palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Írj egy prózát és utazz Olaszországba

Nemzetközi prózapályázatot hirdetett fiatal íróknak az olaszországi Energheia Kulturális Egyesülete, a József Attila Kör Irodalmi Egyesület, a Firenzei Tudományegyetem Idegen Nyelvek, Irodalmak és Interkulturális Tanulmányok Intézete és a Római Magyar Akadémia együttműködésében, és a Basilicata Régió pártfogásával.

Az Energheia Magyarország 2017 irodalmi pályázaton 18 és 30 év közötti fiatal írók vehetnek részt egy kiadatlan, magyar nyelvű elbeszéléssel, kötetlen témában, (szóközzel) maximum 20.000 leütés terjedelemben. Minden pályázó csak egyetlen pályaművel jelentkezhet.

A pályázati anyagokat 2017. június 11-ig (vasárnap) kell eljuttatni a jak@jozsefattilakor.hu és az energheia.unifi@gmail.com címekre a következők szerint:

  • Elektronikusan jeligével, a szerzői név nélkül, doc/docx vagy (nem védett) PDF formátumban.
  • Külön dokumentumban mellékelni kell az író nevét, korát, lakcímét, telefonszámát és e-mail címét.
  • A tárgymezőben az „Energheia 2017” felirat legyen feltüntetve.

A beérkezett pályaműveket egy Magyarországon felkért kuratórium értékeli, és kiválaszt közülük három elbeszélést (a pályaművek mennyisége alapján előválogatásra is sor kerülhet). A három legjobbnak ítélt elbeszélés közül egy olaszországi zsűri választja ki a díjnyertes művet. Eredményhirdetés 2017. július 31-ig.

A döntőbe jutott három pályamű szerzője egy hétre a Római Magyar Akadémia vendége lehet. A díjnyertes pályamű szerzője az Energheia Kulturális Egyesület vendégeként 2017. szeptember 16-án, Materában részt vehet az „Energheia Európa Irodalmi Díj 2017” záróeseményén.

A szervezők fenntartják maguknak annak exkluzív jogát, hogy a döntőbe jutott elbeszéléseket első kiadásban, a magyar eredetiben, olasz fordításban, esetleg az „Energheia Európa Irodalmi Díj 2017” további résztvevő országainak nyelvén is megjelentessék nyomtatott formátumban és/vagy open access kiadásban, szerzői jogdíj nélkül, a szövegek integritását garantálva. Minden más, a jelen pályázati felhívásban nem szereplő kérdésre vonatkozó döntés meghozatala kizárólag a díj szervezőinek hatáskörébe tartozik.

További információ:

  • József Attila Kör: Gaborják Ádám, jakiroda@gmail.com, +36303838278
  • Firenzei Tudományegyetem Magyar Tanszéke: Beatrice Töttössy, tottossy@unifi.it, +393335897725

Írj egy prózát és utazz Olaszországba