palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A Baranyai Élménykörút turisztikai projekt uniós támogatást nyert

orfui_toAz Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében a komplex turisztikai fejlesztések támogatására kiírt pályázaton a Baranya Megyei Önkormányzat Baranyai Élménykörút projektje támogatást nyert.

A fejlesztések Baranyában 135 főnek teremtenek új munkahelyet, kétmilliárdos állami támogatás mellett. A Baranyai Élménykörút elnevezésű terv egy öt elemből álló turisztikai csomag. Olyan, nemzetközi szinten is versenyképes turisztikai attrakciókból álló kínálatot fog össze, amelynek elemei Baranya megye sajátos természeti adottságaira és kulturális értékeire épülnek.

Több mint húsz kilométeren épül meg a pályázat keretében a Pécset, Orfűt és Abaligetet összekötő erdei kerékpárút, valamint Bikalon a reneszánsz élménybirtok. Mecseknádasdon „Rejtőzködő borfalu” címmel a helyi borászokra építve a borturizmus fejlesztésével kapcsolatos beruházások valósulnak meg.

Orfűn a Pécsi-tó strandjának európai szintű felújításával kialakuló élményfürdő, az Aquapark lehetőséget biztosít majd egész napos aktív kikapcsolódásra. Szintén itt épül meg egy víziturisztikai központ, ahol a különféle vízi sportok kipróbálására nyílik mód.
(bama.hu)