palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

2. Gyerek Arc rajzpályázat

gyerekarc_palyazatBiox, egy távoli galaxis küldötteként talán már úton is van a Föld nevű bolygó felé. Harminc évnek kell eltelni ahhoz, hogy megérkezzék, s hogy a mai földi kisiskolások akkor már érett felnőttekként fogadhassák. Vajon milyen kép fogadja majd Bioxot: óriási zöld területek, bő hozamú, gyors folyók, halakban gazdag tavak, tiszta levegő és nem utolsósorban barátságos földlakók? A 2. Gyerek ARC pályázat résztvevői rajzaikon keresztül jövőbeli feladatot is kapnak.

Biox ugyanis levelet küldött valamennyi földlakó iskolásnak, közülük is azoknak, akik már elmúltak 6 évesek, de még nem idősebbek 14 évnél. Levelének hangneme barátságos, ám mégis aggodalomra ad okot. Ugyanis a bolygónk felé tartó ismeretlen ismerős, és annak valamennyi rokona, barátja, üzletfele a Xenor bolygón úgy képzeli, hogy a Föld valamikor barátságos élettel teli bolygó volt, mára azonban nagyon sok mindent elrontottunk rajta. Biox sajnos hosszasan ecseteli bűnlajstromunkat, megemlíti, hogy járműveinkkel, gyárainkkal mérgező gázt juttatunk a levegőbe, hogy nap, mint nap indokolatlanul sok szemetet „állítunk elő”, s hogy ezt a szemetet elégetjük vagy elássuk, ezzel tovább szennyezve környezetünket. Felrója még, hogy bányászati munkáinkkal állandó sebet ejtünk a bolygón, hogy évszázadok óta folyamatosan pusztítjuk ki a minket körülvevő természetes környezetet. Legfontosabb bűnként, pedig azt említi, hogy valamennyi tevékenységünkkel bolygónk pusztulását készítjük elő.
Már pedig Biox útban van felénk, s az ARC stábjának számítása szerint 30 év áll rendelkezésére minden mai iskolásnak, hogy szüleikkel, tanáraikkal együtt ügyeljen környezetére, s hogy rendbe hozza a dolgokat.

S hogy milyen környezet fogadja majd Bioxot?
Erre várják a választ az 2. Gyerek ARC pályázat kiírói rajzolt, festett, ragasztott vagy digitális technikával készült A4-es fekvő formátumú rajzlapon. A gyerekek feladata, hogy megtervezzék azt a jövőbeni világot, (utcájukat, falujukat, városukat, a sport klubot, a házat, a gazdaságot, az óvodát az iskolát, a játszóteret, a bevásárlóközpontot, a piacot, a tömegközlekedést, járműveket, kiránduló helyeket, mozit, színházat, az internetet, a tv-ét, a telefont) amelyben élni szeretnének, s amelyet már felnőttként, 2039-re, Biox érkezésére valósággá építhetnek.

Az idei Gyerek ARC pályázathoz a Magyar Telekom Gyerek ARC+ pályázata is kapcsolódik az „Alkossatok közösen tűzfal képet!” felhívással A pályázat témája természetesen Bioxhoz kapcsolódik, a zsűri arra kíváncsi, hogy a gyerekek mit tennének együtt környezetükért. Az ARC+ pályázatra 3-5 fős csapatok A3-as álló rajzlapra készült alkotásait várják, azzal az előzetesen megfontolandó gondolattal, hogy az elkészült művek közül a hat legjobb majd az ország különböző városaiban (Pécsett, Budapesten, Sopronban, Miskolcon, Szegeden) tűzfalakra festve nyeri el valódi helyét, ahol sokáig láthatóak lesznek és sokakat megszólíthatnak.

A Gyerek ARC pályázatra beérkező művekből az öttagú zsűri (Bakos Gábor képzőművész ARC, Majoros Zita képzőművész Kidpix kreatív műhely, Sándor Barbara, a Minimax marketing menedzsere Horváth Eszter stylist, cake designer, Kovács Budha Tamás médiaművész) legfeljebb 80 alkotást választ ki, amelyeket 2009. június 13-tól Budapesten, a Művészetek Palotája előtti téren állítanak ki. A válogatásba bekerült pályaművek listája pedig 2009. május 21-től tekinthető meg a www.arcmagazin.hu oldalon.

Egy résztvevő legfeljebb 3 pályaművel vehet részt a pályázaton, a jelentkezéshez szükséges pályázati lap az www. arcmagazin.hu oldalról tölthető le. A zsűri a pályaműveket két kategóriában, a 6-10 és a 10-14 korcsoportban bírálja el, az ARC+ pályaművek esetében egy kategóriában (6-14). A Gyerek ARC pályázat mindkét kategóriájának első helyezettje családjával együtt (2 felnőtt, 2 gyerek) 3 napos (2 éjszakás) wellness kényeztető programon vehet részt egy wellness szállodában. Kategóriánként az első három helyezettet pedig nassolnivalókat, bio élelmiszereket és egyéb vonzó nyereményeket tartalmazó csomaggal jutalmazzák. A Magyar Telekom ARC+ pályázat díjazottjai csoportonként 80 ezer forint értékű vásárlási utalványt nyernek.

A pályaművek beadásának határideje – a Gyerek ARC és a Gyerek ARC+ pályázat esetében is – 2009. május 11.
A pályázatokat A4-es vagy A/3-as borítékba téve postai úton vagy személyesen a 1022 Budapest, Tövis u. 1/B. címre kell eljuttatni.

További információ: a 345-0452-es telefonszámon vagy e-mailben a palyazz@arcmagazin.hu email címen kérhető.
Egyéb információk:
Kertész Judit – Akció PR
+36 30/921 1257
kertesz@akciopr.hu

linkek: Montenegró nyaralás Budva Szarajevó utazás Keszthely látnivalók