palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A Magyar Művek XI. Szemléje pályázat

A Szemlén részt vehet – határainkon belülről és túlról – bármely felnőtt-, vagy diák öntevékeny (alkalmi vagy állandó) színjátszó együttes olyan prózai, verses vagy mozgásra épülő előadása, amely magyar szerző műve, vagy annak feldolgozása alapján készült (magyar műnek tekintjük az együttes valamely tagja, rendezője által írott vagy összeállított – esetleg külföldi szerző művét adaptáló – szövegkönyvet is). Műfaji és játékidőbeli megkötést nem teszünk.

A Magyar Művek XI. Szemléje Uray György emlékére

2012. december 8-9, Budapest

Helyszín: Bakelit Multi Art Center

A Szemle célja: a Magyar Szín-Játékos Szövetség e fórummal az öntevékeny színjátszókat ösztönözni kívánja, hogy klasszikus és modern külföldi szerzők írásai mellett, mutassák be magyar írók műveit, ezzel életben tartva és folytatva a nemzeti önismeret hagyományát, valamint bátorítani őket arra, hogy dolgozzanak kortárs magyar szerzőkkel, s így vegyenek részt abban a szellemi párbeszédben, amely a magyar színházművészet és közönség jövőjét formálja.

A Szemlén részt vehet – határainkon belülről és túlról – bármely felnőtt-, vagy diák öntevékeny (alkalmi vagy állandó) színjátszó együttes olyan prózai, verses vagy mozgásra épülő előadása, amely magyar szerző műve, vagy annak feldolgozása alapján készült (magyar műnek tekintjük az együttes valamely tagja, rendezője által írott vagy összeállított – esetleg külföldi szerző művét adaptáló – szövegkönyvet is). Műfaji és játékidőbeli megkötést nem teszünk.

Túljelentkezés esetén a fesztiválra való meghívásról a szervezők döntenek a rendelkezésre álló műsoridő, illetve a pályázó produkció kiírásnak való megfelelése szerint. Eredeti magyar művek előnyben! Amennyiben a rendelkezésre álló műsoridő a jelentkezési határidő előtt elfogy, a jelentkezéseket lezárjuk.

A Magyar Művek Szemléje egyben a Magyar Szín-Játékos Szövetség minősítő fesztiválja. A fesztiválon való részvétel, valamint a minősítés a MSz-JSZ tag-együttesei számára ingyenes, másoknak 15 000 Ft/előadás (tagfelvétel folyamatos, tagnak az minősül, akinek a 2012. évi tagsági díja rendezett. Éves tagdíj egy csoport részére: 6000 Ft. Belépni, illetve a tagdíjat befizetni a helyszínen is lehet!)

A tagdíj vagy a részvételi díj befizethető készpénzben a helyszínen vagy átutalással az MSZJSZ 11600006-00000000-57046015 (ERSTE) számú bankszámlájára (számlát utólag küldünk)

A helyszínről:

A Bakelit (Első Pesti Gyárszínház) a Soroksári út 164-ben, az egykori Hazai Fésűsfonó gyárterületén található. „A Bakelit a város kapuja, a kortárs összművészetiség bejárata. Célja, hogy egy egészséges versenyszellem alakuljon ki a társulatok között azzal, hogy folyamatosan új, vagy még nem befutott, de kiemelkedő alkotók munkáit felfedezze és bemutassa, majd beépítse a budapesti és az országos kulturális vérkeringésbe.”

A Bakelitben három, jól felszerelt színházi tér található: a Hangár mely kb. 20 x 20 x 6 méteres üres tér, a Stúdió, mely 15 x 15 x 5 méteres üres tér és a Szobaszínházhttp://www.bakelitstudio.hu/magunkrol.html

Szükség esetén, és időben jelezve, olcsó szálláshelyet is tudnak biztosítani a helyszínen, saját költségre (kivéve, ha valamilyen csoda folytán plusz támogatáshoz jutunk).

Jelentkezni a mellékelt Jelentkezési lap kitöltésével lehet, amelyet legkésőbb 2012. november 16-ig kérjük, juttassanak el a jjregos@gmail.com e-mail címre, vagy postai úton a Magyar Szín-Játékos Szövetség címére: 1122 Budapest, Csaba u. 6. (Regős János)

További információk: Regős János  (+36309050576)  és Nagy András László: 3620/227 3854

Kérjük a Jelentkezőket, hogy szövegkönyveiket elektronikus úton juttassák el, részben azért, hogy a leendő zsűritagok felkészülhessenek, részben pedig azért, hogy Színműtárunkban elhelyezhessük.

———————————————————————————————————

JELENTKEZÉSI LAP

XI. Magyar Művek Szemléje – Uray György emlékére 

Budapest, 2012. december 8-9

Bakelit Multi Art Center

Csoport neve:………………………………………………………………………………………………………………

Tagja a Magyar Szín-Játékos Szövetségnek?   Igen O    nem O    nem, de be kívánok lépni O

Levelezési címe:……………………………………………………………………………………………………………

Fenntartó neve:…………………………………………………………………………………………………………….

Csoportvezető neve:……………………………………………………………………………………………………..

Csoportvezető telefonszáma előhívószámmal:

A csoport/vezető e-mail címe (olvasható betűkkel):

Bemutatandó mű szerzője:

A mű címe:

Műfaja:

Rendező:

Időtartalma:

Bekészülési idő:

Bontási idő:

A csoport létszáma:

Melyik napon, illetve helyszínen kíván játszani?

8-án    9-én   HANGÁR        STÚDIÓ         SZOBA

Különleges technikai (díszlet, hang, világítás, bútor) igények:

Az átlagostól eltérő technikai igényeket, előzetes jelzés alapján – megpróbáljuk kielégíteni.

………………………………………………..

csoportvezető

Beküldési határidő: 2012. november 16.

Forrás:  http://www.szin-jatekos.hu