palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat amerikai tanulmányútra holokauszt témában

Pályázat amerikai tanulmányútra holokauszt témában pedagógusok és tananyagfejlesztő oktatási szakemberek részére. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium és az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége felhívást tesz közzé holokauszt témában tanárok és tananyagfejlesztő oktatási szakemberek részére az Egyesült Államokban folytatandó ötnapos tanulmányútra.

 

A 2012 júliusában megvalósuló program az USA Külügyminisztériuma, az Amerikai Holokauszt Szervezetek (AHO), a washingtoni Holokauszt Emlékmúzeum, valamint 13 ország kormányának együttműködése keretében jön létre. Közel 100 európai és dél-amerikai tanár végezte már el ezt a módszertani továbbképzési kurzust.

2012-ben 2 magyarországi pedagógus vehet részt a programon a budapesti Amerikai Nagykövetség és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium közös támogatásával

A jelentkezés feltételei:

  • Angol nyelv legalább középfokú ismerete
  • 5 éves pedagógiai gyakorlat

Kérjük a jelentkezőket, hogy 2012. március 31-ig juttassák el a BiroK@state.gov és cintia.nagy@nefmi.gov.hu e-mail címekre a következő anyagokat:

  • A jelentkező neve, pontos lakcíme (helység, utca, házszám, irányítószám), telefonszáma;
  • Jelenlegi munkahely megnevezése, pontos címe, telefonszáma;
  • Angol nyelvű életrajz, előző munkahelyek, munkakörök pontos megnevezésével;
  • Vázlatos angol nyelvű beszámoló a holokauszt oktatása során eddig végzett tevékenységről (történeti, helytörténeti kutatás, tankönyvírás, taneszköz-készítés, kiállítás rendezése, projekt szervezése, szakkör, vitakör, klub működtetése, a téma képzőművészeti, irodalmi, filmes vagy egyéb feldolgozása);
  • Angol nyelvű összefoglaló arról, hogy a jelentkező a tanulmányút tapasztalatait hogyan kívánja felhasználni, szélesebb körben továbbadni (továbbképzésen, tanfolyamon, tanulókkal való foglalkozáson; taneszköz, projekt, kiállítás, forgatókönyv stb. formájában).

A beérkezett pályázati anyagokat az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium munkatársai bírálják el, melyet egy angol nyelvű személyes beszélgetés követ. A beszélgetés időpontjáról telefonon értesítjük a jelentkezőket.

Forrás: Kormányzati portál