palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A zsidóság története nálunk videópályázat

centropaA Centropa Alapítvány idén negyedik alkalommal rendezi meg videó készítési versenyét. Olyan videókat várunk, melyek régi fényképek és dokumentumok segítségével dolgozzák fel egy adott város, falu, vagy más település zsidóságának történetét.

A versenyben részt vevők közül az első helyezett 140 ezer, a második 70 ezer, a harmadik pedig 35 000 forint értékben kap Media Markt-utalványt, melyből bármilyen elektronikai készüléket vásárolhatnak.

A kreatív, érdekes, de helyezést el nem érő munkákat külön díjazzuk. Az idén először pályázni lehet prezentációkkal is, amit a videóktól külön, egyedi kategóriában díjazunk majd. Előnyt élveznek a PREZI-ben elkészített munkák, de természetesen Powerpoint-formátumot is elfogadunk.

A kész videókat 2016. április 30-ig kell eljuttatni a czingel@centropa.org címre.

Szabályok:

  • a videó nem lehet 10 percnél hosszabb,
  • a videót angol nyelven, vagy angol felirattal kell elkészíteni,
  • a videónak tematikában illeszkednie kell a kiíráshoz (túlélőkkel készült interjúkat, csak a holokausztra fókuszáló videókat, illetve más filmekből építkező összeállításokat nem áll módunkban elfogadni).

A nyertes munkák kiválasztásánál három fő szempontot veszünk figyelembe:

  • a videó tartalmát, a munka során feldogozott történelmi, judaisztikai, illetve egyéb információkat,
  • a forgatókönyv gördülékenységét, az elmesélt történet felépítését,
  • a videó technikai kivitelezését.

Kérünk Titeket, olvassátok el a videó készítési útmutatónkat, melyet ide kattintva értek el. További információért a versennyel kapcsolatban a fenti e-mail címen lehet érdeklődni. A verseny  zuárásaként májusban díjátadó ünnepséget szervezünk, melyre minden résztvevőt szívesen lá
tunk majd.

A kész videókat 2016. április 30-ig kell eljuttatni a czingel@centropa.org címre.

A pályázat kiírójának elérhetősége: Centropa Alapítvány