palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A Duna Ismerettár verseny nyertesei

kvvm pályázatokDr. Kling István, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium államtitkára szombaton kiosztotta a Duna Ismerettár Második Tanulmányi Verseny országos döntőjének díjait. A versenyen két korosztály – a 11-14 évesek és a 15-19 évesek – tanulóit díjazták. Az idei megmérettetésre korcsoportonként több mint 400 csapat jelentkezett, a döntőbe 8-8, egyenként 3 tagú diákcsapat jutott be. A döntőbe jutott versenyzők mind sikeresen teljesítették a verseny három korábbi internetes fordulóját.

A KvVM, illetve az Oktatási és Kulturális Minisztérium által meghirdetett versenyen a „Duna Ismerettár” („Danube Box”) című oktató-foglalkoztató csomag anyagából kellett felkészülni. A csomag magyar kiadását a tavalyi és idei év során több mint 200 általános- és középiskolába juttatta el a két minisztérium. A Duna Védelmi Nemzetközi Bizottság által 5-13. évfolyamos tanulók és tanáraik részére kidolgozott interaktív ismerettár célja, hogy a gyermekeket fogékonnyá tegye a Duna-térség természeti kincsei iránt.

Danube Box oktatóanyag nemcsak ténybeli és szakmai ismereteket, hanem képanyagot, másolható munkalapokat, szerepjáték-leírásokat, játékokat, bel- és szabadtéri foglalkozásokat, valamint kulturális mellékleteket is tartalmaz, a CD-ROM adathordozón pedig interaktív Duna-utazásban vehetnek részt a gyerekek. A Danube Box 2007-ben elnyerte a Stockholmi Víz Világhét díját. A Duna Ismerettárral kapcsolatos további információk a www.danubebox.hu honlapon érhetők el.
(kvvm)