palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Hegedűverseny 2017

A 2016-os Bartók-év záróakkordjaként indítja útjára a Zeneakadémia a Bartók Világverseny és Fesztivált, melyre első alkalommal hegedű kategóriában, 2017 szeptemberében kerül sor.

A versenyre minden 30 év alatti hegedűs jelentkezhet, a határidő: 2017. március 26.

A 2017. szeptember 10-17. között megrendezendő versenyre minden 30 év alatti hegedűs jelentkezhet három videórészlet feltöltésével.

A jelentkezési határidő 2017. március 26, de a február 15-ig jelentkezők 50% kedvezményre jogosultak a regisztrációs díjból, amennyiben továbbjutnak az őszi élő fordulókba (a 200 eurós díjat csak a továbbjutóknak kell megfizetniük.)

A hegedűverseny fordulói során – a verseny honlapján keresztül beküldendő videók alapján zajló válogatót elődöntő, középdöntő, döntő, finálé és gálakoncert követi – többek között Bartók reprezentatív hegedűművei (szólószonáta, hegedű-zongora szonáták, rapszódiák, hegedűverseny) szólalnak meg a versenyzők előadásában, a Zeneakadémia legkiválóbb kamaraművészei, illetőleg a Liszt Ferenc Kamarazenekar, és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara közreműködésével, Kovács János vezényletével.

A zsűri munkájában magyar részről Szabadi Vilmos, Kelemen Barnabás és Baráti Kristóf vesznek részt, mellettük olyan kiváló külföldi hegedűművészek és professzorok fogadták el meghívásunkat a grémiumba, mint Salvatore Accardo, Quian Zhou, Ivan Zenaty, Krzysztof Wegrzyn, Joel Smirnoff és Takashi Shimiz