palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Abszolút történelem – novellaíró pályázat

A Pagony kiadó Abszolút könyvek-sorozata egy izgalmas alsorozattal bővül, az AbszolútTörivel, amivel a legjobb kortárs magyar ifjúsági írók kalauzolják el az olvasót a történelem különböző korszakaiba. A hamarosan megjelenő első két részben elkísérhetitek a hetedik ásokat Mátyás király és a kiegyezés korába. Ám, amíg nem jelennek meg a könyvek, kutassatok, gondolkozzatok és írjatok ti magatok is! Most itt a nagy alkalom, hogy te is írj egy novellát arról, melyik történelmi korba utaznál vissza! A szövegeket az AbszolútTöri szerző, Mészöly Ágnes és Wéber Anikó, valamint a sorozat szerkesztője, Rét Viktória fogják elbírálni.

A pályázatokat az abszoluttori@pagony.hu címre várjuk 2020 február 29-ig.

A nyertesek megkapják a megjelenő AbszolútTöri könyveket!

A pályázatban való részvétel feltételei:
– maximum 2000 szót írjatok
– elmúltál tízéves és nem vagy még tizenhat
– a téma: Te magad (és a barátaid) vagy bármilyen kitalált kamasz szereplők utazzanak vissza a számodra legizgalmasabb történelmi korba. Találkozhatnak hőseid fontos történelmi alakokkal, átélhetnek a jövőt nagyban befolyásoló történelmi pillanatokat vagy átélhetik egy adott kor mindennapjait is.

+ 1 TIPP: Próbáld meg finoman, humorosan ütköztetni a múltat és a jelent. A novella csattanója akár a két idősík közötti feszültségből is táplálkozhat.

Amikor elküldöd nekünk a szöveged, mindenképpen add meg a
– neved
– életkorod
– évfolyamod
– iskolád
– telefonos elérhetőséged
– email címed is!