palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A debreceni ajtók fotópályázat

Szabó Magda születésének centenáriuma alkalmából „A debreceni ajtók” címmel az Európa Kulturális Fővárosa Debrecen 2023 Programiroda Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának támogatásával fotópályázatot hirdet hivatásos fotóművészek számára.


A kiírásra a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, a Magyar Fotóművészek Szövetségének regisztrált tagjai és FIAP minősítéssel rendelkező fotográfusok munkáit várják határon innen és túl.

PÁLYAMŰ KRITÉRIUMAI:
téma: „A debreceni ajtók” – A XVIII. században Debrecen város mély árkokkal körbezárt belső magjába hat kapun és hat ajtón keresztül lehetett átjutni. Ezek a kapuk határozták meg a város szerkezetét és a hat főutcát.

A pályázatra olyan fényképeket várnak, amelyek ajtót nyitnak egy másik világba és túlmutatva a fényképészet tárgyiasító gesztusán élő, önálló teret hoznak létre a néző számára.
A kép megnyithatja időkapuként Debrecen középkori legendáit, rituáléit, de rejthet olyan belső teret is. mint Szabó Magda: Az ajtó című regényében Emerenc végzetesen zárt ajtaja. Ez a kapu mindenkinek más utat jelenthet, a pályamű tematikai kritériuma csupán az, hogy helyszínében vagy asszociációjában hangsúlyosan és nyilvánvalóan kapcsolódjon Debrecen városához.

Műfaj: szabadon választott
Technika: szabadon választott (de a fotográfia széles eszköztárából és szellemiségéből merítsen)
Méret: maximum 100 x 100 cm-es
A tárlatra maximum 3 darab, kiállításra kész (akasztóval ellátott, keretezett) állapotban lévő művet adhat be a pályázó.
A képeket Seres Géza fotóművész, Varga Tamás fotóművész és az EKF Debrecen 2023 Programiroda zsűrizi.

A zsűri által elbírált képeket ünnepélyes megnyitóval egybekötött kiállításon mutatják be a D2023 kulturális közösségi térben.

A zsűri által legjobbnak ítélt három alkotás díjazásban részesül, melyek összértéke 200 000 Ft.

A beküldött képek a későbbiekben nyomtatott katalógus formájában jelennek meg, illetve facebook oldalunkon külön albumban kapnak helyet. A katalógus és az album készítéséhez kérjük a benyújtott pályaművek digitális reprodukcióját (RGB színtér, 300 dpi felbontás, jpg vagy tif formátum) elektronikus adathordozón vagy e-mail címünkre elküldeni.

Letölthető dokumentum

Debreceni ajtók_palyazati_kiiras

Beküldési határidő: 2017.05.06.

Megnyitó: 2017. 05.23.
A nevezés ingyenes.

A nevezési lap letölthető a http://bit.ly/adebreceniajtok_fotopalyazat linken.

A pályázat benyújtása az EKF Debrecen 2023 Programirodában személyesen vagy postai úton. Címünk: 4025 Debrecen, Simonffy u 2/A II/13.
2017 őszén lehetőséget biztosítunk amatőr fényképészeknek is műveik beküldésére azonos témában egy külön meghirdetett pályázat keretében.

További információ:
Kocsány Ágnes, kreatív szervező
agnes.kocsany@debrecen2023.info.hu