palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Adj helyett a Gyüttment fesztiválnak! Helyszínkereső pályázat

A Gyüttment fesztivál helyszínkereső pályázata, melyre 2020. február 21-ig lehet jelentkezni! „Költözz vidékre és kezdj új életet!” Erről szól a fesztivál.


A Gyüttment Fesztivál a természetes, szelíd, együttműködő vidéki életet és értékrendet választó emberek éves nagy találkozója. Tudásmegosztás és tapasztalatcsere, fesztivál környezetben, fesztivál hangulatban, hulladéktól mentesen! Az öko-tudatos létezés képviselői, úttörői, bozótharcosai gyűlnek össze, négy napra, előadók, tanítók, mesterek és résztvevők egymást segítve, okítva, bátorítva összekapaszkodnak, erőt merítenek, inspirálnak közösségként közös térbe gyűlnek.

Hol volt eddig a Gyüttment Fesztivál? 2015-ben és 2016-ban a nógrádi Csobánkapuszta lenyűgöző dombjain, 2017-ben az Oszkói szőlőhegyen, Vas megyében, 2018-ban a Zebegényi erdei táborban, a Dunakanyarban, 2019-ben a Szekszárdhoz közeli Sötétvölgyben. Hogy 2020-ban hol leszünk? Ez itt a kérdés!

Kik vagyunk mi?
A Mindenegyüttmegy Egyesület a gyüttmentek erősítésén, közösséggé szervezésén munkálkodik. A gyüttmentek éltető tetteikkel egy új, ökológiai paradigma megtapasztalásán, létrehozásán dolgoznak. A gyüttmentek a mai egészségtelen és pazarló életmód helyett, egy új, természetes, fenntartható, boldog világot hozhatnak létre.A Gyüttment Fesztivál az Egyesületünk által szervezett éves találkozónk, ahol egy egészséges, természetes, ökotudatos életmódhoz szükséges tudások és tapasztalatok átadásának, illetve a témával határos találkozásoknak és kapcsolódásoknak adunk teret.
Keressük a Gyüttment Fesztivál 2020 helyszínét!

Amennyiben az alábbi szempontok számodra is megfelelőek és szeretnél velünk együttműködni, úgy a következő felületen adhatod le jelentkezésedet:
JELENTKEZEM

A jelentkezési lap is letölthető, így internetkapcsolat nélkül is ki tudod tölteni. Kérjük, a letöltött és kitöltött jelentkezésedet, a csatolt képekkel együtt a info@megyesulet.hu címre küldd el!

JELENTKEZÉSI LAP LETÖLTÉSE

Jelentkezési határidő: 2020. február 21.

Miért vándorlunk?
Hogy fejlesszük a vidéket, szeretnénk olyan házigazdákkal együttműködni, akikkel közösen gyakorlati segítséget adhatunk a vidékre költözőknek.
Hogy az egyes helyszíneken és a környékbeli falvakban összegyűjthessük a jó példákat, a helyi tudást, a jó gyakorlatokat, a kapcsolódási lehetőségeket, és ezeket elhozhassuk a fesztiválra.
Hogy elősegítsük a helyi, öko-tudatos kisközösségek létrejöttét, fejlődését.
Hogy megismerjük hazánk tájait, közösségeit, szelíd és természetes módszereit.

Milyen a jó Gyüttment Házigazda?
Helyi közösség, aki szervezőtársunk és a Fesztivál házigazdája tud lenni.
A jó szomszédi viszony jegyében aktív kapcsolatot ápol a környezetével, a környékbeli gazdákkal.
Rendelkezik saját földterülettel, akár több hektárral, és/vagy vannak olyan környező területek, amelyeket használatba vehetünk a Fesztivál idejére.
Ügyünk nem nyereségközpontú, ezért szellemiségében hasonló gondolkodású értéktársakat keresünk.
Vállalja a több hónapos együttműködést és közös munkát, amely az augusztus végi Fesztivált megelőzi.

Miért jó Házigazdának lenni?

 • Fejlődünk! Nemcsak a helyszínt építjük, szépítjük, fejlesztjük, hanem közben mi magunk is épülünk, fejlődünk, csapattá kovácsolódunk.
 • Erősítjük a helyi gazdaságot! Az alapanyagokat helyi, környékbeli termelőktől szerezzük be, a régió kézműveseit, termelőit vonultatjuk fel a piactéren. A Fesztivál előtt és alatt több ezer ember látogat a térségbe, támogatva ezzel a környékbeli ökoturizmust és a helyi gazdaságot.
 • Tudást és inspirációt adunk, kapunk! Olyan szakmai programokat szervezünk, amelyek egyrészt a térségben felgyűlt tudást, tapasztalatot mutatják meg a világnak, másrészt az adott közösséget segítik. Építőtáborokat szervezünk, kalákában dolgozunk, gazdaságot fejlesztünk, közösségfejlesztő műhelyeket tartunk.
 • Világgá kürtölünk! Ország-világ megismeri az adott környéket, helykeresők találhatnak új otthonra, felkerülsz a Gyüttment-térképre!
 • Kapcsolódunk! A Fesztivál híre összehozza a környéken élő értéktársakat, új barátságok, ismeretségek, kapcsolatok jönnek létre – erősödik a helyi közösség, a közös munka összekovácsol, új lendületet ad az helyieknek, a közösségnek, összehozza az “őslakosokat” a gyüttmentekkel.
 • Te adod a Gyüttment Fesztivál “ízét”! A táj, a vendégszeretet, a programok – mind sajátos képet ad arról, hogy hol vagyunk, kik vagyunk, ki a Házigazdánk! Ettől lesz a vándorfesztiválként hazánkat járó Gyüttment Fesztivál minden évben kicsit olyan, amilyen a Házigazdája.

Milyen helyszínt keresünk a Gyüttment Fesztiválnak?
Ezek fontos technikai paraméterek, amelyek alapján mérlegelni fogjuk azt, hogy adott területen megrendezhető-e a fesztivál vagy sem, ezért kérjük, ezekről minél pontosabb információt adj a jelentkezési lapodon!

 • Természetes környezet, varázslatos táj: erdővel, virágos réttel, változatos élővilággal, akár forrással, tóval, patakkal, folyóval. Fontos, hogy legyenek bőven árnyékos helyek, árnyat adó öreg fák, ligetes erdő és cserjés részek.
 • Csend: legyünk távol az ipari tevékenységek, a települések, a forgalmas útvonalak zajától.
 • Megközelíthetőség: előnyt jelent, ha gépjárművel illetve tömegközlekedéssel is könnyen, gyorsan, hatékonyan, kényelmesen elérhető, megközelíthető.
 • Épületek: előnyt jelentenek a Fesztivál kiszolgáló egységeinek (iroda, raktár, konyha) valamint programhelyszínek (pl. csűr, pajta, istálló, kerti konyha, kemence) befogadására alkalmas építmények.
 • Tér: ideális esetben vízszintes, árnyékos helyek. Kemping 2-3 ha, parkoló (kb. 800 autó) 1-2 ha, közösségi-, program- és vendéglátó-helyszínek 3-4 ha.
 • Víz: bevizsgált ivóvíz (vezetékes, forrás, kút), 5 m3/nap. Mosdó/mosogató víz (esővíz is jó), min. 10-20 m3/nap.
 • Komposztálás: konyhai hulladékok, alomszékek komposztjának helyi lerakása.
 • Közösség: egy közösségi használatban lévő vagy potenciálisan közösségi tér legyen, amelyet fejleszteni tudunk és azt később használni is fogják, ezért szeretnénk, hogy épített értékeket ott tudjunk hagyni a területen (pl. Kemence, alomszék, épület, kert).
 • Helyi termékek: legfeljebb 50 km-es körzetből szeretnénk az élelmiszereket és minden egyebet beszerezni, ezért előnyt jelent, ha van egy működő hálózat, kapcsolati rendszer.

Amennyiben ezek a szempontok számodra is megfelelőek és szeretnél velünk együttműködni, úgy a következő felületen adhatod le jelentkezésedet:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScyeLQefmc29VXnF2de1d3xZVuR-4c56DbRAu0wHqz2tVkSQA/viewform

Jelentkezési határidő: 2020. február 21.
Ha kérdésed van, írd meg az info@megyesulet.hu címre!