palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A világ zenéje rajzpályázat

OIKRajzold meg, hogy milyen szerinted a világ zenéje! A világ zenéje – „Hogy az idegen nyelv ne legyen idegen” Alapítvány rajzpályázata fiataloknak.

A zene világunkban az egyik legszebb kommunikációs eszköz. Mindenki érti és átérzi, attól függetlenül, hogy ki-hol született és él. A zene egyetemes nyelv, és a világ különböző zenéit akár nyelvjárásoknak is tekinthetjük. Pályázatunk célja, hogy ünnepeljük a zenét, és lehetőséged legyen megismerni az Országos Idegennyelvű Könyvtárat és Zeneműtárát. Szeretnénk, ha kifejeznéd rajzodon keresztül, hogy mit jelent neked a zene, a világ zenéje, hogyan látod és szeretnéd láttatni a gondolataidat, az élményeidet, a véleményedet róla. Mutasd meg, ami láthatatlan!

Mivel pályázhatsz? Pályázni személyenként 1 darab saját munkával lehet. Rajzod mellé a kitöltött nevezési lapodat is csatolnod kell! Aláírt és kitöltött nevezési lap nélkül a pályázat nem érvényes! Bármit lerajzolhatsz, ami a zenével kapcsolatos!

Milyen technikával indulhatsz a rajzpályázaton? Technikai megkötés nincs, te magad választhatod ki mivel dolgozol. Rajzolhatsz, festhetsz, számítógéppel is megszerkesztheted a munkádat. A fő, hogy a saját eredeti munkád legyen!

A rajzodat max. A/3 méretben készítsd el. Számítógépes grafikát kinyomtatva kérünk leadni!

Kik vehetnek részt a pályázaton? Ha már betöltötted a 14-et, de még nem érted el a 19 éves kort, pályázhatsz! Ha még nem töltötted be a 18 éves kort, akkor szülői, vagy gondviselői hozzájárulást kell csatolnod a pályázatodhoz!

Kik nem pályázhatnak?

  • „Hogy az idegen nyelv ne legyen idegen” Alapítvány tagjai és hozzátartozói
  • Országos Idegennyelvű Könyvtár alkalmazottai és hozzátartozói
  • a pályázat hivatalos támogatói és hozzátartozói

Letölthető dokumentum

nevezési lap

Pályázati feltételek

Minden pályázó kizárólag 1 db saját eredeti alkotásával pályázhat. A Pályázathoz csatolni kell a kitöltött és aláírt nevezési lapot is! Enélkül a pályázatod érvénytelenné válik, és nem kaphatsz díjat.

Pályamunkád beadásával egyben kijelented, hogy az a saját alkotásod, továbbá felelősséget vállalsz azért, hogy az általad benyújtott pályamunka nem sérti más szerzői jogát. Ha a díjátadást követően válik ismertté, hogy nem saját művedet adtad be, akkor köteles vagy a díjat visszaszolgáltatni.

A pályázatra csak olyan alkotást nevezhetsz be, amellyel más, hasonló jellegű versenyen még nem szerepeltél.

Meddig és hogyan küldheted be a munkádat?

Rajzodat 2015. október 30-ig küldheted be.

Személyesen az Országos Idegennyelvű Könyvtárban (1056, Budapest, Molnár u. 11.) az „Hogy az idegen nyelv ne legyen idegen” Alapítvány nevére a portán, vagy a könyvtár Zeneműtárában adhatod le.

Postán is elküldheted a 1462 Budapest, Pf. 469. címre, „Hogy az idegen nyelv ne legyen idegen” Alapítvány nevére. Figyelj arra, hogy küldeményed október 30-ig beérkezzen!
A pályamű hátoldalán (vagy mellé csatolva) szerepeljenek az alábbi adatok: név, életkor, elérhetőségek (lakcím, telefonszám, e-mail cím), (esetleg) iskola neve és címe, osztály.

Ne felejtsd el csatolni a nevezési lapot is!

vilag zeneje

Eredményhirdetés

A pályázatok elbírálásánál a zsűri elsősorban az egyedi ötletet, az eredetiséget és a kreativitást értékeli majd.

A három legjobb pályamunkát díjjal jutalmazzuk!

A zsűri által kiválasztott művekből a „Hogy az idegen nyelv ne legyen idegen” Alapítvány az Országos Idegennyelvű Könyvtárban 2015. decemberében egész hónapos kiállítást rendez.

Eredményhirdetés és kiállításmegnyitó: 2015. december 2. 17 óra

Szerzői és felhasználói jogok

  • A rajzod elkészítésével szerzői jogaid keletkeznek. A jogaid alapján a pályázatod benyújtásával hozzájárulsz (felhasználási engedélyt adsz) a kiírónak, hogy a Te neved feltüntetésével felhasználhatja a jelen pályázat, egy későbbi pályázat vagy későbbi kiállítás népszerűsítése során a művedet;
  • a művedet kiállítások, katalógusok, programfüzetek, internetes felületek, reklám, PR tevékenység, stb. során bemutathatja. A díjátadón rólad és/vagy a munkádról készült fotókat cikkekben megjelenítheti;
  • a pályaművedről készült reprodukciót (másolatot) akár könyv alakban, akár elektronikus formában többszörözhetjük, valamint megjelentethetjük. Ennek érdekében a pályázat kiírója számára nem kizárólagos, de korlátlan időre szóló felhasználási jogot adsz, neved feltüntetése mellett. A fent megnevezett megjelenésekért külön díjazásra nem tarthatsz igényt;
  • az általad megadott elérhetőségeket adatbázisunkban regisztráljuk, azokat harmadik személynek csak a külön beleegyezéseddel adjuk ki.
  • A pályázatra beküldött művedet nem áll módunkban visszajuttatni, ezért előzetes egyeztetést követően 2016. január 1-től január 31-ig személyesen tudod átvenni az Országos Idegennyelvű Könyvtárban. Az át nem vett pályaművek megőrzéséért a későbbiekben felelősséget nem vállalunk.