palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

7. novellaíró verseny

A Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola ösztönözni kíván minden magyar és nemzetközi diákot angol nyelvű novellák olvasására és írására úgy, hogy díjak felajánlásával próbálja meg támogatni a legjobb történetek fiatal szerzőit. A tavalyi évben több, mint 380 diák vett részt a versenyen, magyar és nemzetközi iskolákból egyaránt.

 

A versenyre jelentkezhetnek: Minden olyan Magyarországon élő 12-19 éves diák, aki ír és olvas angolul.

Formai követelmények: A kitalált történet nem lehet több 5 gépelt oldalnál, dupla sorközzel és Times New Roman betűtípussal, 12-es betűmérettel elkészítve legfeljebb 1250 szavas terjedelemben. Bármely fenti kritériumoknak nem megfelelő nevezés vissza lesz utasítva.

A jelentkezők egy számot fognak kapni a verseny igazgatójától. Minden jelentkezésnek tartalmaznia kell az író nevét, korát, telefonszámát, és e-mail címét egy külön lapon.

A bírók befolyásolásának elkerülése végett, mindenkit arra kérünk, hogy távolítsa el a nevét az összes többi lapról. Csak egy történettel lehet nevezni a versenyre.

A nyertesek kiválasztása: Minden érvényesen nevezett történetet el fog olvasni és bírálni egy erre kiválasztott önkéntes csoport. A bírálóbizottság különböző hazai és nemzetközi iskolákból jövő szülőkből és tanárokból valamint egyetemi professzorokból tevődik össze.

Letölthető dokumentumok

Novellaíró verseny

The Short Story Writing Contest

Díjak:

  • helyezett: 100 USD
  • helyezett: 75 USD
  • helyezett: 50 USD

Kategóriák:  Magyar illetve nemzetközi iskolák diákjai

Korcsoportok:

  • Junior: (12-14 évesek)
  • Középső: (15-16 évesek)
  • Idősebb: (17-19 évesek)

Egy magyar diák pedig lehetőséget kap arra, hogy résztanulmányi ösztöndíjat nyerjen egy Egyesült Államokbeli középiskolába, egy tanév időtartamban.

A jelentkezési határidő: 2012. április 27., péntek

A jelentkezéseket a következő címre várjuk:

Doug Rudnicki
Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola
Pf,; 53
1525 Budapest, Magyarország
www.shortstoryhungary.com