palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

1app alkalmazás-fejlesztő verseny

1appA BME Mobil Innovációs Központ alkalmazásfejlesztő versenyt hirdet. Az 1app verseny célja a magyar mobilalkalmazás-piac élénkítése, új szereplők felfedezése és a versenyt záró konferencián a jövő fejlesztői és az ipari szereplők közötti párbeszéd lehetővé tétele.

A versenyen egy- vagy kétfős, hallgatókból vagy középiskolai tanulókból (11. vagy 12. évfolyam) álló csapatok jelentkezését várjuk, akik egy ötletes, jól működő, magyar nyelvű alkalmazást fejlesztenek valamelyik mobil platformra.
Az alkalmazások értékelésekor az alkalmazás eredetisége és az alkalmazás megjelenése mellett a forráskód és a dokumentáció minőségét is figyelembe vesszük.
A versenyen alkalmazások három kategóriában nevezhetők:

 1. Oktatás – oktatáshoz kapcsolódó alkalmazások.
 2. Játék – játékprogramok.
 3. Egyéb – az előző két kategóriába nem sorolható alkalmazások.

A nevezés az Interneten keresztül történik az 1app.mik.bme.hu weboldalon.Az elkészült pályaműveket nem szükséges megjelentetni az egyes mobilplatformokhoz tartozó áruházakban.A versenyre olyan szoftverek nem nevezhetők, amelyek 2014. január 1-je előtt megjelentek valamelyik alkalmazásboltban.

Részvételi feltételek

A versenyen egy- kétfős csapatban indulhatnak olyan személyek, akik érvényes hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek egy magyar felsőoktatási intézményben a nevezéskor vagy 2014. január 1- jén, illetve a középiskola 11. vagy 12. évfolyamán tanulnak. A versenyen nem indulhatnak a szervezők és partnerek Ptk. szerinti közeli hozzátartozói. A részvétel feltétele a nevezés, amely az 1app.mik.bme.hu honlapon való regisztrációval történik.

Értékelési szempontok

Az egyes alkalmazások értékelésekor a következő szempontokat tartja szem előtt a zsűri:

 1. A forráskód minősége.
 2. Az alkalmazás alapját képező ötlet.
 3. Az alkalmazás illeszkedése az adott platform jellegzetességeihez.
 4. Az alkalmazás megjelenése.
 5. A felhasználói élmény egyéb elemei (logikus felépítés, helyesírás).
 6. A dokumentáció minősége.
 7. Az előadásra kapott pontszám (csak a továbbjutók esetén).

Konferencia
A versenyre a legjobb alkalmazásokat nevező csapatok egy Budapesten rendezendő egynapos konferencián mutathatják be egy 10- 15 perces előadásban az alkalmazásukat. A konferencián számítunk a verseny támogatóinak megjelenésére is.

Díjazás: Az egyes kategóriákban az első három helyen végzett csapatot díjazzuk. A versenyen értékes tárgynyereményeket, tabletgépeket, mobiltelefonokat lehet nyerni

Fontos dátumok

 • Nevezés kezdete 2014. február 19.
 • Nevezés határideje 2014. március 18.
 • Záró konferencia 2014. március vége

Tovább a verseny oldalára: http://1app.mik.bme.hu/