palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A hétköznapok irodalma irodalmi pályázat

Dél-Alföldi Művészeti kör pályázatA Dél-Alföldi Művészeti Kör pénz fődíjas irodalmi pályázatot hirdet A hétköznapok irodalma címmel, amelyre minden kedves alkotótársunk nevezését várjuk vers és/vagy próza kategóriában.

A pályamunkák beküldésének feltétele: 500 Ft nevezési díj/alkotás, amelyet postai utalványon kérünk elküldeni Sz. Szécsényi Barbara nevére és címére: 6800 Hódmezővásárhely, Oldalkosár u. 11. 8. em. 45.

Pályázni csak olyan alkotásokkal lehet, amelyek még sem nyomtatásban, sem webes felületen nem jelentek meg. A beküldőnek vállalnia kell, hogy az eredményhirdetés időpontjáig semmilyen formában nem hozza nyilvánosságra pályaművének sem címét, sem szövegét vagy annak bármely részletét. (Mindezek a korrekt elbírálás miatt szükségesek.) Mellékletként a beküldött alkotáshoz kérünk csatolni egy nyilatkozatot arról, hogy a pályamű saját szellemi termék.

Kérjük, hogy a novellák terjedelme ne haladja meg a három A/4-es oldal terjedelmet, valamint, hogy aki haikuval szeretne nevezni, az haiku-füzért küldjön be.

A pályamunkák beküldésének határideje:
2010. július 31. éjfél

A verseket és a novellákat a következő e-mailre várjuk: palyazat.deemka@freemail.hu

Az eredményhirdetés időpontja és helyszíne:
2010. augusztus 7. szombat, szegedi Poet-találkozó. A pályázókat az eredményről e-mailben is értesítjük, kérésre a nyereményt postai úton elküldjük, amennyiben a nyertes személyesen nem tudja átvenni.)

Díjazás: az első helyezettek vers és próza kategóriában pénz fődíjat kapnak. A második és a harmadik helyezettek, esetleges különdíjasok könyvcsomagot. A nevezések számától függően a második, harmadik helyezettek is számíthatnak pénzdíjra.

Elbírálás: a pályaműveket hattagú zsűri bírálja el: A Dél-Alföldi Művészeti kör alapító tagjai,Kovács Ágnes, Sz. Szécsényi Barbara, Jagos István, Kormányos Sándor, valamint Fehér József (MÍNSZ-nagydíjas, MMSz díjas, Kortárs Verstár díjas költő, író), és a zsűri elnöke, Kövesdy Márton, a poet.hu irodalmi portál főszerkesztője.

Az alkotásokat kérjük névvel beküldeni a megadott címre, a zsűri tagjai ezeket név nélkül kapják meg és két fordulóban bírálják el. A pályaművekért és a titkosságért a művészeti kör egyik alapító tagja, Bánfi Beáta felel. A zsűri tagjai természetesen nem vesznek részt alkotásaikkal a pályázaton.

Elszámolás: a pályázattal kapcsolatos minden pénzügyi nyilvántartás és elszámolás nyilvános, kérésre bármely résztvevőt tájékoztatjuk a befolyó összegről és annak felhasználásáról.

Forrás: http://delmuvkor.5mp.eu/