palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Körforgó Morgó rajzpályázat

Körforgó Morgó körforgásos világa – puzzle-rajzpályázat. A nyertes alkotásból puzzle kirakó készül! A győztes egyhetes családi horvátországi nyaralást nyer!

Forgó Morgó vagyok, a forgó-morgó villanyóra. Talán már ismersz engem a Forgó Morgó a tengeren című mesekönyvből. Bemutatom Neked a testvéremet, Körforgó Morgót! Idén ő lesz a középpontban!

Körforgó Morgó akkor forog-morog, ha nem valósítjuk jól meg a körforgásos világot, a körforgásos gazdaságot! A körforgásos világban nincs szemét. Mindent felhasználunk valamire, pont úgy, ahogy a természet is teszi. A használati tárgyainkat okosan, tudatosan választjuk ki, vigyázunk rájuk, rendszeresen karbantartjuk a gépeinket, ha pedig hulladékká válnak, szelektíven gyűjtjük őket, hogy újrahasznosíthatók legyenek. Az újrahasznosítás során kapott másodnyersanyagok a gyártási folyamatokba visszaforgathatók, így nem kell a természettől új alapanyagokat elvennünk. Ezt jelenti a körforgásos világ, a körforgásos gazdaság.

A feladatod az lesz, hogy rajzold meg Körforgó Morgó világát: a körforgásos gazdaságot! Körforgó Morgó meséje segít neked ebben. A mesét itt találod, olvasd el figyelmesen! Jobban meg fogod érteni belőle, hogy miről is szól a körforgásos gazdaság!

Kérhetsz a felnőttektől is segítséget, ők itt találnak ehhez segédanyagokat! De az alkotást egyedül készítsd el!

A lényeg, hogy komplexen mutasd be a körforgásos gazdaság szereplőit és a szereplők feladatait a rajzon! Olyan példákat is rajzolhatsz, amelyek a mesében nem szerepelnek, de szerinted jó példák a körforgásos gazdaság ábrázolására. Körforgó Morgó mindenképpen szerepeljen az alkotáson, de szöveget ne írj, csak rajzolj!

A rajzot A3-as vagy A4-es fekvő formában készítsd el. Bármilyen technikát használhatsz! Azonban arra figyelj, hogy a cél, hogy végül a Te alkotásod legyen az, amelyikből elkészítjük Körforgó Morgópuzzle-jét. Milyen egy jó puzzle? Például szép színes, sok minden szerepel rajta, és nincsenek üres, (fehér) felületek benne. Erre is gondolj, amikor tervezel!

Kérlek, hogy a jobb alsó sarokban dedikáld is az alkotásodat!

Az alkotás hátuljára írd rá az alábbiakat:

 • Név:
 • Lakcím:
 • Iskola és osztály:

Letölthető dokumentumok

Egyéni nevezési lap

Iskolai nevezési lap

Nevezési határidő: 2016. december 11.

A pályázatot (az alkotást és a kitöltött nevezési lapot) postán várjuk az alábbi címre:

CECED Magyarország Egyesülés
1132 Budapest, Váci út 12. , 1. emelet 1.

A nevezési lapot emailen is küldjétek el erre a címre: info@cecedhu.hu (tárgy: Körforgó Morgó körforgásos világa)

A nevezési lapot itt töltheted le!  A kitöltéshez kérd szüleid segítségét!

Nevezhet minden, a 2016/17-es tanévben általánosiskolás-korú gyerek: hagyományos általános iskola 1-8. osztályos tanulója, 6 osztályos gimnázium 1-2. osztályos tanulója, és 8 osztályos gimnázium 1-4. osztályos tanulója.

Értékelés és nyeremények

A pályázat egy kategóriában kerül kiírásra (tehát minden gyerek együtt versenyzik). A beküldött alkotásokból egy szakmai zsűri fogja kiválasztani az első helyezést! Az értékelésnél figyelembe vesszük a technikai kivitelezés minőségét, a körforgásos gazdaság témájának komplex ábrázolását, a kreativitást, valamint azt, hogy mely alkotás alkalmas a legjobban arra, hogy abból puzzle-t készítsünk.

A nyertes alkotásból 99 db-os puzzle-t fog készíttetni a CECED Magyarország Egyesülés. A győztes nyereménye továbbá egy egyhetes horvátországi családi nyaralás Forgó Morgóval a Hotel Prišćapac Resort & Apartments felajánlásából!

Kihívó a többi nyeremény is: 2 napos családi üdülés a harkányi Dráva Hotel felajánlásából és szintén családi, 2 napos kaland a mátraszentlászlói birngásszállóban, a Kétkerék Vendégházban. Közösségeket megmozgató az iskolai fődíj is: egy Samsung 40 collos okostévé! Részletes (és frissülő) nyereményleírás ide kattintva olvasható.

A zsűri döntése alapján – a nevezők számának függvényében – a legjobb 10-25 alkotás jut be a döntőbe. A döntőbe jutott alkotásokból kiállítást készít a CECED Magyarország, valamint megjeleníti őket a hírlevelében és a Forgó Morgó rajzpályázat Facebook oldalán.

A pályázási időszak alatt a további támogatók által felajánlott díjakról a havi hírlevélben és a www.facebook.com/ForgoMorgoRajzpalyazat oldalon tájékozódhattok.

A pályázat kiírója a változtatás jogát fenntartja!

EREDMÉNYHIRDETÉS: 2017. JANUÁR 1-ÉN A FACEBOOK-ON!!!

Kérdés esetén írhatsz nekünk az info@cecedhu.hu email címre.

Iskolák, figyelem!

Az az iskola, amely a legtöbb diákját nevezi be a pályázatra, nyereményre számíthat! A benevezett gyerekek az egyéni versenyben vesznek részt, a fenti egyéni nevezési feltételek szerint. Kérjük, figyelmesen olvassák el fentebb a pályázati feltételeket. Csak olyan gyereket nevezzenek, aki megfelel az egyéni pályázati követelményeknek.

Az alábbiakat kérjük:

A gyerekek az alkotások hátuljára írják rá a nevüket, az iskola nevét és az osztályukat.
Érvényes az iskolai nevezés, ha legalább 10 diák alkotását beküldi az iskola.
Iskolai nevezési lap kitöltése, mely itt tölthető le! Az iskolai nevezési lapot emailben is és postán is kérjük elküldeni
Egy iskolának elég egy db iskolai nevezési lapot kiküldenie és csatolnia az összes beküldött alkotáshoz. Az azonban fontos, hogy ezen a nevezési lapon az összes nevezett diák legyen felsorolva! Az iskolai nevezéshez nem kell egyéni nevezési lapokat csatolni!

Iskolai pályázati feltételeink:

 • Egy diák maximum 1 alkotással nevezhet a pályázatra.
 • A szakmai zsűri döntését követően jogorvoslatra nincs lehetőség.
 • Csak saját alkotásokat fogadunk el. A pályamunkák elkészítéséhez tanári vagy egyéb felnőtt tanácsadás igénybe vehető.
 • A pályázati anyagban megküldött alkotások tekintetében fennálló szerzői jog a pályázót/pályázókat illeti meg.
 • A pályázat benyújtásával a pályázó és az iskola tudomásul veszi a pályázati feltételeket. A pályázat kiírója azon alkotások tekintetében, melyek az értékelés során a döntőbe bekerülnek (pályázatok számától függően a legjobb 10-25 alkotás közé), megkeresi a nevező pedagógust annak érdekében, hogy a kiskorú pályázó szülői beleegyezését kérje a jogi oltalom alatt álló szellemi alkotások felhasználására és nyilvánosságra hozatalára, továbbá a CECED Magyarország Egyesülés általi szabad felhasználásra marketing vagy promóció céljából, a pályázó nevének feltüntetésével. Szülői hozzájáruló nyilatkozat nélkül a pályázó pályaműve publikálásra nem kerülhet, és a pályázó díjat nem nyerhet.
 • A CECED Magyarország Egyesülés a pályázati feltételek változtatásának jogát, továbbá a díjak díjazottak közötti elosztásának jogát fenntartja.
 • A pályázat beküldése a CECED Magyarország Egyesülés pályázatban megadott címére, a határidőig történhet.
 • A pályázati határidőt követően beérkezett pályázat érvénytelen.
 • A pályázás során megadott személyes adatokat a pályázat kiírója bizalmasan, a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően kezeli. Azokat harmadik személynek nem adja ki, a pályázat lezárásakor megsemmisíti.

Értékelési szempontok az iskolák versenyében  

Az értékelésnél figyelembe vesszük az adott iskola által nevezhető diákok számához képest beküldött pályázatok arányát, továbbá az összesen beküldött pályázatok számát. Kiemelt súllyal vesszük figyelembe az alkotások minőségét, valamint azt, hogy az iskolának hány tanulója kerül be a döntőbe. Számegyenlőség esetén a több egyéni díjat nyerő iskola végez jobb helyen. Egyéni díjak hiányában a pályázat kiírója fenntartja a jogot az egyedi döntés meghozatalára.
Iskolai nevezésnek minősül, ha egy tanár/tanító az iskola egy osztálya pályázatait együttesen küldi be.
Iskolai nevezést az adott iskola bármely tanára/tanítója tehet.

Kérdés esetén írjanak bátran az alábbi címre: Mészáros Fanni: info@cecedhu.hu (tárgy: Körforgó Morgó körforgásos világa)