palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A Közép-Európai Initiative pályázata fizetett szakmai gyakorlat eltöltésére Triesztben

A Magyarországgal együtt 17 tagállamot magába foglaló, idén 30 éves regionális együttműködés, a Közép-Európai Kezdeményezés (Central European Initiative, KEK) trieszti Végrehajtó Titkársága ösztöndíjprogramot hirdetett.

Hazánk a KEK alapító tagja, aktív résztvevője, így a Külgazdasági és Külügyminisztérium részt vesz a program népszerűsítésében és bátorítja a magyarországi pályázók jelentkezését.

Az ”Advanced On-the-Job Training” program keretében magyar fiatalok számára is nyitva áll a lehetőség egy 12 hónapos, fizetett szakmai gyakorlat eltöltésére Triesztben. A kiválasztott jelentkezők a Titkárság munkáját támogatják majd egy nemzetközi csapat tagjaként, különösen az alábbi területeken: 1) irodai adminisztráció; 2) kapcsolattartás; 3) szakpolitikai kutatás. A programban résztvevők egy éven keresztül fejenként havi 1.650 euró ösztöndíjban részesülnek a KEK Együttműködési Alapjából. A felhívás részletei megtalálhatóak a KEK honlapján az alábbi linken: https://www.cei.int/news/8346/advanced-on-the-job-training-for-young-professionals-from-cei-member-states.

A pályázókkal szembeni főbb elvárások:

  • Legalább 2-3 éves szakmai tapasztalat a megpályázni kívánt területen köz- és magánintézményeknél, nemzetközi szervezetekben és egyéb regionális testületekben, valamint civil szervezetekben;
  • A Közép-Európai Kezdeményezés tagországai valamelyikének az állampolgára (a származási országon kívüli kettős állampolgárságot vagy lakóhelyet megfelelően be kell jelenteni);
  • Elismert felsőfokú intézménynél szerzett egyetemi diploma;
  • Angol nyelv felsőfokú, aktív ismerete írásban és szóban egyaránt;
  • A Microsoft Office alkalmazások (Word, Excel, PowerPoint, Outlook) magabiztos alkalmazása;

Letölthető dokumentum

KEK ösztöndíjas pozíciók meghirdetése

A pályázat benyújtásának módja és határideje:

A jelentkezéseket a Titkárság e-mailben várja az info@cei.int címen, a tárgyban feltüntetve a pályázó nevét és a megpályázott pozíció referencia kódját (ld. a szervezet honlapján). A következő dokumentumok beküldése szükséges a jelentkezéshez:

  • önéletrajz (Europass formátumban angol nyelven)
  • motivációs levél (angol nyelven)
  • két ajánlólevél, referencia (angol nyelven).

A pályázat benyújtási határideje: 2019. január 25. 17.00.
Várható munkába állás: 2019. március 1.