palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A vers világa képzőművészeti pályázat

bdkA szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár (http://www.bdmk.hu) együttműködve a  Művészeti Szakközépiskolával (Szombathely, Paragvári u. 77. http://www.muveszeti-szhely.sulinet.hu)  országos képzőművészeti pályázatot hirdet középiskolásoknak. A pályázat célja, hogy népszerűsítse a középiskolások körében a versolvasást, megmutassa, miként értelmezik a fiatalok kortárs költők alkotásait, a képzőművészet segítségével felmutassa a megszerezhető élmény és interpretáció sokszínűségét.

Pályázni lehet az előző három évben a Szép versek antológiájában megjelent bármely vers kiváltotta élmény műalkotássá formálásával. Az alkalmazható technika szabadon választott: lehet grafika, festés, pasztell, szén, tus, plasztika, érem stb. A képeket kiállítható állapotban, 50 X 70 cm-es keretbe helyezhetően kérjük beküldeni. A tárgyak bemutatását vitrinben tervezzük.

Az alkotásokat a Berzsenyi Dániel Könyvtár, 9700 Szombathely, Dr. Antall József tér 1. címre kérjük eljuttatni 2010. április 15-ig, jeligés csomagolásban.

A jeligéhez tartozó személyes adatokat ( név, cím, telefonszám, email, a látogatott iskola megnevezése, életkor, a választott vers szerzője és címe) zárt borítékban kérjük a pályaműhöz csatolni.

A pályamunkákat szakértők értékelik.  A legjobbakat kiállításon mutatja be a könyvtár.

A kiállítás megnyitója és az ünnepélyes eredményhirdetés Berzsenyi Dániel születésnapjához kapcsolódva, május első hetében lesz.

Az első három helyezett alkotás, amely a könyvtár tulajdonában marad, díjazásban részesül.

  • I.               helyezett 30 ezer Ft
  • II.               helyezett 20 ezer Ft
  • III.              helyezett 10 ezer Ft

A díjazottak jutalma lesz továbbá Veres Gábor szobrászművész egy-egy Berzsenyi-érme is.

A pályázattal kapcsolatban érdeklődni lehet
Pallósiné Dr. Toldi Mártától a 94/513-533-as telefonszámon, vagy a ptmarta@bdmk.hu email címen.

Web: http://www.bdmk.hu/

Forrás: http://www.bdmk.hu/