palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Fresh Art 8

freshart pályázatFresh Art 8 címmel a Debreceni Művelődési Központ, valamint a Bódva-völgyi és Érchegységi  Kulturális Központ – Kassa Megye Kulturális Intézménye pályázatot hirdet fiatal képző-, ipar- és fotóművészek számára.

A pályázat célja: egyrészt bemutatkozási lehetőséget nyújtani fiatal alkotóknak, másrészt késztetést adni új alkotások létrehozásához, segítséget nyújtva ezzel művészi tevékenységükhöz, pályakezdésükhöz.

A tárlatra két kategóriában várunk műveket:

  1. A technikák és stílusok sokszínűségét felvonultató, önálló művészi kifejezésmódot megjelenítő munkákat,
  2. Tematikus jelleggel olyan alkotásokat – közvetve kapcsolódva az Ars Sacra Fesztivál országos programjához –, melyek a művészet eredendően szakrális indíttatását mutatják meg. Weöres Sándor gondolatával megvilágítva: „a remekműben, az alkotó és műélvező képzelet közvetítésével, az időtlen dereng át az időbeli világba”.

A pályázaton részt vehet: minden 40 évnél nem idősebb, hivatásos (MAOE- tag) alkotóművész, valamint képző- vagy iparművészeti egyetemet végzett, illetve tanulmányait jelenleg ott folytató alkotó. Feltétel továbbá, hogy a pályázó a Városok Falvak Szövetségéhez tartozó valamely településen, illetve Kassa megye területén, illetve vonzáskörzetében éljen, vagy ahhoz kötődjön.

A beérkezett munkákból szakmai zsűri választja ki 2016 januárjában a Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Galériájában kiállításra kerülő alkotásokat.

Díjazás: A legkiválóbbnak ítélt pályázókat egy 2016-ban, Debrecenben, a Belvárosi Galériában, illetve Szepsiben (Kassa megye) megrendezésre kerülő önálló kiállítás lehetőségével díjazzuk. A kiállítás törzsanyagát a tervek szerint Stuttgartban és Kassán is bemutatjuk. Reményeink szerint a támogatóknak köszönhetően további különdíjakat is tudunk adományozni, valamint katalógus is készül a kiállításhoz.

Alkotások az alábbi kategóriákban adhatók be:

  • képzőművészet: festészet (max.130 x 200 cm), grafika (max. 70 x 100 cm) szobrászat (kisplasztika)
  • iparművészet: textil (100 x 200 cm)-, kerámia-, üveg- és ötvösművészet
  • fotóművészet (max. 50 x 70 cm-es képek kerettel)

Pályázati feltételek:

  • A tárlatra kiállításon eddig nem szerepelt, lehetőleg 2014-nél nem régebben készült munkákat várunk.
  • Az alkotásokat kiállításra kész állapotban (grafikákat keretezve), az adatokat (cím, keletkezés ideje, méret, technika, érték) jól láthatóan feltüntetve, csomagolva vesszük át.
  • Egy alkotó maximum 3 db önálló alkotást adhat be (a zsűri megbonthat sorozatot).
  • A méretbeli korlátok betartása.

A jelentkezéseket 2015. november 30-ig, a www.debrecenimuvkozpont.hu honlapról letölthető jelentkezési lapon az alábbi címekre fogadjuk:
Debreceni Művelődési Központ, személyesen 4024 Debrecen, Piac u. 22. sz. alatt, postai úton: 4001 Debrecen, Pf. 419.

Elérhetőségek:
Tel.:  52/413-939
e-mail: gyongy.peter@debrecenimuvkozpont.hu ,  www.debrecenimuvkozpont.hu

A munkák beadásának időpontja: 2016. január 5-6., naponta 10-16 óráig
Helye: Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Közösségi Ház,
4024 Debrecen, Piac u. 22.

Amennyiben az alkotás Debrecenbe szállítását nem tudja a pályázó megoldani, azt kérjük, a jelentkezési lapon ne feledje el jelezni, lehetőségeink szerint megpróbálunk segíteni.