palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A posta jövője – a jövő postása rajzpályázat

Tudtátok, hogy az első postások között mészárosok is voltak? És azt, hogy a lovasküldöncök vagy a postakocsi különféle kürtjelekkel jelezték az érkezésüket? Vagy, hogy egy tengerentúlra küldött levél akár hetekig is úton volt, mire célba ért? 150 éves a Magyar Posta. Rajzoljátok le, hogyan képzelitek a jövő postáját!

Ugye milyen távolinak tűnik mindez? Pedig alig harminc éve az egymástól messze élők csak levélben, esetleg telefonon tudták tartani a kapcsolatot egymással. Nem volt még internet vagy e-mail, s főleg nem közösségi média. Akkor még nagyon nehéz volt elképzelni, hogy vajon miként fog zajlani az egymás közötti kommunikáció 2017-ben.
Idén 150 éves a Magyar Posta, s az elmúlt másfél évszázadban rengeteget változott a posta világa. Ebből az alkalomból elgondolkodtunk azon, hogy vajon milyen lesz a jövő postája? Ti meg tudjátok jósolni, hogyan fognak kommunikálni az emberek egymással 30 vagy akár 50 év múlva?

Ha van ötletetek: rajzoljátok le, hogy szerintetek milyen lesz a jövő postája vagy hogyan dolgozik majd a jövő postása! Mutassátok be gondolataitokat színesen, kreatívan, ügyesen, hogy mindenki megértse! A rajzot bármilyen technikával elkészíthetitek A/4-es méretben, a hátoldalára írjátok rá neveteket és életkorotokat. Egy pályázó legfeljebb 3 darab pályamunkát nyújthat be.

A díjazás
A beérkező pályaműveket három korcsoportban díjazzuk.

  • 1. korcsoport: 4-6 éves korig
  • 2. korcsoport: 7-9 éves korig
  • 3. korcsoport: 10-12 éves korig

Nyeremények

  • I. helyezett: 20 000 Ft értékű művészeti/rajzeszköz csomag, Minipolisz születésnap
  • II. helyezett: 15 000 Ft értékű művészeti/rajzeszköz csomag, Minipolisz családi belépő
  • III. helyezett: 10 000 Ft értékű művészeti/rajzeszköz csomag, Minipolisz gyermek belépő

A beküldött rajzpályázatokat az erre a célra felkért bíráló bizottság értékeli és pontozza.

A pályaművek beküldési határideje: 2017. április 20.

A rajzokat lezárt borítékban adjátok le a Minipoliszban, 1061 Budapest, Paulay Ede utca 3., vagy a Magyar Posta, PR és Rendezvényszervezési Osztály 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6. postacímre kérjük beküldeni.
A borítékra írjátok rá: „A posta jövője – a jövő postása”.
Ünnepélyes díjkiosztó: 2017. április 29., szombat, 10 óra
Helyszín: Minipolisz (1061 Budapest, Király utca 8-10. 1. em. (Central Passage)

A posta jövője – a jövő postása rajzpályázat