palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A család hete! kreatív pályázat

köszönjük sió pályázatA „Köszönjük, SIÓ!” Program adományozási program a szociálisan rászoruló családok gyermekeinek részére a tanévkezdés támogatására. 2016-ban első alkalommal hirdetik meg a CSALÁD HETE Programot és Pályázatot, melynek CÉLJA, hogy felhívja a közösségek figyelmét a család, mint egység, jelentőségére, ezzel is segítse a közös gondolkodást, valamint a családtagok egymás felé fordulását. A pályázatra óvodák, és általános iskolák jelentkezhetnek.


A Sió-Eckes értékrendjében a család kiemelt szerepet kap, felelősséget érez, hogy a családok létét és fennmaradását támogassa. Ez nemcsak a családi otthon melegét teljesebbé tevő, a gondoskodás egy formáját képviselő egészséges termékeiben jut kifejezésre, hanem áthatja működésének mindennapjait éppúgy, mint azokat a tevékenységeit, amelyekkel a minket körülvevő világ jelenségeire figyel oda.
A Köszönjük, SIÓ! Program CSALÁD HETE a 2016. december 7-15. közötti hetet jelenti. Ezeken a napokon javasoljuk a magyarországi intézményeknek, hogy amennyiben lehetséges, az adventi készüldés során iktassák be különböző óráik anyagaiba a család értékeiről való közös gondolkodást, foglalkozást.
Annak érdekében, hogy ez a hét ne múljon el nyom nélkül, a gyerekek és/vagy közösségek, akár a szülők bevonásával, készítsenek rajzokat vagy más alkotásokat, amelyben bemutatják, hogy ők hogyan szeretnék tölteni a Karácsonyt vagy a téli szünidőt a családjukkal. Azt, hogy ezeken az alkotásokon mi szerepel, a gyerekek fantáziájára, álmaira bízzuk. Fontos, hogy ne csak a racionalitás, hanem valóban a család értékei és a gyermeki elképzelések jelenhessenek meg ezeken az alkotásokon.

A „Köszönjük, SIÓ!” Program a CSALÁD HETE keretében országos Pályázatot hirdet óvodák és általános iskolák részére „Mutasd be, hogy szeretnéd tölteni a Karácsonyt vagy a téli szünetet a családoddal!” címmel.

A Pályázat összdíjazása 900.000.- Ft* melyet a Pályázó intézmények létszáma szerint egy-egy, azaz összesen 3, intézmény nyer meg a közönségszavazás, azaz az online leadott közösségi szavazatok alapján!

Tehát a nyeremény a jövőbeni nyertes intézményenként bruttó 300.000 Ft.-.*

Résztvevők köre – intézmények és közhasznú szervezetek
A pályázaton kizárólag magyarországi óvodák és általános iskolák, illetve, ezek támogató alapítványai vehetnek részt. Egyéni, azaz természetes személy által készített és beadott, pályázatot nem áll módunkban befogadni.
Amennyiben az Iskola nem rendelkezik alapítvánnyal, úgy kérjük, hogy ezt a koszonjuksio@koszonjuksio.hu email-címen jelezzék, hogy közösen találjuk meg az utat a Programban való részvételhez.

Jelen pályázat 3 kategóriában kerül meghirdetésre az intézményi létszám alapján:

  1. Intézményt látogató gyerekek létszáma 100 főig
  2. Intézményt látogató gyerekek létszáma 101-300 főig
  3. Intézményt látogató gyerekek létszáma 300 fő felett

BEKÜLDÉS/MENTÉS
Az online kitöltött pályázatot a rendszeren belül legkésőbb 2016. december 18-ig kitölti és az elkészült alkotásokat
feltölti, és 1 db eredeti példányban a Pályázati jelentkezési lapot, az online pályázati rendszer tájékoztatása alapján, az összefoglaló pályázati adatlappal együtt a Köszönjük, SIÓ! Program részére nyomtatott formában postai úton elküldi a Pályázati kiírás végén megadott postai címre.

Az elektronikus pályázathoz a Pályázónak, az online rendszeren belül, az ott található útmutatás alapján, csatolnia kell legalább legalább 25 db gyermekrajzot, illetve alkotást, a „Mutasd be, hogy szeretnéd tölteni a karácsonyt vagy a
téli szünetet a családoddal!” témakörben, amelyet a pályázó óvodába vagy általános iskolába járó gyerekek készítettek! A rajzanyag, illetve alkotások hiánya a pályázatból történő kizárást jelenti. A SIÓ fontosnak tartja, hogy a
teljes pályázati a közösségek összefogásán alapuljon, , továbbá hogy a gyerekek a karácsonyi készülés időszakában gondolkodhassanak el arról, hogy milyen jó érzés családban élni.
FIGYELEM! A más tárgyban benyújtott alkotásokat beadó pályázókat kizárjuk a pályázatból és a versenyből!

ALKOTÁSOKRÓL
a) Az alkotások lehetnek egyéni alkotások és/vagy több gyermek és/vagy a teljes közösség által közösen készített montázsok is.
b) Kérjük, több alkotó esetén minden alkotó nevét tüntessék fel.

MŰHELYMUNKA SEGÉDANYAGGAL
Kérjük az óvodákat és az általános iskolákat, hogy műhelymunka keretében beszélgessenek a gyerekek a család értékeiről és olyan rajzokat vagy más alkotásokat, pályamunkákat készítsenek, melyek azt ábrázolják, hogy ők hogyan szeretnék tölteni a Karácsonyt vagy a téli szünetet a családjukkal.
Miért fontos ez? A család sok esetben nemcsak az óvó, védő környezet, hanem konfliktusok forrása is, a mindennapok szürkeségében elfeledjük azt, hogy valójában összetartozunk. Ez nemcsak egy vérségi kötelék, hanem annál sokkal több! A családunkban tanuljuk a nyelvet, a szabályokat, a viselkedéseket, az értékrendet. Nincs két egyforma család, az emberekben rejlő különbözőségek adják az élet egyik nagyon fontos összetevőjét, a változatosságot, ami nélkül világunk egyhangú és unalmas lenne talán.
Az adventi időszakban azonban a legtöbben valamennyire emelkedett érzelmi állapotba kerülnek, nyitottabbak, fogékonyabbak a másikra, a többiekre. Ez lehetőséget ad arra, hogy ismét felelevenítsük közös értékeinket, melyek bennünk, apróbb vagy nagyobb közösségeinkben rejlenek.
Miért így? A gyerekek 8-12 éves korukig egy úgynevezett „mintha-világban” élnek. Ebben a világban a felnőttek világától eltérő helyzetek, jelenségek, és a felnőtt világétól különböző értelmezések találhatóak.
Gyermekeinktől tanulni sosem szégyen, bennük még ott rejlik mindaz az ártatlan tisztaság és nyitottság, amit mi felnőttek már rég elfeledtünk.
a) A foglalkozáshoz támpontokat, valamint Segédanyagot a Pályázati rendszerből tölthetnek le, velünk, a SIÓ-val, együtt készülhetnek a Karácsonyra és vihetik haza mindazt, amit pályázatunknak köszönhetően felelevenítenek.
b) A foglalkozásokról fotókat is feltölthetnek a pályázati rendszeren keresztül Galériánkba, amelyek az intézmény saját galériájában jelennek meg.

ÖSSZEFOGÁS SZERVEZÉSE
a) FONTOS! Ahhoz, hogy ezen a pályázaton sikeresen szerepeljenek, az intézménynek össze kell fognia az őket körülvevő közösséget (szülőket, ismerősöket, rokonokat, stb.), hogy minél többen szavazzanak az intézmény által feltöltött alkotásokra. Mindenegyes regisztrált e-mail-címről, minden egyes alkotásra az online szavazás teljes időtartama alatt (december 19. – január 15.) naponta 1 szavazat adható le.
Így tapasztalhatjuk meg a közösségben rejlő összefogás erejét.

Díjazás
A beküldött, azaz online feltöltött, alkotások versenyen vesznek részt.
Kategóriánként 1 intézmény, azaz összesen 3 intézmény, intézményenként bruttó 300.000.- Ft, azaz Háromszázezer forint támogatásban részesül, valamint SióBulit kap.
A Család Hetet program keretében kizárólag 3 közönségdíj kerül kiosztásra, azaz a három legtöbb szavazatot gyűjtött
intézmény vagy partnerszervezete kapja.

A Pályázat keretében beküldött munkák 2016-ban felkerülnek a www.koszonjuksio.hu oldal Galériájába, ahol regisztrációt követően lehet szavazni 2016.december 19 – 2017. január 15. között.

Online szavazás
A Pályázaton beküldött munkák a www.koszonjuksio.hu oldal Galériájában kerülnek kiállításra, ahol regisztrációt követően lehet szavazni 2017. január 15-ig.
A www.koszonjuksio.hu oldalról elérhető online Galériában a feltöltéstől, valamint a Pályázó jóváhagyásától, kezdve megtekinthetők a beérkezett pályamunkák.
2016. december 19-től, tehát a téli szünet kezdete előtti tanítási napoktól 2017. január 15-ig lehet azokra, egy egyszerű regisztrációt követően, szavazni.
Javasoljuk a Pályázóknak, hogy mozgósítsák az iskola diákságát, a szülőket és ismerősöket, hogy mindenki (ne csak az alkotásokat készítő gyerekek és családjuk!) szavazzon az iskola pályázati anyagára.
Az oldal lehetővé teszi, hogy a Pályázók és szavazóik napról napra figyelemmel kísérjék a szavazás állását, és aktivizálják a környezetüket is. A tét nagy, ezért érdemes összefogni!

Letölthető dokumentum

koszonjuksio_palyazati-kiiras_2016_a-csalad-hete-1

A Pályázat leadása

Az online pályázati csomagnak tartalmaznia kell:
Pályázati jelentkezési lap – erről az online rendszer tájékoztatást ad. Online rendszerben (www.koszonjuksio.hu) feltöltött adatok és 25 db gyermekrajz vagy más alkotás „Mutasd be, hogy szeretnéd tölteni a karácsonyt vagy a téli szünetet a családoddal!” témában.
Amennyiben az online rendszer használata bármilyen okból nehézséget jelent, kérjük, jelezze a koszonjuksio@koszonjuksio.hu valamint az info@contenet.hu email-címeken.
Ezeket a rendszer automatikusan elkészíti.

A postai úton beküldött pályázati csomagnak tartalmaznia kell:
Pályázati jelentkezési lap – erről az online rendszer tájékoztatást ad. Az alkotásokat nem kell postai úton elküldeni! Így kiállítást, akár háziversenyt is, rendezhetnek az intézmények a
munkákból.
Javasoljuk, hogy esetleg egy házi versenyt szervezzenek és az ott sikeresen szereplő gyerekeket jutalmazzák meg intézményi kereteken belül.

Formai követelmények:
A Pályázati jelentkezési lap nyomtatott verziójának minden oldalát szignóval és pecséttel kell ellátni!
A pályázati anyag kizárólag a megadott formátumokban érvényes.
A feltöltött pályamunkáknak legalább közepes, azaz 5 megapixel felbontásúnak, jpg formátumúnak kell lenniük.
Kérjük, figyelmesen olvassák el a Pályázati rendszer instrukcióit, hogy a pályázat ne kerüljön kizárásra!

Pályázati naptár

  • Pályázati periódus: 2016. december 1 – 18. (ebben az időszakban lehet regisztrálni a rendszerbe)
  • CSALÁD HETE: 2016. december 7 – 15.
  • Beküldési határidő: online: 2016. december 18. postai: 2016. december 23.
  • Az online feltöltés 2016. december 7-18. között lehetséges. A Pályázati jelentkezési lap dokumentum postára adási határideje 2016. december 23. péntek
  • Hiánypótlás: 2016. december 20 – 30.
  • Azok a pályázók, akiknek december 21-ig postára adott, és/vagy december 18-ig feltöltött pályázatuk van, de abban az elbírálás során hiányokat tapasztaltunk, ezen a 10 napon pótolhatják a hiányokat. A hiánypótlási értesítést online, „Köszönjük, SIÓ!” CSALÁD HETE Program  elektronikus levél (email) formájában küldjük.)

Elbírálás: 2017. január 16-25.

További információ: www.koszonjuksio.hu koszonjuksio@koszonjuksio.hu