palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Online sportfogadási perspektívák 2022-re (X)

Az információs technológia gyors fejlődése miatt az elmúlt évtizedben a sportfogadási oldalak drámai fejlődésnek indultak. Az online sportfogadás az elmúlt évek folyamán elképesztő népszerűségre tett szert hazánkban. Ebben a cikkünkben megnézünk néhány sportfogadás körüli új, izgalmas témát, amelyek minden sportfogadó számára érdekesek lehetnek.

A sportfogadás jelenlegi állapota

Ahogyan korábban említettük, a Sportfogadás felfelé ívelő tendenciát mutat, és a sportfogadási oldalak fellendülése miatt egyre népszerűbbé válik. És nem is csupán erről van szó!  A világ egyre több országa fogadja el ezt a gyakorlatot, lazítva korábbi szigorú fogadási törvényein. Az afrikai és a közel-keleti országok például egyre nyitottabbá válnak a sportfogadást, valamint az online sportfogadást illetően, míg Dél-Amerikának mindig is élénk volt a fogadási kultúrája. Azonban, amikor a jelenlegi sportfogadási állapotról beszélünk, nyilvánvaló, hogy Európa áll az élen.

A sportfogadás a tavalyi évben 7,5%-os növekedést ért el Európában, és amikor a szakértők kiszámítják a világ országaiban a legnagyobb nyereséget hozó szerencsejáték-bevételt, a listát gyakran európai országok vezetik. A legmagasabb szerencsejáték-bevétellel rendelkező európai országok az Egyesült Királyság, Németország és Franciaország, ahol az Egyesült Királyság messze megelőzi a másik két országot. Az online sportfogadás hazánkban is fellendülőben van.

Egyszerűen fogalmazva, úgy tűnik, hogy Európa vezető szerepet tölt be az online szerencsejátékok és fogadások terén, és az európai országok között az Egyesült Királyság áll magasan az élen.

Az AR/VR technológia alkalmazása a sportfogadásoknál

A „kiterjesztett valóság” (AR) és a „virtuális valóság” (VR) igencsak trendi dolgok a tech világában manapság. Sokan azonban gyakran összekeverik, vagy egymás szinonimájaként használják a kettőt, ezért mielőtt belemélyednénk abba, hogyan befolyásolhatják a sportfogadást, először beszéljünk egy kicsit arról, hogy mi is az AR és a VR valójában.

A „kiterjesztett valóság” (AR) a felhasználó környezete körül valós időben vetített számítógéppel generált képekre utal, míg a „virtuális valóság” (VR) 3D-s digitális világba meríti a felhasználót. Mindkettő meglehetősen friss jelenség, azonban máris hatalmas befolyást gyakorolnak a média fogyasztásának módjára, valamint a világgal való interakcióra, legyen az valós, avagy virtuális.

De milyen hatással lesz az AR/VR a sportfogadás világára? Nos, a válasz roppant egyszerű! Az AR/VR alkalmazása révén a fogadók egy egyszerű kattintással hozzáférhetnek a játékról, játékosokról, csapatról vagy magáról a sportágról szóló információkhoz, pusztán azzal, hogy rámutatnak arra, ami érdekli őket. Ez nem csak jóval könnyebbé teszi az információk megszerzését, de jelentős időt is megtakaríthat a fogadók számára.

Nem beszélve arról, hogy a virtuális valóságot a játékosok használhatják edzésre, ha egy pálya nem áll rendelkezésre, míg a kiterjesztett valóság segítségével a játékosok új készségeket sajátíthatnak el, mivel a technológia segíthet nekik elképzelni olyan új helyzeteket, amelyeket korábban még soha nem tapasztaltak.

Bár határozottan az egyik lenyűgöző innováció, amely felkeltette az emberek érdeklődését, az AR és a VR technológia még mindig új, és jó néhány dolgot még fejleszteni kell, mielőtt széles körben elterjedne. Ettől függetlenül, a technológia már jelen van!

A kriptovaluta és annak hatása a sportfogadásra

Egy másik innováció, amely már számos sportfogadási webhelyen megtalálható, az a kriptovaluta-alapú fizetési módok bevezetése. Noha a kriptovalutás fizetési lehetőség már jó ideje elérhető az online kaszinókban és fogadási oldalakon, az elmúlt hónapokban sokkal népszerűbbé és széles körben használttá vált, így manapság az online sportfogadási oldalak valószínűleg elfogadják a kripto-alapú be-és kifizetéseket.

Ez a változás világszerte igencsak lázba hozta a sportfogadókat, mivel nem kell aggódniuk a valutákat érintő árfolyamok és banki díjak miatt. A várakozások szerint az elkövetkező évben a legtöbb online fogadási oldal bevezeti a kripto-alapú fizetést.

Konklúzió

Izgalmas időket élünk a sportfogadások és a technológiai innovációk terén, és a két világ gyakran ütközik egymással!

Az információs és számítástechnikai fejlesztések révén a kibővített és virtuális valóság hamarosan a fő irányzattá válik, és tovább alakítja majd a sportfogadás világát. Ráadásul rengeteg sportfogadó várja, hogy egyre több fogadási oldal fogadja el a kriptovalutát érvényes fizetési módként.

(X)