palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Együtt-Élés – animációs kisfilm pályázat

HKDEHolocaust Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény Közalapítvány animációs kisfilmpályázatot ír ki „ Együtt-Élés” címmel. A pályaművek olyan gyerekeknek szóló alkotások legyenek, amelyek humorosan, vagy akár komolyan, de az adott korosztályhoz szólva fejezik ki, a kirekesztés, szegregáció, megkülönböztetés jelenkori értelmezését.


Az alkotókon múlik, hogy melyik korosztálynak készítik el a filmet: 11-14 éves korig, vagy 15-18 éves korig.

Pályázók köre: bárki
Pályázat leadási határideje: 2016.03.15.

A tolerancia alapvetően egymás elfogadásáról szól, arról hogy békében éljenek egymással emberek, vallási, etnikai megkülönböztetés vagy kirekesztés nélkül. Sajnos ez nem minden esetben valósul meg maradéktalanul. A szegregáció, a kirekesztés, a nemi, vallási, etnikai megkülönböztetés megjelenítését várjuk el a kisfilmekben. A szerzőre vagy szerzőkre van bízva, hogy ezt milyen formában teszik meg.

Lehet a film vicces, humoros, vagy komoly. Most mutasd meg TE, hogy látod a társadalmi problémákat.

Pályázati feltételek:

  • A kisfilm szóljon 11-14 éves vagy 15-18 éves korosztályhoz.
  • Az animációs film időtartama legalább 2 perc, legfeljebb 7 perc lehet. A vizualizációban álló és mozgóképeket is fel lehet használni
  • Egy pályázó több kisfilmmel pályázhat, csapatban is lehet nevezni.

A pályázatok elbírálása

A filmeket 4 fős szakmai zsűri bírálja el –A zsűri az értékelésnél az elképzelés érdekességét, eredetiségét, a közösség számára való hasznosságot veszi figyelembe.

Az első díj 150.000 Ft, a második 100.000 Ft, a harmadik pedig 50.000 Ft.

A pályázat kiírója a legjobb pályaműveket eredeti fájlformátumban minimum HD 1280 x 720 px felbontásban bekéri a pályázóktól.

Így pályázz!

Készítsd el filmed! Lépj be a Youtube fiókodba vagy hozz létre egyet! Töltsd fel a pályázati feltételeknek megfelelő filmed! A Youtube-on a filmed címe mögött tüntesd fel: –„ Együtt-Élés” 2016. Január 15. 24.00 h-ig.

Jelentkezz az oktatás@hdke.hu email címre neveddel elérhetőségeddel, filmed rövid leírásával. Március 15-ig pedig küld meg filmed Youtube linkjét.

Bízz a zsűri döntésében! A díjátadásra áprilisban kerül sor. Szerzői jogokról : Tudomásul veszed, hogy szerzői jogdíj a pályázaton résztvevő filmjeiddel kapcsolatban nem illet meg, és anyagi igényt utólag sem támaszthatsz.
Kijelented, hogy rendelkezel a filmeken megjelenő személyek nyilvános megjelentetéshez való hozzájárulásával, illetve a felhasznált zenék nem esnek szerzői jogi védelem alá.
Tudomásul veszed továbbá, amennyiben személyiségi vagy szerzői jogok vonatkozásában harmadik személynek a filmmel kapcsolatban bármilyen kifogása felmerülne, az ezzel kapcsolatos felelősséget teljes egészében Te vállalod.
A zsűri esetleges kérésére az eredeti file-t vagy filmet be kell mutatnod.
Tudomásul veszed, hogy amennyiben bármilyen szabálytalanság elkövetése a szakmai zsűri tudomására kerül, az azonnali kizárás jogával jár.

Letölthető dokumentum
Animációs Kisfilmpályázat

A pályázattal kapcsolatos további részletek a www.hdke.hu oldalon olvashatók december 5.-től, illetve a facebookon is keresd a Holokauszt Emlékközpontot!

További kérdés esetén keress minket bátran!
Bicskei-Molnár Beáta
Holokauszt Emlékközpont
bmolnar@hdke.hu
1094 Budapest, Páva u 39.
 www.hdke.hu
Tel.: (1) 455 33 33 | Fax.: (1) 455 3399

További információ: Bicskei-Molnár Beátánál,bmolnar@hdke.hu, +3614553324