palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Az Év Kreatív Ígérete művészeti pályázat

Az_év_kreatív_ígérete pályázatAz Év Kreatív Ígérete  A BKF vizuális művészeti pályázata 2010/11 A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Kommunikációs és Művészeti Karának Alkalmazott Művészeti Intézete, és Médiaművészeti Intézete pályázatot hirdet 14 és 25 év közötti, művészetek iránt érdeklődő, alkotni vágyó fiatalok részére.

Benyújtható minden olyan technikával készült mű, ami megfelel a pályázat művészeti koncepciójának, és besorolható a kiírt kategóriák egyikébe, valamint eleget tesz a pályázati feltételeknek.

Művészeti Koncepció: Kreatív újrahasznosítás körülötted és rajtad Térben, állóképben, mozgóképben, tárgyakban, környezetben

Kategóriák:

MÉDIA TÉMAKÖR

1. kategória: fotográfia (fotográfia szak)

Pályázni lehet digitális vagy analóg fotografikus eljárással készült munkákkal, ami lehet az alkotó által készített fotografikus kép, több képből létrehozott montázs (digitális, vagy analóg), más anyagok felhasználásával készített kollázs, vagy photogram.

Szerzői jog által védett képek felhasználása csak engedéllyel lehetséges.

Az analóg technikával készült műveket a pályázathoz digitalizálni kell!

Amennyiben a pályázó sorozatot kíván beküldeni, egy sorozat egy műnek minősül, vagyis egy pályázó összesen 10 sorozatot küldhet be. Egy sorozat maximum 10 db képből állhat.

TECHNIKAI FELTÉTELEK: Ugyanazon pályaművet, két méretben és formátumban kérjük beküldeni.

 • 1/ JPG formátumban, 150 dpi, RGB, 10 cm hosszabbik oldal, (a szélességet a választott kép magasság-szélesség aránya határozza meg)
 • 2/ TIF/EPS/AI formátumban, 300 dpi, CMYK, 30 cm hosszabbik oldal, (a szélességet a választott kép magasság-szélesség aránya határozza meg) , a jó minőségű printként való kiállítás érdekében.

PÁLYAMUNKÁK ELNEVEZÉSE: A pályamunkákat minden pályázónak a pályázó neve, alsóvonás, a mű címe, alsóvonás, sorszám kell elmentenie, vagyis a file neve például (kisméret esetén): kissjozsef_ világom _1.jpg amennyiben a pályázót Kiss Józsefnek hívják.

Ha egy pályázó több pályaművet küld be, a különböző pályamunkáit a fentiek szerint kell elneveznie, vagyis csak a file névben lévő cím változik, tehát:  kissjozsef_ unnep _1.jpg, kissjozsef_hetkoznapok_1.jpg, kissjozsef_portre_1.jpg

Ha a pályázó azonos című képekből álló sorozattal pályázik, a különböző pályamunkáit a fentiek szerint kell elneveznie, vagyis csak a file névben lévő szám változik, tehát:  kissjozsef_ vilagom _1.jpg,  kissjozsef_ vilagom _2.jpg, kissjozsef_ vilagom _3.jpg

Ugyanazon kép nagyméretű, nyomtatható verziója pl.: kissjozsef_unnep_1.TIF/EPS/AI, kissjozsef_hetkoznapok_1._TIF/EPS/AI, kissjozsef_portre_1.TIF/EPS/AI, legyen.

vagy a sorozat esetében pl.: kissjozsef_ vilagom_1.TIF/EPS/AI, kissjozsef_vilagom_2.TIF/EPS/AI, kissjozsef_ világom_3.TIF/EPS/AI

A pályázó által beküldendő szöveges dokumentumot az alkotói koncepciójáról, a művek technikai hátteréről is a következő módon kell elnevezni pld.: kissjozsef_ szoveg.doc

REGISZTRÁCIÓ A PÁLYÁZATRA: Regisztrálni a pályázatra úgy lehet, hogy a kitöltött pályázati adatlapot, és a pályamunka koncepciójának és technikai hátterének a leírását (maximum egy A4 es oldal terjedelemben/mű) a muveszet@bkf.hu címre kell elküldeni. Ennek beérkezéséről egy automatikus válaszlevélben fogunk értesíteni minden jelentkezőt.

Csak a regisztrációt követően tudjuk elfogadni a postai úton beérkező pályamunkákat.

Előzetes regisztráció nélkül, a beküldött pályamunkát nem áll módunkban elfogadni, utólagos regisztrációra pedig nincs lehetőség!

A PÁLYAMUNKÁK BEKÜLDÉSE

A pályamunkákat 2 példányban, dvd-re vagy cd-re írva, postai úton lehet beküldeni az alábbi címre:

Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola
Bárkányi Judit részére
‘Az év kreatív ígérete 2011.’ – fotográfia kategória
Rózsa u. 4-6.
1077 Budapest

A lemezre olvashatóan és letörölhetetlenül fel kell írni a pályázó nevét és a DVD-re írt fájlok számát, továbbá fel kell írni: ‘Az év kreatív ígérete’ /fotográfia kategória/

Fontos, hogy a lemezre írt fájlok megfeleljenek a fotográfia kategória kiírásában megadott formátumoknak és méreteknek! A pályázat beküldése után hiánypótlásra nincs lehetőség.

2. kategória: animáció (animáció szak- új)

A pályázatra beküldhető: alkotóként egy, minimum 30 másodperces, maximum 3 perces, bármilyen animációs technikával előállított mozgókép. Animációs mozgókép, tehát nem csak hagyományos értelemben vett „film”, hanem tipo-animáció, webanimáció, határművészeti alkotás, interaktív animáció, játék…

Kritérium: A beküldött munka önálló szellemi termék legyen!

Egy pályázó 1 pályaművet adhat be!

Kérjük a pályázókat, hogy munkáik megtekintéséhez és megértéséhez rövid szövegben tájékoztassák a zsűrit az adott pályamű megtekintésének technikai feltételeiről, valamint elkészítésének céljáról, az alkotói koncepcióról.

TECHNIKAI FELTÉTELEK: A pályaműveket címmel, stáblistával kell ellátni, amelyen az alkotó (-k) és az évszám kötelezően feltüntetendő. A pályaműveket 2 azonos tartalmú példányban DVD lemezre kérjük standard PAL szabvány szerint . mpg / .mpg2 /. avi formátumok egyikében kiírni.

PÁLYAMUNKÁK ELNEVEZÉSE: A pályamunkákat minden pályázónak a pályázó neve, alsóvonás, a mű címe, alsóvonás, file neve például: nagybela_ világom _mpg (Amennyiben a pályázót Nagy Bélának hívják. )

Ha egy pályázó több pályaművet küld be, a különböző pályamunkáit a fentiek szerint kell elneveznie, vagyis csak a file névben lévő mű címe változik, tehát: nagybela_baratok_mpg, nagybela_siker_mpg, nagybela_almodozas_mpg

REGISZTRÁCIÓ A PÁLYÁZATRA: Regisztrálni a pályázatra úgy lehet, hogy a kitöltött pályázati adatlapot, valamint a pályamunka koncepciójának és technikai hátterének a leírását (maximum egy A4 es oldal terjedelemben/mű) a muveszet@bkf.hu címre kell elküldeni. Ennek beérkezéséről egy automatikus válaszlevélben fogunk értesíteni minden jelentkezőt. Csak a regisztrációt követően tudjuk elfogadni a postai úton beérkező pályamunkákat. Előzetes regisztráció nélkül, a beküldött pályamunkát nem áll módunkban elfogadni, utólagos regisztrációra pedig nincs lehetőség!

A PÁLYAMUNKÁK BEKÜLDÉSE

A pályamunkákat 2 példányban, dvd-re vagy cd-re írva, postai úton lehet beküldeni az alábbi címre:

Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola
Bárkányi Judit részére
‘Az év kreatív ígérete 2011.’ – animáció kategória
Rózsa u. 4-6.
1077 Budapest

A lemezre olvashatóan és letörölhetetlenül fel kell írni a pályázó nevét és a DVD-re írt fájlok számát, továbbá fel kell írni: ‘Az év kreatív ígérete’ /animáció kategória/. Fontos, hogy a lemezre írt fájlok megfeleljenek a fotográfia kategória kiírásában megadott formátumoknak és méreteknek!

3. kategória: mozgókép (kameraman szak és mozgóképkultúra szak)

A pályázatra beküldhető: alkotóként egy, maximum 6 perces videófilm.
Egy pályázó maximum 3 pályaművet adhat be. A filmek hossza együttesen nem haladhatja meg a 6 percet. (Tehát: lehet pl. egy, maximum 6 perces vagy három, maximum 1-2 perces munkát küldeni.)

TECHNIKAI FELTÉTELEK: Valamennyi mozgóképes pályaművet a végén stáblistával kell ellátni, amelyen az alkotó (-k) és az évszám kötelezően feltüntetendő. A pályaműveket 2 azonos tartalmú példányban DVD lemezre kérjük standard PAL szabvány szerint . mpg formátumban írni. Amennyiben több pályaművet ad be a pályázó, a DVD-n valamennyi mű külön fájl-ként kerüljön rögzítésre. Egy DVD lemezen egy pályázó munkái szerepelhetnek.

PÁLYAMUNKÁK ELNEVEZÉSE: A pályamunkákat minden pályázónak a pályázó neve, alsóvonás, a mű címe, alsóvonás, file neve például: nagybela_ világom _mpg (Amennyiben a pályázót Nagy Bélának hívják. )

Ha egy pályázó több pályaművet küld be, a különböző pályamunkáit a fentiek szerint kell elneveznie, vagyis csak a file névben lévő mű címe változik, tehát: nagybela_baratok_mpg, nagybela_siker_mpg, nagybela_almodozas_mpg

REGISZTRÁCIÓ A PÁLYÁZATRA: Regisztrálni a pályázatra úgy lehet, hogy a kitöltött pályázati adatlapot, és a pályamunka koncepciójának és technikai hátterének a leírását (maximum egy A4 es oldal terjedelemben/mű) a muveszet@bkf.hu címre kell elküldeni. Ennek beérkezéséről egy automatikus válaszlevélben fogunk értesíteni minden jelentkezőt. Csak a regisztrációt követően tudjuk elfogadni a postai úton beérkező pályamunkákat. Előzetes regisztráció nélkül, a beküldött pályamunkát nem áll módunkban elfogadni, utólagos regisztrációra pedig nincs lehetőség!

A PÁLYAMUNKÁK BEKÜLDÉSE: A pályamunkákat 2 példányban, .mpg formátumban dvd-re írva, postai úton kell beküldeni az alábbi címre:

Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola
Bárkányi Judit részére
‘Az év kreatív ígérete 2011.’ – mozgókép kategória
Rózsa u. 4-6.
1077 Budapest

A lemezre olvashatóan és letörölhetetlenül fel kell írni a pályázó nevét és a DVD-re írt fájlok számát, továbbá fel kell írni: ‘Az év kreatív ígérete’ /mozgókép kategória/. Fontos, hogy a lemezre írt fájlok megfeleljenek a mozgókép kategória kiírásában megadott technikai feltételeknek! A pályázat beküldése után hiánypótlásra nincs lehetőség.

4. kategória: elektronikus grafikától a média design-ig (elektronikus ábrázolás szak és média design szak)

Pályázni lehet digitális eljárással készült munkákkal, ami lehet az alkotó által készített beszkennelt kép, tárgy, több képből létrehozott montázs (digitális), vagy más anyagok felhasználásával készített kollázs digitalizálva. (digitális fotó, scan), digitális kép, valamint digitális mozgókép ( min. 1 perc, max. 5 perc), interaktív tárgy , installáció (a róluk készült, informatív mozgóképes feldolgozás), internetes oldal/rendszer és/vagy szoftver (offline-online játék), alkalmazás, egyszerűen megtekinthető látványterve és koncepcióleírása. Szerzői jog által védett képek/ tárgyak felhasználása csak engedéllyel lehetséges. Egy pályázó maximum 3 pályaművet küldhet be!

TECHNIKAI FELTÉTELEK: Mozgókép esetében .mpg / .mpg2 /.avi formátumok egyikében kérjük kiírni a pályamunkákat. Grafikai természetű kép beküldése ismert grafikai formátumban történjék. [pl.: jpg, gif, png, bmp, tif, tga]. A képek mérete egyenként ne legyen nagyobb 5MB-nál.

Kérjük a pályázókat, hogy munkáik megtekintéséhez és megértéséhez rövid szövegben tájékoztassák a zsűrit az adott pályamű megtekintésének technikai feltételeiről, valamint elkészítésének céljáról, az alkotói koncepcióról.

PÁLYAMUNKÁK ELNEVEZÉSE: Kérjük a pályázókat, hogy minden beküldött fájl elnevezésében az alábbi szintaktikát használja: PalyazoNeve_Munkacim_sorszam. Például ha Kiss Róbert beküld egy *.jpg formátumú, „Csillag” címu képszekvenciát, akkor a fájl neve a következő legyen: KissRobert_Csillag_01.jpg A fájl elnevezésekben ne használjanak ékezetes betűket.

REGISZTRÁCIÓ A PÁLYÁZATRA: Regisztrálni a pályázatra úgy lehet, hogy a kitöltött pályázati adatlapot, és a pályamunka koncepciójának és technikai hátterének a leírását (maximum egy A4 es oldal terjedelemben/mű) a muveszet@bkf.hu címre kell elküldeni. Ennek beérkezéséről egy automatikus válaszlevélben fogunk értesíteni minden jelentkezőt. Csak a regisztrációt követően tudjuk elfogadni a postai úton beérkező pályamunkákat. Előzetes regisztráció nélkül, a beküldött pályamunkát nem áll módunkban elfogadni, utólagos regisztrációra pedig nincs lehetőség!

A PÁLYAMUNKÁK BEKÜLDÉSE

A pályamunkákat 2 példányban, cd-re, vagy dvd-re írva, postai úton kell beküldeni az alábbi címre:

Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola
Bárkányi Judit részére
‘Az év kreatív ígérete 2011.’ –
elektronikus grafikától a média design-ig kategória
Rózsa u. 4-6.
1077 Budapest

A lemezre olvashatóan és letörölhetetlenül fel kell írni a pályázó nevét és a cd-re/dvd-re írt fájlok számát, továbbá fel kell írni: ‘Az év kreatív ígérete’ /elektronikus grafikától a média design-ig kategória.  Fontos, hogy a lemezre írt fájlok megfeleljenek az elektronikus grafikától a média design-ig kategória kiírásában megadott technikai feltételeknek! A pályázat beküldése után hiánypótlásra nincs lehetőség.

TÉR – TÁRGY – KÉP TÉMAKÖR

1. kategória: környezet és enteriőrtervezés (környezetkultúra szak)

PÁLYAMUNKÁK ELNEVEZÉSE: Ugyanazon pályaműről készült fotót, két méretben és formátumban kérjük beküldeni.

 • 1/ JPG formátumban, 150 dpi, RGB, 10 cm hosszabbik oldal, (a szélességet a választott kép magasság-szélesség aránya határozza meg)
 • 2/ TIF/EPS/AI formátumban, 300 dpi, CMYK, 30 cm hosszabbik oldal, (a szélességet a választott kép magasság-szélesség aránya határozza meg) , a jó minőségű printként való kiállítás érdekében.

Egy pályázó maximum 3 pályaművet küldhet be!

PÁLYAMUNKÁK ELNEVEZÉSE: A pályamunkákat minden pályázónak a pályázó neve, alsóvonás, a mű címe, alsóvonás, sorszám kell elmentenie, vagyis a file neve például (kisméret esetén): kissjozsef_ világom _1.jpg amennyiben a pályázót Kiss Józsefnek hívják.
Ha egy pályázó több pályaművet küld be, a különböző pályamunkáit a fentiek szerint kell elneveznie, vagyis csak a file névben lévő cím változik, tehát: kissjozsef_ unnep _1.jpg, kissjozsef_hetkoznapok_1.jpg, kissjozsef_portre_1.jpg
Ugyanazon kép nagyméretű, nyomtatható verziója pl.: kissjozsef_unnep_1.TIF/EPS/AI, kissjozsef_hetkoznapok_1._TIF/EPS/AI, kissjozsef_portre_1.TIF/EPS/AI, legyen.
A pályázó által beküldendő szöveges dokumentumot az alkotói koncepciójáról, a művek technikai hátteréről is a következő módon kell elnevezni pld.: kissjozsef_ szoveg.doc

REGISZTRÁCIÓ A PÁLYÁZATRA: Regisztrálni a pályázatra úgy lehet, hogy a kitöltött pályázati adatlapot, és a pályamunka koncepciójának és technikai hátterének a leírását (maximum egy A4 es oldal terjedelemben/mű) a muveszet@bkf.hu címre kell elküldeni. Ennek beérkezéséről egy automatikus válaszlevélben fogunk értesíteni minden jelentkezőt. Csak a regisztrációt követően tudjuk elfogadni a postai úton beérkező pályamunkákat. Előzetes regisztráció nélkül, a beküldött pályamunkát nem áll módunkban elfogadni, utólagos regisztrációra pedig nincs lehetőség!

A PÁLYAMUNKÁK BEKÜLDÉSE: A pályamunkákat 2 példányban, cd-re írva, postai úton kell beküldeni az alábbi címre:

Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola
Bárkányi Judit részére
‘Az év kreatív ígérete 2011.’ –
környezet és enteriőrtervezés kategória
Rózsa u. 4-6.
1077 Budapest

A cd-re olvashatóan és letörölhetetlenül fel kell írni a pályázó nevét és a cd-re írt fájlok számát, továbbá fel kell írni: ‘Az év kreatív ígérete’ /környezet és enteriőrtervezés kategória. Fontos, hogy a lemezre írt fájlok megfeleljenek az környezet és enteriőrtervezés kategória kiírásában megadott technikai feltételeknek! A pályázat beküldése után hiánypótlásra nincs lehetőség.

2. kategória: új kézművesség – textil, kerámia és alternatív anyagú tárgyak (kézműves szak: szövő és kerámia szakirányok)

AZ ALKOTÁSRÓL KÉSZÜLT FOTÓK FORMÁTUMA ÉS ELNEVEZÉSE: Ugyanazon pályaműről készült fotót, két méretben és formátumban kérjük beküldeni.

 • 1/ JPG formátumban, 150 dpi, RGB, 10 cm hosszabbik oldal, (a szélességet a választott kép magasság-szélesség aránya határozza meg)
 • 2/ TIF/EPS/AI formátumban, 300 dpi, CMYK, 30 cm hosszabbik oldal, (a szélességet a választott kép magasság-szélesség aránya határozza meg) , a jó minőségű printként való kiállítás érdekében.

Egy pályázó maximum 3 pályművet küldhet be!

PÁLYAMUNKÁK ELNEVEZÉSE: A pályamunkákat minden pályázónak a pályázó neve, alsóvonás, a mű címe, alsóvonás, sorszám kell elmentenie, vagyis a file neve például (kisméret esetén): kissjozsef_ világom _1.jpg amennyiben a pályázót Kiss Józsefnek hívják.
Ha egy pályázó több pályaművet küld be, a különböző pályamunkáit a fentiek szerint kell elneveznie, vagyis csak a file névben lévő cím változik, tehát: kissjozsef_ unnep _1.jpg, kissjozsef_hetkoznapok_1.jpg, kissjozsef_portre_1.jpg
Ugyanazon kép nagyméretű, nyomtatható verziója pl.: kissjozsef_unnep_1.TIF/EPS/AI, kissjozsef_hetkoznapok_1._TIF/EPS/AI, kissjozsef_portre_1.TIF/EPS/AI, legyen.
A pályázó által beküldendő szöveges dokumentumot az alkotói koncepciójáról, a művek technikai hátteréről is a következő módon kell elnevezni pld.: kissjozsef_ szoveg.doc

REGISZTRÁCIÓ A PÁLYÁZATRA: Regisztrálni a pályázatra úgy lehet, hogy a kitöltött pályázati adatlapot, és a pályamunka koncepciójának és technikai hátterének a leírását (maximum egy A4 es oldal terjedelemben/mű) a muveszet@bkf.hu címre kell elküldeni. Ennek beérkezéséről egy automatikus válaszlevélben fogunk értesíteni minden jelentkezőt. Csak a regisztrációt követően tudjuk elfogadni a postai úton beérkező pályamunkákat. Előzetes regisztráció nélkül, a beküldött pályamunkát nem áll módunkban elfogadni, utólagos regisztrációra pedig nincs lehetőség!


A PÁLYAMUNKÁK BEKÜLDÉSE: A pályamunkákról készült fotókat, 1 példányban, cd-re írva, postai úton kell beküldeni az alábbi címre:

Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola
Bárkányi Judit részére
‘Az év kreatív ígérete 2011.’ – új kézművesség kategória
Rózsa u. 4-6.
1077 Budapest

A cd-re olvashatóan és letörölhetetlenül fel kell írni a pályázó nevét és a cd-re írt fájlok számát, továbbá fel kell írni: ‘Az év kreatív ígérete’ /új kézművesség kategória. A pályázat beküldése után hiánypótlásra nincs lehetőség. A zsűri a beküldött fényképek alapján egy előválogatás során fogja kiválasztani a továbbjutó pályamunkákat. Az előválogatáson továbbjutó pályázóknak, a második fordulóra személyesen kell behozniuk a pályamunkáikat. A leadásnál az alkotásokról fényképet készítünk, és 2 példányban aláíratunk egy átadás-átvételi elismervényt. Ebből az egyik példány a pályázónál marad. A pályázat lejárta után, csak az átadás-átvételi elismervény bemutatásával adjuk vissza az alkotásokat. Az előválogatáson továbbjutó pályázókat emailben fogjuk értesíteni arról, hogy mikor és hol kell majd leadniuk az alkotásaikat. A leadott tárgyakkal kapcsolatban további fontos információkat olvashatsz a pályázati feltételek illetve a szerzői és felhasználói jogok menüpontban.

3. kategória: divat/ öltözék – ékszertől a ruháig és a textilmintáig (kézműves szak: öltözék és festő-nyomó szakirányok)

AZ ALKOTÁSRÓL KÉSZÜLT FOTÓK FORMÁTUMA ÉS ELNEVEZÉSE: Ugyanazon pályaműről készült fotót, két méretben és formátumban kérjük beküldeni.

 • 1/ JPG formátumban, 150 dpi, RGB, 10 cm hosszabbik oldal, (a szélességet a választott kép magasság-szélesség aránya határozza meg)
 • 2/ TIF/EPS/AI formátumban, 300 dpi, CMYK, 30 cm hosszabbik oldal, (a szélességet a választott kép magasság-szélesség aránya határozza meg) , a jó minőségű printként való kiállítás érdekében.

PÁLYAMUNKÁK ELNEVEZÉSE: A pályamunkákat minden pályázónak a pályázó neve, alsóvonás, a mű címe, alsóvonás, sorszám kell elmentenie, vagyis a file neve például (kisméret esetén): kissjozsef_ világom _1.jpg amennyiben a pályázót Kiss Józsefnek hívják. Ha egy pályázó több pályaművet küld be, a különböző pályamunkáit a fentiek szerint kell elneveznie, vagyis csak a file névben lévő cím változik, tehát: kissjozsef_ unnep _1.jpg, kissjozsef_hetkoznapok_1.jpg, kissjozsef_portre_1.jpg
Ugyanazon kép nagyméretű, nyomtatható verziója pl.:  kissjozsef_unnep_1.TIF/EPS/AI, kissjozsef_hetkoznapok_1._TIF/EPS/AI, kissjozsef_portre_1.TIF/EPS/AI, legyen.
A pályázó által beküldendő szöveges dokumentumot az alkotói koncepciójáról, a művek technikai hátteréről is a következő módon kell elnevezni pld.: kissjozsef_ szoveg.doc
Egy pályázó maximum 3 pályaművet küldhet be!

REGISZTRÁCIÓ A PÁLYÁZATRA: Regisztrálni a pályázatra úgy lehet, hogy a kitöltött pályázati adatlapot, és a pályamunka koncepciójának és technikai hátterének a leírását (maximum egy A4 es oldal terjedelemben/mű) a muveszet@bkf.hu címre kell elküldeni. Ennek beérkezéséről egy automatikus válaszlevélben fogunk értesíteni minden jelentkezőt. Csak a regisztrációt követően tudjuk elfogadni a postai úton beérkező pályamunkákat. Előzetes regisztráció nélkül, a beküldött pályamunkát nem áll módunkban elfogadni, utólagos regisztrációra pedig nincs lehetőség!


A PÁLYAMUNKÁK BEKÜLDÉSE: A pályamunkákról készült fotókat, 1 példányban, cd-re írva, postai úton kell beküldeni az alábbi címre:

Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola
Bárkányi Judit részére
‘Az év kreatív ígérete 2011.’ – divat/ öltözék kategória
Rózsa u. 4-6.
1077 Budapest

A cd-re olvashatóan és letörölhetetlenül fel kell írni a pályázó nevét és a cd-re írt fájlok számát, továbbá fel kell írni: ‘Az év kreatív ígérete’ / divat/öltözék kategória. A pályázat beküldése után hiánypótlásra nincs lehetőség. A zsűri a beküldött fényképek alapján egy előválogatás során fogja kiválasztani a továbbjutó pályamunkákat.  Az előválogatáson továbbjutó pályázóknak, a második fordulóra személyesen kell behozniuk a pályamunkáikat. A leadásnál az alkotásokról fényképet készítünk, és 2 példányban aláíratunk egy átadás-átvételi elismervényt. Ebből az egyik példány a pályázónál marad.  A pályázat lejárta után, csak az átadás-átvételi elismervény bemutatásával adjuk vissza az alkotásokat. Az előválogatáson továbbjutó pályázókat emailben fogjuk értesíteni arról, hogy mikor és hol kell majd leadniuk az alkotásaikat. A leadott tárgyakkal kapcsolatban további fontos információkat olvashatsz a pályázati feltételek illetve a szerzői és felhasználói jogok menüpontban.


4. kategória:
grafika – klasszikus grafikától a tervezőgrafikáig (tervezőgrafika szak és képi ábrázolás szak)

Pályázni lehet számítógépes vagy analóg grafikai eljárással készült, autonóm, vagy tervezőgrafikai munkákkal: számítógépes vagy sokszorosított grafika, egyedi grafika, illusztráció, kreatív tipográfiai mű, plakát, lemezborító, kiadvány terv, képregény, termékcsomagolás, látványterv, arculatterv, stb. Az analóg technikával készült műveket a pályázathoz digitalizálni kell! Amennyiben a pályázó sorozatot kíván beküldeni, egy sorozat egy műnek minősül, vagyis egy pályázó összesen 10 sorozatot küldhet be. Egy sorozat maximum 10 db képből állhat.

TECHNIKAI FELTÉTELEK: Ugyanazon pályaművet, két méretben és formátumban kérjük beküldeni.

 • 1/ JPG formátumban, 150 dpi, RGB, 10 cm hosszabbik oldal, (a szélességet a választott kép magasság-szélesség aránya határozza meg)
 • 2/ TIF/EPS/AI formátumban, 300 dpi, CMYK, 30 cm hosszabbik oldal, (a szélességet a választott kép magasság-szélesség aránya határozza meg) , a jó minőségű printként való kiállítás érdekében.

PÁLYAMUNKÁK ELNEVEZÉSE: A pályamunkákat minden pályázónak a pályázó neve, alsóvonás, a mű címe, alsóvonás, sorszám kell elmentenie, vagyis a file neve például (kisméret esetén): kissjozsef_ világom _1.jpg amennyiben a pályázót Kiss Józsefnek hívják.
Ha egy pályázó több pályaművet küld be, a különböző pályamunkáit a fentiek szerint kell elneveznie, vagyis csak a file névben lévő cím változik, tehát: kissjozsef_ unnep _1.jpg, kissjozsef_hetkoznapok_1.jpg, kissjozsef_portre_1.jpg
Ha a pályázó azonos című képekből álló sorozattal pályázik, a különböző pályamunkáit a fentiek szerint kell elneveznie, vagyis csak a file névben lévő szám változik, tehát: kissjozsef_ vilagom _1.jpg, kissjozsef_ vilagom _2.jpg, kissjozsef_ vilagom _3.jpg
Ugyanazon kép nagyméretű, nyomtatható verziója pl.: kissjozsef_unnep_1.TIF/EPS/AI, kissjozsef_hetkoznapok_1._TIF/EPS/AI, kissjozsef_portre_1.TIF/EPS/AI, legyen.
vagy a sorozat esetében pl.: kissjozsef_ vilagom_1.TIF/EPS/AI, kissjozsef_vilagom_2.TIF/EPS/AI, kissjozsef_ világom_3.TIF/EPS/AI
A pályázó által beküldendő szöveges dokumentumot az alkotói koncepciójáról, a művek technikai hátteréről is a következő módon kell elnevezni pld.: kissjozsef_ szoveg.doc

REGISZTRÁCIÓ A PÁLYÁZATRA: Regisztrálni a pályázatra úgy lehet, hogy a kitöltött pályázati adatlapot, és a pályamunka koncepciójának és technikai hátterének a leírását (maximum egy A4 es oldal terjedelemben/mű) a muveszet@bkf.hu címre kell elküldeni. Ennek beérkezéséről egy automatikus válaszlevélben fogunk értesíteni minden jelentkezőt.  Csak a regisztrációt követően tudjuk elfogadni a postai úton beérkező pályamunkákat. Előzetes regisztráció nélkül, a beküldött pályamunkát nem áll módunkban elfogadni, utólagos regisztrációra pedig nincs lehetőség!

A PÁLYAMUNKÁK BEKÜLDÉSE

A pályamunkákat 2 példányban, cd-re vagy dvd-re írva, postai úton kell beküldeni az alábbi címre:

Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola
Bárkányi Judit részére
‘Az év kreatív ígérete 2011.’ – grafika kategória
Rózsa u. 4-6.
1077 Budapest

A lemezre olvashatóan és letörölhetetlenül fel kell írni a pályázó nevét és a lemezre írt fájlok számát, továbbá fel kell írni: ‘Az év kreatív ígérete’ /grafika kategória.  Fontos, hogy a lemezre írt fájlok megfeleljenek az grafika kategória kiírásában megadott technikai feltételeknek! A pályázat beküldése után hiánypótlásra nincs lehetőség.

Határidők

BEKÜLDÉSI HATÁRIDŐ: 2011. ÁPRILIS 7. Ez a dátum a csomag feladásának napjára, tehát a postai bélyegzőn szereplő dátumra vonatkozik.

ELŐVÁLOGATÁS: 2011. ÁPRILIS 11-22. között

 • TÉR-TÁRGY-KÉP TÉMAKÖRÖN belül, a környezet és enteriőrtervezés/ új kézművesség / divat – öltözék kategóriában a beküldött képek alapján a szakmai zsűri kiválogatja a továbbjutókat.
  Az előzsűrizésen továbbjutó pályázókat e-mailben fogjuk értesíteni arról, hogy a pályaművet, tárgyat, makettet stb. személyesen hozzák be a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola, Rózsa utcai épületébe.
  (A leadással kapcsolatos tudnivalókat (cím, időpont stb.) a levélből fogják megtudni.)

TÁRGYAK (ALKOTÁSOK) LEADÁSA SZEMÉLYESEN* 2011. MÁJUS 26-27. – Rózsa utca (az iroda számát, ahol átvesszük a műveket, majd az értesítésből fogják megtudni.)

Mivel a pályázók már jó előre tudni fogják a leadás időpontját a kiküldött értesítésekből, ezért csak ezen a két napon lesz lehetőségük a művek leadására!

* csak a TÉR-TÁRGY-KÉP TÉMAKÖRÖN belül meghirdetett, környezet és enteriőrtervezés/ új kézművesség/ divat – öltözék kategóriában induló, az előzsűrizésen túljutó pályázókra vonatkozik.

NYERTESEK/ DÍJAZOTTAK ÉRTESÍTÉSE
A díjazott pályázókat és azokat a pályázókat, akik díjat ugyan nem nyertek, de az alkotásuk ki lesz állítva a galériában, 2011. JÚNIUS 8-án értesítjük e-mailben és/vagy telefonon.

DÍJÁTADÓ ÜNNEPSÉG, ÉS KIÁLLÍTÁS: A díjátadásra, 2011. JÚNIUS 24-én pénteken, a kiállítás ünnepélyes megnyitóján kerül sor.

Helyszín: Millenáris Teátrum, Piros-Fekete Galéria

A megnyitó időpontja: 2011. JÚNIUS 24. péntek 18:00

A kiállítás megtekinthető: 2011. JÚLIUS 10. vasárnapig

Fődíj témakörönként:
1-1 macbook a média témakör és a tér – tárgy – kép témakör legjobb alkotásáért

Díjak kategóriánként
a kategóriák nyertesei (kategóriánként 1-1 alkotó)
három napos szakmai utazáson vesznek részt, velencében, 2011. Augusztus 26. És 28. Között, az 54. Velencei nemzetközi képzőművészeti biennále-n. A díj tartalmazza az utazás, a szállás költségét, valamint a  kiállítások belépőjét.

JELENTKEZÉS
Jelentkezési adatlap

Pályázati feltételek

Szerzői és felhasználói jogok

A pályázatra a bal oldali menüpontban letölthető kitöltött pályázati adatlappal lehet, mely tartalmazza a pályamunka koncepciójának és technikai hátterének a leírását (maximum egy A4 es oldal terjedelemben/mű).
A jelentkezési lapot a muveszet@bkf.hu címre kell elküldeni. Ennek beérkezéséről egy automatikus válaszlevélben fogunk értesíteni minden jelentkezőt.
Csak a regisztrációt követően tudjuk elfogadni a postai úton beérkező pályamunkákat.
Előzetes regisztráció nélkül, a beküldött pályamunkát nem áll módunkban elfogadni, utólagos regisztrációra pedig nincs lehetőség!

A pályaművek benyújtásának módjáról a kategóriák menüpontban az adott pályázati kategória oldalán olvashat.

PÁLYÁZATI FELTÉTELEK

Érvényesen pályázhat minden 14-25 év közötti természetes személy aki, nem a BKF hallgatója, aki vállalkozik a pályázati kiírásban közzétett feladat elvégzésére, és a pályázati kiírás feltételeit magára nézve kötelezőnek fogadja el.

 • A pályázó kizárólag saját eredeti szerzői alkotásával pályázhat.
 • E feltétel megsértése esetén a pályázat érvénytelenné válik, és a pályázó díjat nem kaphat, vagy ha ez a díjátadást követően válik ismertté, akkor a pályázó köteles a díjat visszaszolgáltatni. A pályázó a pályázati lap aláírásával a pályamunkájáról kijelenti, hogy az saját szerzői műve, továbbá felelősséget vállal azért, hogy az általa benyújtott pályamunka nem sérti más szerzői jogát.
 • A zsűri fenntartja magának a jogot, hogy a pályaművet más kategóriába sorolja, ha az általa választott kategóriát megfelelőbbnek ítéli.
 • A zsűri fenntartja magának a jogot a sorozatok megbontására, illetve átszerkesztésére.
 • Egy pályázó több kategóriában is indulhat, ez esetben azonban kategóriánként elkülönülten és eltérő cím alatt kell pályázatait benyújtania.
 • Egy pályázó több kategóriában is indulhat. A benyújtható pályamunkák száma kategóriánként eltérő. A pontos számokról a kategóriák leírásánál tájékozódhatnak a pályázók.
 • Az érvényes pályázat feltétele a pályázati anyag megfelelő formátumban való elküldése illetve a pályázati adatlap hiánytalan kitöltése és eljuttatása a pályázati időszakon belül. A határidő: 2011. április 7. Ez a dátum, a postai bélyegzőn szereplő dátumra vonatkozik, tehát az aznap feladott pályamunkák még érvényesek.
 • A kiállításon kiállított tárgyakért, a kiállítás ideje alatt a BKF felelősséget nem vállal.
 • A személyesen behozott alkotásokat, csak akkor tudjuk átvenni, ha az kiállításra kész állapotban van, valamint, ha az alkotás csomagolása, annak sérülésmentes szállítására alkalmas.
 • A személyesen behozott tárgyakról fényképet készítünk, és az átadásról igazolást állítunk ki.
 • A pályázat lejárta után, a tárgyak elszállítását a Rózsa utcából a pályázónak kell megoldania. Az elszállítás időpontjairól a pályázat honlapján és/vagy e-mailben fogjuk értesíteni az érintett pályázókat. Az időben el nem szállított pályamunkákért a BKF felelősséget nem vállal!
 • A tárgyakat csak a leadásnál kapott, a leadó, ill. a pályázat egyik szervezője által aláírt átvételi elismervény ellenében adjuk ki. Ennek hiányában a tárgyakat nem áll módunkban kiadni.
 • A pályázat kiírójának, és a lebonyolításban résztvevők tagjai, tisztségviselői, alkalmazottai, illetve a felsoroltak közeli hozzátartozói nem pályázhatnak.
 • Amennyiben az alkotás obszcén, kirekesztő, agresszív jellegű és/ vagy sért faji, nemi, szexuális identitást a pályázó kizárja magát a pályázatból

Elérhetőségeink:
Telefon: 06 1 273 2419 (munkanapokon 9 és 16 óra között)
e-mail:
muveszet@bkf.hu
Web:
http://www.bkf.hu/azevkreativigerete/
levelezési cím:

Budapesti Kommunikációs és
Üzleti Főiskola
1077 Budapest, Rózsa utca 4-6.

Forrás: http://www.bkf.hu/