palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Rexona Crystal divattervező pályázat

rexonaA Rexona Crystal divattervező pályázatot hirdet, melynek célja a hazai tehetségek felkutatása és felkarolása. A pályázatot azzal a céllal írjuk ki, hogy az új divattervező generáció kreativitásával felpezsdítsük, új élettel töltsük meg a hazai divatszakmát, megajándékozva a hazánkban élő nőket a jövő lehetséges divatirányzatainak álomruháival. NEW!!!!! Nyertesek!!!!!!

A pályázat nyertesei megtekinthetők itt: http://www.rexona.hu/#Competition

A pályázati kiírás pontos részleteit megtalálod a Pályázati és Versenyszabályzatban. Kérjük, hogy a részletes Versenyszabályzatot mindenképpen olvasd el, mielőtt indulsz a pályázaton.

A pályázat címe: REXONA CRYSTAL KOLLEKCIÓ

A pályázat célja: A 12 ruhából álló REXONA CRYSTAL KOLLEKCIÓ létrehozása, mely 4 fiatal divattervező 3-3 ruhájából áll.

A pályázat témája: Az örök nő 100 féle arca egy kollekcióban bemutatva.

Inspiráció: Képzelj el egy mai, életvidám, lendületes, szabad, merész 25 és 35 év közötti nőt és tervezz számára egy ruhakollekciót! A kollekció állhat koktél, party, kisestélyi és nagyestélyi ruhákból illetve ezek kombinációiból – tehát tartalmazhat csak koktélruhákat vagy vegyesen koktél, kis és nagy estélyit is. A fekete szín mindig a nők és divattervezők kedvence marad, hiszen magabiztosságot és eleganciát kölcsönöz viselőjének. A kollekció kizárólag fekete ruhákból állhat.

Kritériumok:

 • Tervezéskor kizárólag csak fekete szín használható.
 • Fontos, hogy a kollekció előre mutató, a nemzetközi trendeknek megfelelő legyen.
 • A kollekció stílusa lehet elegáns, extravagáns, vagy modern, de mindenképpen a hordhatóság határain belül kell maradnia, tehát a túl extrém, színpadias, hordhatatlan megoldásokat nem preferáljuk.
 • Fontos kritérium, amit figyelembe kell venni a tervezésnél, hogy a Rexona Crystal Kollekció bemutatásra kerül majd egy divatbemutató alkalmával. A verseny során 12 nyertes ruha kerül majd kiválasztásra – ennek menetéről a későbbiekben tájékozódhatsz. Fontos szempont a tervezésnél, hogy ezek kivitelezési költségét a Rexona maximum 60 000 Ft/ruha összegig állja.

Gondolatébresztők:

 • a kollekció alapozhat divattörténeti utalásokra, megújított formában
 • meríthet a kortárs design és építészet formavilágából
 • épülhet egyedileg kivitelezett anyagstruktúrákra, anyagmanipulációkra
 • felhasználható bármilyen díszítés, hímzés, applikáció, fényes-matt anyag kontraszt, átfedések, hajtások amelyek kiemelik a fekete szín használatát
 • irányt adhat a XX-XXI. század jellegzetes filmhősnőinek alakja, stílusa

A felsoroltakon kívül természetesen bármi lehet a tervezés alapja, a koncepciót azonban minden esetben kérjük egy rövid leírásban ismertetni!

A pályázók: Végzett vagy még tanuló formatervezők, divattervezők, jelmeztervezők, iparművészek, képzőművészek, textiltervezők és ruhakészítők jelentkezését várjuk. Korhatár: 18 év felett. Pályázni lehet egyénileg, illetve csoportosan is.

A pályamű: Minden versenyző pontosan 10 női ruha modelltervvel pályázhat. A pályázatokat A4 méretű, részletesen kidolgozott, kézi rajzos tervek formájában kérjük elektronikus formában feltölteni. Az öltözékhez tartozó kiegészítőkre (fejfedő, cipő, táska, bizsu, vagy a modellhez kapcsolódó kellék) is a versenyző tesz javaslatot a koncepció rövid leírásában.

Díjazás:

 • A szakmai zsűri által legtehetségesebbnek ítélt 10 pályázó internetes és/vagy sajtó megjelenések formájában publicitást valamint ajándékcsomagot kap.
 • A szakmai zsűri és a közönségszavazatok alapján 4 nyertes kerül végül kiválasztásra a tíz döntőbe jutott pályázóból. Ők a Rexona Crystal támogatásával lehetőséget kapnak arra, hogy egy, a sajtó számára is meghirdetett, nagyszabású divatbemutatón felvonultathassák az általuk tervezett kollekció szakmai zsűri által kiválasztott 3 darabját.

A zsűrizés menete: A beküldött pályázatokat szakmai zsűri bírálja el. Az összes beérkező pályaműből 10 kollekciót választ ki a zsűri. Mind a 10 kollekció, valamint a tervezőjük szakmai anyaga (szakmai önéletrajz valamint a koncepció rövid leírása) márciusban felkerül a www.rexona.hu internetes oldalra, ahol a nagyközönség szavaz a számára legkiemelkedőbb kollekcióra. A kiválasztott 10 divattervezőt e-mailben értesítjük.
Három nyertes kollekciót a szakmai zsűri választ ki.
A nagyközönség által legtöbb szavazatot kapott pályamű szintén bemutatásra kerül a már említett divatbemutató keretében.
Minden kollekcióból a szakmai zsűri által kiválasztott 3 ruha kerül bemutatásra a kifutón.
A versenyzők márciusban a www.rexona.hu honlapon tájékozódhatnak a verseny állásáról.

A felkért szakmai zsűri tagjai:

Sándor Szandra (NANUSHKA) divattervező
Konsánszky Dóra divattervező
Lakatos Márk stylist
Görög Zita modell

Jelentkezési határidő: A pályázatokat 2010. február 19-ig várjuk az alábbi honlapon, az előírt paraméterek szerint feltöltve: www.rexonakollekcio.hu

A jelentkezéshez szükséges dokumentumok és formátumok:

 • jelentkezési lap (on-line kitöltve)
 • szakmai önéletrajz (on-line kitöltve)
 • a kollekció koncepciójának rövid leírása, valamint javaslatok kellékekre, kiegészítőkre (on-line kitöltve)
 • 10 db modellterv beszkennelve, on-line feltöltve az alábbi paraméterek szerint: JPG formátum, A4, 72 dpi (800 pixel széles, 1200 pixel magas). A 10 db JPG mérete egyenként legfeljebb 3 MB méretű lehet. Ha tömörítve szeretnéd feltölteni a modellrajzokat, kérjük, hogy ZIP formátumot használj. A tömörített fájl mérete legfeljebb 20 MB lehet.
 • 1 db egész alakos fotó a versenyzőről az alábbi paraméterek szerint feltöltve: JPG, max. 3 megapixel felbontás, max. 1 MB méret

Bármely dokumentum hiánya esetén a pályázat érvénytelennek minősül és a pályázó kizárásra kerül. A regisztráció, a szakmai adatok megadása és a pályázati anyag feltöltése csak egyszerre lehetséges. Kérjük, csak akkor regisztrálj, ha pályázati anyagod már feltöltésre kész.

Pályázati kiírás
Versenyszabályzat
Jelentkezés a pályázatra

Forrás: http://www.rexonakollekcio.hu/