palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Felsőoktatás struktúraváltása és levéltárak oktatási célú fejlesztése

szechenyi 2020Megjelent a „Felsőoktatás struktúraváltása és levéltárak oktatási célú fejlesztése” című (TIOP-1.3.4-15/1 kódszámú) pályázat.

Kódszám: TIOP-1.3.4-15/1
A konstrukció átfogó célja az
A) komponens esetében a felsőoktatási intézmények gyakorlati képzéssel, oktatással, kutatással kapcsolatos infrastruktúrájának fejlesztése annak érdekében, hogy a tudásalapú társadalom és gazdaság követelményeinek megfelelő, európai és globális értelemben véve is versenyképes szolgáltatásokat legyenek képesek nyújtani. Cél továbbá a felsőoktatási tevékenységekhez szükséges eszközállomány fejlesztése.
A B) komponens esetében a levéltárak – a köznevelést támogató egységes alapszolgáltatásként megvalósuló – oktatási-képzési szerepének erősítése és az iskolabarát szemléletű megújulásukhoz szükséges infrastrukturális háttér megteremtése. A műveleten belül olyan infrastrukturális fejlesztések valósulnak meg, amelyek támogatják az egész életen át tartó tanuláshoz szükséges kulcskompetenciák elsajátítását, valamint azt, hogy a levéltárak sajátos adottságaikra építve erősítsék közösségi szerepüket és a nem-formális és informális tanulás helyszíneiként hatékonyabban működjenek, illetve legyenek képesek bekapcsolódni a formális oktatás rendszerébe, a képesség- és kompetenciafejlesztésbe.
A konstrukció célja a 2007. és 2015. között nem uniós forrásból megvalósult vagy megvalósuló pályázatok támogatása.

Rendelkezésre álló forrás
A pályázati felhívás meghirdetésekor az elszámolható közkiadásokra1 rendelkezésre álló keretösszeg 15.000.000.000 azaz tizenöt milliárd forint olyan elosztásban, miszerint a keret 95%-a az A) komponens, további 5%-a pedig a B) komponens támogatására kerül elkülönítésre.

Támogatható pályázatok várható száma

  • A) komponens:5-15 db,
  • B) komponens: 2-4 db.

Pályázók köre

  • felsőoktatási intézmények
  • közlevéltárak és nyilvános magánlevéltárak, önálló gazdálkodási jogkörrel nem rendelkező intézmények vonatkozásában pedig fenntartóik pályázhatnak

Támogatás formája: Vissza nem térítendő támogatás

Letölthető dokumentum

pályázati útmutató

TIOP_levtar_Adatlap

A pályázatok benyújtása 2015. december 4-től 2015. december 11-ig lehetséges.

A pályázat elérhetősége: Felsőoktatás struktúraváltása és levéltárak oktatási célú fejlesztése