palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

5. Van Más Kép kísérleti film- és videoklip-fesztivál pályázat

5. alkalommal hirdet országos pályázatot kísérletező kedvű filmkészítők számára a Délvidék Ház Nonprofit Kft. és a Csongrád Megyei Közművelődési, Pedagógiai és Sportintézmény ÁMK Közművelődési Intézményegysége a Van Más Kép Kísérleti Film- és Videoklip-fesztiválon történő részvételre, az alábbi feltételek szerint: Nevezni lehet bármely 2009. után készült film- vagy videoalkotással, az alábbi kategóriák valamelyikébe:

  1. kreatív dokumentumfilm, maximum 15 perces időtartamban
  2. kísérleti kisjátékfilm, maximum 10 perces időtartamban
  3. videoklip, maximum 5 perces időtartamban
  4. animációs film, maximum 10 perces időtartamban

Nevezni elektronikus formában és postai úton egyaránt szükséges!

  1. Elektronikus formában nevezni pontosan kitöltött nevezési lappal (word dokumentum) szükséges, melyet a nevezési határidő lejártáig kérünk eljuttatni az s8mm@citromail.hu címre. Ide várjuk az alkotóról készült képeket és az alkotásból vett jelenetek fotóit is, melyek bekerülnek a rendezvény programfüzetébe.
  2. Postán keresztül nevezni pontosan kitöltött nevezési lappal és a nevezési laphoz mellékelt, az eredeti művet bemutató DVD-R, DVD+R vagy DVD+R DL lemezzel lehet, az alábbi szempontok figyelembe vételével:
  1. Standard Definition (SD) digitális felvételi formátumok (Professional DV, miniDV, Digital8, DVCAM stb.) esetében lehetőség szerint MPEG-2 PAL DV tömörítéssel.
  2. High Definition (HD) digitális felvételi formátumok (HDV 720p, HDV 1080i és egyéb HD) esetében lehetőség szerint MPEG-4 H.264 (MPEG-4 AVC) tömörítéssel.

A nevezési lapok letölthetők a rendezvény hivatalos honlapjáról, a www.vanmaskep.hu website-ról, Nevezési lap menüpont alatt.

Nevezési díj nincs!

Nevezési határidő: 2012. október 25.

Beküldhető alkotások száma: kategóriánként legfeljebb 3. (Minden egyes alkotást külön DVD-lemezen, külön kitöltött nevezési lap csatolásával együtt kérjük beküldeni!)

A nevezéseket, kérjük, a következő címre eljuttatni:

Dohorné Kostyál Zsuzsanna
Délvidék Ház Nonprofit Kft.
6726 Szeged, Közép fasor 1-3.

A beérkezett alkotásokat háromtagú szakértő zsűri bírálja el a filmszemle ideje alatt. Előválogatás a beérkezett nevezések függvényében lehetséges. Figyelem! Az előválogatástól függetlenül kizáró ok lehet a játékidő túllépése!

A Rendezvényház vetítőtermében (6726 Szeged, Közép fasor 1-3.) zajló versenyprogram után a zsűri interaktív szakmai konzultációt tart, melybe bárki bekapcsolódhat!

Minden egyes kategóriában értékes, a filmkészítéshez kapcsolódó tárgynyereményeket osztunk ki a nyertes alkotások rendezői között.

Letölthető dokumentum

Palyazati_felhivas_VMK_2012.pdf

Információ

Rendezvényház Nonprofit Kft.
Dohorné Kostyál Zsuzsanna
6726 Szeged, Közép fasor 1-3.

E-mail:
kostyal.zsuzsa@rhz.hu
(Dohorné Kostyál Zsuzsanna művészeti előadó)

s8mm@citromail.hu
(Csabai Ferenc projektmenedzser)

Telefon:
Dohorné Kostyál Zsuzsanna
06 62 592-806
06 20 369-3434

Csabai Ferenc projektmenedzser
06 70 267-9684