felhívást a program keretén belül.

Mennyi támogatás áll rendelkezésre?
A rendelkezésre álló finanszírozás összege a nyílt pályázati felhívás keretén belül 22 615 835 EURO (EFRA) kiegészítve a román és magyar állami társfinanszírozással.

Melyek a támogatott területek?

A jelen nyílt pályázati felhívás kereteiben a következő beruházási prioritások pályázhatóak meg:

6/b – A vízgazdálkodási ágazatba történő beruházás az uniós környezeti  vívmányok követelményeinek való megfelelés, és a tagállamok által megállapított,  e követelményeken túlmutató beruházási igények kielégítése érdekében (1. Prioritási tengely keretein belül, Közös védekezés valamint a közös értékek és források hatékony felhasználása).
Rendelkezésre álló finanszírozás: 7,000,000 EURO

6/c – A természeti és kulturális örökség megőrzése, védelme, támogatása és fejlesztése (1. Prioritási tengely keretein belül, Közös védekezés valamint a közös értékek és források hatékony felhasználása)
Rendelkezésre álló finanszírozás: 7,500,000 EURO

5/b – Egyedi kockázatok kezelését, katasztrófákkal szembeni ellenálló képességet és katasztrófakezelő rendszerek fejlesztését célzó beruházások támogatása (5. Prioritási tengely keretein belül, A kockázatmegelőzés és katasztrófakezelés)
Rendelkezésre álló finanszírozás: 8,115,835 EURO

Kik pályázhatnak?
A pályázók, tevékenységek és költségek jogosultsági feltételeit a pályázati útmutató tartalmazza.
A program keretén belül pályázhatnak közjogi szervezetek(állami, regionális illetve helyi intézmények / hatóságok), non-profit szervezetek (pl. egyesületek), európai területi együttműködési csoportosulások (EGTC) és egyebek.

A pályázók kizárólag határon átnyúló partnerség keretén belül juthatnak támogatáshoz.

A támogatásra jogosult területek Szatmár, Bihar, Arad és Temes megyék Romániában és Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés és Csongrád megyék Magyarországon.

A társfinanszírozás aránya

A társfinanszírozás aránya a teljes támogatható költség 98%-a a román partnerek és  95%-a, bizonyos esetekben akár 100% – a, a magyar pályázók esetében.

Hogyan kell jelentkezni?
A pályázatokat az eMS elektronikus rendszeren keresztül kell benyújtani, 2017. január 25, 08:00 óra és 2017. április 24, 16:00 óra között (EET).
Az elektronikus eMS rendszer 2017.január 25-vel kezdődően, az alábbi linken érhető el: http://ems-rohu.mdrap.ro/app/main?execution=e1s1.
A felhíváshoz kapcsolódó tudnivalók és részletes információk az innen letölthető Pályázati útmutatóban találhatók.
A pályázati szakaszban, a Program segítséget nyújt a pályázóknak a Közös Technikai Titkárságon keresztül.
A pályázók kérdéseket vethetnek fel a pályázati kiírás szabályai tekintetében a joint.secretariat@brecoradea.ro email címen, legkésőbb 21 munkanappal a benyújtási határidőt megelőzően. A válaszokat legkésőbb a pályázat benyújtási határidejét megelőző 11 munkanapon belül kell megküldeni (közzétenni).
Információs napok kerülnek megrendezésre a román-magyar határtérségben. A rendezvények  helyszíneivel kapcsolatosan a Program honlapján (http://interreg-rohu.eu/en/home-en/) lehet érdeklődni.

A program elérhetősége:  Interreg V – A Románia – Magyarország nyílt pályázati felhívás