palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A sport mindenkié! pályázat újságíróknak

A Médiaunió Alapítvány és A sport mindenkié! kampány stábja pályázatot hirdet újságíróknak. Olyan riportokat, cikkeket, video- és hanganyagokat, valamint fotósorozatokat várnak, amelyek nem mindennapi sportembereket, edzőket, sportegyesületeket, különleges sportokat űző, sportolásra buzdító személyeket vagy csoportokat mutatnak be. Beadási határidő: 2012. november 5. A pályázat pénzdíját a Coca-Cola Magyarország Testébresztő program ajánlotta fel.

„A sport mindenkié!” kampány célja, hogy felhívja a társadalom, a nem sportoló hétköznapi emberek figyelmét a mozgás, a rendszeres sportolás fontosságára és pozitív hatásaira. A kampány májusban indult, azóta óriásplakátokon, rádió- és tévészpotokban, az nyomtatott sajtóban és az interneten, illetve a közösségi média platformjain ösztönzi a gyerekeket és felnőtteket, hogy sportoljanak legalább heti háromszor egy órát – erre utal a kampány szlogenje is: „3×1 – és jobban megy!”

Pályázatával a Médiaunió Alapítvány azt szeretné elérni, hogy ehhez a munkához a lehető legtöbb újságíró csatlakozzon! Az embereket motiválni alapvetően nem könnyű, azonban hiszünk benne, hogy ezzel az országos méretű összefogással elérhetjük, hogy mind többekben tudatosuljon a rendszeres sportolás számtalan előnye, például a jobb közérzet, a nagyobb állóképesség, az erősebb, aktív izomzat, a szív és keringési rendszer jobb teljesítőképessége, az önbizalom növekedése és a társas kapcsolatok erősödése.

A pályázat díjai

 • 1. díj: bruttó 300.000 Ft
 • 2. díj: bruttó200.000 Ft
 • 3. díj: bruttó100.000 Ft

Különdíj (az adidas felajánlásából): Az olimpikonokat is öltöztető adidas 100.000 Ft értékben felöltözteti a különdíjas cikk íróját!

További különdíjak partnereinktől (sportbérletek, személyes életmód-tanácsadás stb.)

A pénzdíjakat „A sport mindenkié!” kampány támogatója, a Coca-Cola Magyarország Testébresztő program ajánlotta fel.

A pályázás módja, feltételei

Pályázni valamilyen szempontból különleges szabadidősportolók, amatőr sportemberek, velük foglalkozó szakemberek (edzők, személyi edzők, önkéntesek, animátorok stb.), sportegyesületek, önkéntes vagy alkalmi csoportok szokásait, tevékenységét, örömeit, nehézségeit, sikereit bemutató, ösztönzésre alkalmas szerkesztőségi tartalommal lehet. Ez lehet print vagy online újságcikk, online videó, blogposzt, print vagy online fotósorozat, rádió- vagy TV-műsor (illetve ezek részlete).

Az érvényes pályamű feltételei:

 • 2012. április 1. és 2012. november 5. között jelent/jelenik meg. (A megjelenés, adásba kerülés, sugárzás idejét, illetve a megjelenésnek helyt adó médiumot a pályázati anyagnak visszakereshetően tartalmaznia kell.)
 • Egy pályázó több pályázatot is benyújthat. Alkotócsoportok, stábok, szerkesztőségek is adhatnak be közös pályázatot, 1-3. helyezés esetén a díj a teljes alkotócsoportot illeti. Az értékelés során a zsűri nem veszi figyelembe a megjelenésnek helyt adó médium elérési adatait.

A még meg nem jelent pályaművek lehetőleg hivatkozzanak a Médiaunió Alapítvány „A sport mindenkié!” kampányára (Pl. a bevezetőben tartalmazza a kampány főbb üzeneteit; utaljon óriásplakátra vagy tévéreklámra; idézze valamelyik kampányarcunkat stb.), de a pályázat beadásának ez nem feltétele.

A Médiaunió és a Coca-Cola Magyarország Testébresztő program közös pályázatára a sajtopalyazat@sportolnijo.hu címre várjuk a pályaműveket 2012. november 5-én déli 12 óráig. A leadási határidő után beérkezett pályaműveket a zsűri nem tudja értékelni.

Az érvényes pályázat tartalma

 1. A pályázó(k) neve(i), elérhetőségei (e-mail cím és telefonszám)
 2. A pályázat címe (megegyezhet a megjelent anyag címével)
 3. Az első megjelenés, adás, sugárzás, közlés helye
 4. Az első megjelenés, adás, sugárzás, közlés ideje
 5. A megjelent anyag digitális másolata (PDF, MP3, WMV, MPEG2, MPEG4, online-megjelenés esetén a honlap elérhetősége, linkje)

Kérjük, hogy a pályázatot tartalmazó e-mail tárgya ez legyen: „A sport mindenkié!” – újságíró-pályázat. (A csatolt melléklet neve feleljen meg a pályázat címének!)

Megjegyzések:

Ha a digitális másolat mérete miatt nem csatolható, akkor azt postán is elfogadjuk. Ebben az esetben kérjük vegye fel a kapcsolatot a pályázat kiírójával.

A pályázat címét jeligének használjuk, azaz a zsűri az értékelés során a pályázó(k) neve(i)vel nem találkozik, de szükségszerűen a zsűri a megjelenés helyét meg fogja ismerni.

A zsűri

A zsűri elnöke:

 • Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke

A zsűri tagjai:

 • Schmidt Mária, a Médiaunió Kuratóriumának elnöke, a Terror Háza Múzeum igazgatója
  • Salga Péter, a Magyar Szabadidősport Szövetség főtitkára
  • Pogány Éda, a Magyar Olimpiai Bizottság Szabadidősport Tagozatának tagja, a Coca-Cola Magyarország Vállalati Kapcsolatok Igazgatója
  • Sz. Nagy Tamás, a Nemzeti Sport főszerkesztő-helyettese, a Magyar Sportújságírók Szövetsége elnökségi tagja

Értékelés és a díjak átadása

A határidőre beérkező pályázatokat a zsűri értékeli és rangsorolja. Az eredményekről a nyertes pályázókat a megadott elérhetőségeiken értesítjük (elsősorban e-mailben). Ugyanígy értesítjük azokat a pályázókat is, akik hiányos pályázatot adnak be, de még van idejük a hiánypótlásra. A nyertesek listáját a Médiaunió honlapján publikáljuk november végén.

Az újságíró-pályázat nyilvános eredményhirdetését 2012. november végén, „A sport mindenkié!” kampány zárórendezvényén tartjuk Budapesten. A díjakat a zsűri tagjai és a Coca-Cola Magyarország Testébresztő program képviselője adja át, a helyezetteket a zárórendezvény előtt e-mailben értesítjük.

További információ

Kardos Ferenc
Open Communications Kft.
+36-20/410-4989
ferenc.kardos@opencom.hu