palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A Magyar Tolkien Társaság iparművészeti, irodalmi, képzőművészeti, meseíró és mozgóképes pályázata

Tolkien MP 2014Magyar Tolkien Társaság 2014. január 4-én J. R. R. Tolkien, a XX. század egyik legnagyobb írója, az utolérhetetlen mítoszteremtő és nyelvész életműve előtt tisztelegve, 122. születésnapja alkalmából nagyszabású rendezvényt szervez. Ez alkalomból a Magyar Tolkien Társaság iparművészeti, irodalmi, képzőművészeti, meseíró és mozgóképes pályázatot hirdet.

A Művészeti Pályázatban különböző művészeti ágakban, több kategóriában lehet pályázni (az adott kategória pályázati kiírását lásd a kategórianév címkén):

Az irodalmi, képzőművészeti és meseíró kategória minden területén három korosztályban versenyeznek egymással a pályázók: 8-13 évesek, 13-17 évesek, 18 év felettiek.

A pályamunkák tárgya és témája, jellege és kivitelezésének módja J. R. R. Tolkien valamelyik, Magyarországon is megjelent művéhez – A hobbit, A Gyűrűk Ura, A szilmarilok, Elveszett mesék könyve, A Gyűrű keresése, Húrin gyermekei –, A Hobbit – „Egy váratlan utazás” c. filmhez vagy általában a tolkieni mitológiához kapcsolódjon, akár egy konkrét részlet, akár egy elvont koncepció, párhuzam formájában.

Minden pályázati területhez kötelező kitölteni a hozzá tartozó jelentkezési lapot!

Pályázati feltételek

  • Minden pályázó kategóriánként maximum három alkotást nyújthat be!
  • A pályázatba nem jelentkezhet az, aki vezető főszervezője, koordinátora, főszervezője, valamint a szervezésében résztvevő, de a pályázatában nem nevesített szervezője a rendezvénysorozatnak, a Művészeti Pályázatnak, illetve ezek hozzátartozói és közeli rokonai!
  • A jelentkezési laphoz mellékelni kell a pályamunkát digitalizált formában, a palyazat kukac tolkien pont hu e-mail címre! (A jelentkezés csak ebben a formában érvényes. – Hiányos pályamunkákat a zsűrinek nem áll módjában értékelni!) Kérjük az e-mail tárgyában tüntessék fel a megpályázandó kategória nevét!

A meghirdető a beküldött pályamunkák kiállítási, felhasználási, publikálási, másolási/sokszorosítási jogát fenntartja, a beérkezett műveket nem küldi vissza. Amennyiben egy pályázó a pályaművet vissza szeretné kapni, azt csak személyesen a pályázatot követő kiállítás lezárulta után teheti meg, előzetesen egyeztetett időpontban. Pályázati követelmények – Jelentkezési lap (minden pályázati területre és kategóriára vonatkozóan kötelező). 

Pályázatok értékelése

  • A beérkezett pályaműveket a Magyar Tolkien Társaság képviselőiből illetve az adott terület független szakmai képviselőiből álló független szakmai zsűri fogja elbírálni.
  • Az alkotások zsűrizésénél a legfontosabb szempontok a kreativitás és az eredetiség, a kivitelezés technikai színvonala, illetve a tolkieni mitológia minél mélyebb rétegeinek visszatükröztetése.
  • A kategóriák legjobbjait értékes nyereményekkel díjazzuk.
  • A zsűri által kiválasztott művekből a Magyar Tolkien Társaság „Tolkien Születésnap” rendezvény helyszínén kiállítást, bemutatót szervez, illetve a pályamunka hozzáférhető lesz a www.tolkien.hu weboldalon, a Magyar Tolkien Társaság hivatalos honlapján, digitális kiállítás keretében.
  • A legjobb pályamunkák megjelenhetnek a Magyar Tolkien Társaság hivatalos 2014-es naptárában is, valamint a Társaság félévente megjelenő folyóiratában, a Lassi Laurië-ben is.

Díjátadás

A Magyar Tolkien Társaság a 2014. január 4-i rendezvényen, ünnepélyes keretek között hirdeti ki a nyerteseket, illetve adja át a díjakat.

Egyéb információk

A pályamunkák beérkezési határideje: 2013. november 30., éjfél!

A kiállításra, bemutatóra bejutott pályamunkák alkotóit 2013. december 15-ig értesítjük!

Tolkien MP 2014

A kategóriák pályázati kiírásai és a jelentkezési lapok elérhetők a következő linken:

http://tolkien.hu/index.php/mtt/item/2916-tolkien-muveszeti-palyazat-2014

A pályázati felhívással és annak módjával bővebb felvilágosítást a palyazat@tolkien.hu e-mail címen lehet kérni.