palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A „haza mindenese” mesemondó verseny

Fáy András versenyA „haza mindenese”, Fáy András születésének 225. évfordulója alkalmából emlékbeszéd- és mesemondó versenyt hirdetnek fiataloknak. Az emlékbeszédmondó versenyre 14-19 év közötti fiatalokat hívnak. A beszédet a jelentkezőnek kell megírnia és emlékezetből, szép tiszta magyarsággal, a szónokokkal szemben elvárható követelményeknek megfelelően kell előadnia. A szöveg és az előadás együttes hatása alapján születnek meg a helyezések.


Díjak: Az első helyezett Fáy András sírjánál, az évfordulós ünnepségen mondhatja el beszédét 2011. május 29-én a Kálvin téri református templomban. A második helyezett a péceli ünnepség ünnepi szónoka lesz, május 28-án. A legjobbak értékes könyvjutalmakat vehetnek át.

A jelentkezéseket az életkor, postai és e-mail cím, egyéb elérhetőségek megjelölésével április 28-ig az alábbi címre várják: Magyar Irodalmi Hagyományápolók Országos Egyesülete 1135. Budapest Lehel u. 24/c, vagy mihoe2011@gmail.com .

A verseny időpontja: 2011. május 28. Helyszín: Pécel, Ráday-kastély.

A Fáy András és Kriza János tiszteletére meghirdetett mesemondó versenyen nevezni két mesével lehet, kitétel, hogy ezek közül az egyik Fáy András gyűjteményéből, vagy Kriza János gyűjtéséből származó legyen. Kriza János születésének 175. évfordulója is ebben az esztendőben lesz, így két nagy mesegyűjtő emléke előtt tiszteleghetnek.

A versenyre fiatalok jelentkezését várják, 8-24 éves korig.

A jelentkezéseket az életkor, postai és e-mail cím, egyéb elérhetőségek megjelölésével június 1-jéig az alábbi címre várják: Magyar Irodalmi Hagyományápolók Országos Egyesülete 1135. Budapest Lehel u. 24/c, vagy mihoe2011@gmail.com .

A verseny 2011. szeptember 17-én a Kulturális Örökség Napjának rendezvénysorozata keretében lesz Pécelen, a Ráday-kastélyban.
A nyertesek könyv- és tárgyjutalmakban részesülnek.

Forrás: http://kultura.hu