palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A magyar-ukrán határon átnyúló együttműködések nyitókonferencia Nyíregyházán

Közel 550 millió forint értékben, 29 projekt támogatása révén kezdődhetnek meg határon átnyúló együttműködési fejlesztések az ünnepélyes szerződéskötések aláírását követően Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

A magyar-ukrán határ mentén fejlődik majd a turisztikai és szabadidős tevékenységek sora. Támogatást kapnak oktatási csere programok, környezetvédelmi és gazdaságfejlesztési projektek, valamint kulturális és sport együttműködések. A pályázók köre a non-profit szervezetek, önkormányzatok, kistérségi társulások és a helyi környezetvédelem szervezetei. A támogatási szerződések aláírásán részt vesz – a magyar együttműködő szervezetek képviselői mellett – Őexc. Siri Ellen Sletner, Norvégia magyarországi nagykövete és Őexc. Olav Berstad, Norvégia ukrajnai nagykövete is.

A “Határon átnyúló együttműködés fejlesztése a magyar-ukrán határtérségben” című program Nyitókonferenciájának célja az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok átfogó ismertetése, megemlítve a már megvalósított magyarországi fejlesztéseket, valamint jelen Program bemutatása a magyar-ukrán határmenti térségben várható fejlesztési hatásain keresztül.

A rendezvényen sor kerül a nyertes pályázók támogatási szerződéseinek ünnepélyes aláírására is. A rendezvényt megtiszteli jelenlétével Norvégia magyarországi Nagykövete, Norvégia ukrajnai Nagykövete, az Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Nemzetközi Együttműködési Programok Irányító Hatóságának Főosztályvezetője.

Időpont: Nyíregyháza, 2009. március 11.
Helyszín: Megyeháza díszterme, 4400 Nyíregyháza, Hősök tere 5.

Kérjük, részvételét előzetesen jelezze a norvegalap@vati.hu e-mail címen, vagy a +36 44/500-230 telefonszámon. A rendezvénnyel kapcsolatos további információért forduljon a Támogatásközvetítő Szervezethez az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

Geréné Károly Éva
VÁTI Kht. Mátészalkai Területi Iroda
Tel: +36 44/500-230
Fax: +36 44/500-233
e-mail: norvegalap@vati.hu
(VATI)