palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A növények szépségének dicsérete – Syngenta fotópályázat 2010

syngenta pályázatA növények szépségének dicsérete – nemzetközi Syngenta fotópályázat. Idén immár 3. alkalommal rendezi meg a Syngenta globális fotópályázatát, amelyen amatőr és profi fotósok jelentkezését várják a világ bármelyik részéről. A fenntartható mezőgazdaság mellett elkötelezett Syngenta a fotópályázattal a növények sokszínűségére szeretné felhívni az emberek figyelmét, amelyre ha nem vigyázunk kellőképpen, akkor eredeti szépségében hamarosan már csak fényképeken lesz látható. A pályázat  idei témáját  a vállalat közelgő 10. születésnapja ihlette: „A növényben rejlő lehetőségek valósággá válnak”.  Nyertes pályázatok >>>>

Nyertes pályázatok >>>> http://palyazatok.org/syngenta-fotopalyazat-nyertesei/

„Ebben az üzletágban a növények forma gazdagsága, sokfélesége mind mezőgazdasági, mind pedig üzleti szempontból központi jelentőségű, és a fotózás egy olyan ideális közvetítő eszköz, amellyel ezt a sokszínűséget kiválóan meg lehet ragadni.” – mondta el Timár András marketing igazgató a pályázat kapcsán.

A pályázatok benyújtásának határideje 2010. június 20.
A nyerteseket egy külsős és belsős szakemberekből álló zsűri választja ki, amelynek tagja többek között a neves fényképész, Marcus Lyon és a Syngenta vezérigazgatója, Mike Mack. A legkiemelkedőbb fotókat – három nyertes lesz a Syngentán belüli pályázók és három a külsős pályázók közül – Canon felszerelésekre váltható utalványokkal díjazzák.

A korábbi évek során két magyar pályázót is díjaztak. Az egyik közülük Máté Endre, aki már 7 éve dolgozik a cégnél és „Földünk megóvása” kategóriában beadott fotója nyerte el a zsűri tetszését.
„A fotózás iránti szenvedélyemet a Syngentánál fedeztem fel, ahol mint kísérleti csoportvezető dolgozom a kutatási és fejlesztési részlegen. Munkámból kifolyólag rengeteg fotót készítek; célom, hogy képeimmel mindazt a tapasztalatot és tudást átadjam kollégáimnak és a termelőknek, amelyet mindennapi munkám során gyűjtök össze.” – mondta el Endre a díj kapcsán.

Pályázati felhívás – Syngenta fotópályázat 2010
Kiírás: 2010. március 18.
Lejárat: 2010. június 20.

A Syngenta 2010-ben is meghirdeti globális fotópályázatát. A Syngenta Fotópályázat, amelyen amatőr és profi fényképészek is indulhatnak, most a világ mezőgazdaságának tájaiban, növényeiben, közösségeiben és technológiáiban rejlő szépséget ünnepli. Nincs nevezési díj, az elnyerhető díjak között pedig, amelyeket szponzorunk, a Canon biztosít, akár 8000 dollár értékű, fotózási felszerelésre váltható utalványok találhatók.

A pályázat ez évi témája: “ A növényben rejlő lehetőségek valósággá válnak”.

„A Syngenta 10. születésnapjának megünneplésére vállalati célkitűzésünket választottuk a pályázat témájául” mondta Jonathan Seabrook, a Vállalati kapcsolatok osztály vezetője. „A növények gazdag sokfélesége mind üzletmenetünk, mind a világ mezőgazdasága szempontjából központi jelentőségű, és a fényképészet az az ideális közvetítő, amellyel ezt a sokféleséget kitűnően meg lehet ragadni.”

A fotópályázat mindenki számára nyitott: amatőr és professzionális, valamint a Syngentánál dolgozó és külsős pályázók egyaránt pályázhatnak.

A Syngenta Fotópályázatot a képfeldolgozási megoldások terén világszerte piacvezető vállalata, a Canon szponzorálja. A nyerteseket egy külsős és belsős szakemberekből álló zsűri választja ki, amelynek tagja többek között a neves fényképész, Marcus Lyon és a Syngenta vezérigazgatója, Mike Mack.

A legkiemelkedőbb fotókat – három nyertes lesz a Syngentán belüli pályázók és három a külsős pályázók közül – Canon felszerelésekre váltható utalványokkal díjazzuk:

  1. 1. díj: 8000 USD
  2. 2. díj:5000 USD
  3. 3. díj:3000 USD

A zsűri a következők alapján értékeli a beérkezett pályaműveket:

  • „A növényben rejlő lehetőségek valósággá válnak” című téma kreatív értelmezése
  • szín és kompozíció (részletválasztás, harmónia, szín, stb.)
  • minőség és technika

A pályázat határideje 2010. június 20-a, pályázni kizárólag a http://syngentaphoto.com/ honlapon lehetséges. A honlap angol nyelvű, de a fontos oldalak magyar fordítása és a kitöltési útmutató elérhető itt. A nyerteseket 2010 szeptemberében értesítjük az általuk megadott elérhetőségeken keresztül.

Letölthető dokumentumok:

kitöltési útmutató
pályázati feltételek
modell engedély űrlap

További információkért látogassanak el a www.syngenta.hu vagy a www.syngentaphoto.com oldalra.

További információ:
Környei Ágnes
WELL PR Ügynökség
1126 Budapest, Orbánhegyi út 50. │ T: +36 (1) 350-7390 / 120
M: +36 (30) 9-714-535 │ F: +36 (1) 350-7393