palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Nyilas Misi Ösztöndíj Program

nyilas misi1A Magyar Református Szeretetszolgálat 2015/2016 tanévben újragondolva, átszervezve, kibővítve, nyílt pályázati rendszerben, és független szakmai zsűriztetés segítségével indítja el Nyilas Misi Ösztöndíj Programját!

Kik pályázhatnak?
Pályázhatnak a magyar és határon túli magyar nyelvű oktatásban résztvevő valamely művészeti ágban (zene-, szín-, képző-, film-, táncművészet;) sportban (egyéni, csapat) vagy természettudományban, bölcsésztudományban (magyar nyelv és irodalom, idegen nyelv, matematika, történelem, biológia, fizika, kémia, földrajz, informatika) kiemelkedően tehetséges, 5–12. évfolyamon tanuló, szociálisan hátrányos helyzetű magánszemély adhatja be, tehetség- támogatás céljából.

Az ösztöndíj összege
A megpályázható ösztöndíj-támogatás összege 5000- Ft/fő/hónap a 2015/16. tanévre (10 hónap), függetlenül attól, hogy magyarországi vagy határon túli a pályázó. A vissza nem térítendő támogatás folyósítása banki átutalással történik.

A pályázat felhasználását illetőleg a támogatást a pályázó fejlesztésre – egyesület tagdíjra, eszköz kölcsönzésre, különórai támogatásra (iskolai, amennyiben az iskola nem térítésmentesen nyújtja, vagy magánóra),  verseny nevezési díjra, útiköltségére,  fellépésre használhatja fel.

A pályázat benyújtásának módja az erre a célra kialakított internetes oldalon keresztül  ( http://legyenfolytatas.jobbadni.hu/ ) lehet majd.

Határidők
A pályázat benyújtásának hivatalos időpontja területi felosztású, mely bizonyos esetekben fedik egymást a könnyebb átláthatóság illetve a pályázatok beérkezésének gyorsabb feldolgozása miatt.

Első terminus: 2015. szeptember 15-től Magyarországról és Szlovákia (Felvidék) területéről várjuk a pályázatokat a beadási határidő 2015.szeptember 29-ig szól. Ez alatt a két hetes terminus alatt csak ebből a területről lehet jelentkezni, az elektronikus felületen.
Pályázati beadási Magyarország, Szlovákia: 2015. szeptember 15-29.

Második terminus: 2015. szeptember 22-től Ukrajnából (Kárpátalja) és Horvátország (Délvidék) területéről várjuk a pályázatokat a beadási határidő 2015. október 6-ig szól. Ez alatt a két hetes alatt csak ebből a területről lehetne jelentkezni.
Pályázati beadás Ukrajna, Horvátország: 2015. szeptember 22. – 2015. október 6.

Harmadik terminus: 2015. szeptember 30-tól Romániából (Erdély) és Szerbia (Vajdaság) területéről várjuk a pályázatokat a beadási határidő 2015. október 14-ig szól. Ez alatt a két hetes terminus alatt csak ebből a területről lehetne jelentkezni.
Pályázati beadás Románia, Szerbia: 2015. szeptember 30. – 2015. október 14.

Letölthető dokumentumok

Határidőn túl beérkezett pályázat, érdemi bírálat nélkül elutasítjuk.
A végső döntést az erre felállított szakmai bizottság hozza meg. A pályázat elbírálásának várható határideje 2015. november 30.
Az eredményről minden pályázót e-mailen értesítünk.
A Pályázat benyújtásának feltételei
Legalább közepes vagy a fölötti tanulmányi eredmény az előző 2015. év végi tanévben- ( 2015. év végi bizonyítvány);
Igazolás vagy ajánlás attól a személytől, aki a pályázót kiemelkedő tehetségnek tartja; (sablon letölthető)
Egy csatolt dokumentum (video, hangfelvétel, kép) arról a szakágról, amiben a pályázó tehetséges;
Versenyeredményt igazoló dokumentum (max. 3 db oklevél, 2 évnél nem régebbi);
Szülői nyilatkozat: a 14. életévét be nem töltött kiskorú személy esetén; (letölthető)

További információ
A részletekkel kapcsolatban Fejér Zsófia tud segítséget nyújtani a +36 1 273-0449/21 –  es telefonszámon vagy az osztondij@jobbadni.hu e-mailcímen.