palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A Tankönyvbázis pályázata diákoknak: Milyen volt?

Tankönyvbázis pályázataHamarosan véget ér a tanév. Most nyerhetsz a tankönyveiddel! Csak le kell írnod, milyen volt belőlük tanulni: melyek voltak a legjobban megírt, legtanulhatóbb, legszórakoztatóbb, legjobban átlátható, legérdekesebb részek; és voltak-e olyanok, amelyek megnehezítették a tanulásod, unalmasak, pontatlanok, nehezen érthetőek voltak.

Értékeld a tankönyveket, amelyekből tanultál! A legjobb elemzések készítői között díjakat sorsolunk ki.

Tippek az elemzéshez: Milyen eszközökkel segített a könyved a tananyag megtanulásában? Otthon is tudtál belőle tanulni, vagy csak az órán vetted elő? Mi a véleményed a leckéken belüli egyes részekről (pl. képek, kérdések, feladatok, apró betűs részek, kiegészítő olvasmányok)? Mi tette érdekessé a tananyagot? Milyen eszközök tették átláthatóvá a szöveget? Írj konkrét példákat! Volt-e olyan szöveg vagy kép, amin nevettél?
Ne feledd: a tankönyveket a diákoknak írják, ezért döntő a Te véleményed a tankönyv készítői számára.

Pályázati feltételek
1. A terjedelem 2000-3000 karakter lehet (szóközökkel).
2. A Tankönyvbázis oldalon az adott mű aloldalán a „Hozzászólás” mezőbe kell bejegyezni a véleményt.
3. Ezután az értékelés teljes szövegét, az értékelt tankönyv címét, szerzőjét, kiadóját és az aloldal linkjét is feltüntetve e-mail-ben is el kell küldeni a palyazat@tankonyvbazis.hu címre.
4. Az értékelést név nélkül vagy jeligével is fel lehet tölteni a Tankönyvbázisra, de a pályázathoz küldött e-mailnek tartalmaznia kell a szerző nevét, és elérhetőségeit, hogy értesíteni tudjuk a nyerteseket.
5. Egy pályázó több mű értékelésével is pályázhat.

Határidő: 2009. június 15.

(tankonyvbazis.hu)