palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A Balatoni Turisztikai Desztináció Menedzsment Szervezetek támogatása – DDOP-2008 – 2.1.3.C, KDOP- 2008 – 2.2.1.D, NYDOP- 2008 – 2.4.1.B

umfteulogoA támogatási konstrukció stratégai célja, hogy egységes szakmai elvek mentén a ROP-ban biztosított támogatási lehetőségeken keresztül megteremtse a magyarországi turisztikai szervezeti rendszer helyi szintű átalakulását, ösztönözze az alulról jövő turisztikai kezdeményezéseket és megteremtse az egységes hazai TDM rendszer működéséhez szükséges szakmai és fejlesztési keretfeltételeket.
Kiemelt cél:

  • Helyi szintű turisztikai desztináció menedzsment szervezetek létrehozása és a desztinációs szinten meghatározott szakmai célok elérését szolgáló szakmai, fejlesztési tevékenységek támogatása.
  • A versenyképesség növelése egységes irányítási rendszer bevezetésével.
  • A termékfejlesztéstől a piacra juttatásig ívelő irányítási feladatok egy kézbe adása, ezzel erőforrások koncentrálása, eredményesebb működés

Kedvezményezettek köre: A felhívás keretében azon szervezetek nyújthatnak be támogatási igényt, amelyek a jelen pályázatot megelőző 2008. augusztus 14-én meghirdetett regisztrációs felhíváson részt vettek és ott a szakmai bírálat eredményeképpen támogató nyilatkozatot kaptak. Önkormányzat által végzett regisztráció esetén, ha a TDMszervezet a pályázat beadására már létezik, a TDM szervezet is beadhatja a pályázatot.

Támogatás formája: vissza nem térítendő
Beadás kezdete: 2009.05.01.

Beadási határidő: 2009.06.15.
Támogatási feltételek/A támogatható tevékenységek köre:
Helyi TDM szervezetek megalakulásának és a TDM Szervezet Fejlesztési és Fenntarthatósági Programon nyugvó fejlesztések támogatása.
– TDM szervezet- és hálózatfejlesztés
– TDM szakmai, szolgáltatás- és kínálatfejlesztési projektek megvalósítása
– Helyi TDM szervezet infrastruktúrafejlesztése és eszközbeszerzés támogatása
– TDM e-turisztikai fejlesztések: informatikai eszközbeszerzés
– Desztinációs szintű marketing, PR, értékesítés-ösztönzési és kommunikációs fejlesztések, projektek megvalósítása

Támogatás mértéke (%): 85
Támogatás minimum összege: 25 000 000.- HUF D3 pont szerint
Támogatás maximum összege: 60 000 000.- HUF D3 pont szerint
Támogatható projektek száma: 13

(Forrás: NFÜ)