palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Add el(ő) magad! ösztöndíjpályázat egyetemi-főiskolai hallgatóknak

A jelentkezés alapfeltétele a felsőoktatásban való részvétel. Az ösztöndíjpályázaton a végzős évfolyamok hallgatóit előnyben részesítjük. Az ösztöndíjprogramra összesen 10 főt veszünk fel, ebből legalább 5 főt a műszaki felsőoktatásból. 2 főt az ösztöndíjpályázat főtámogatója jelölhet ki.

Miért hoztuk létre ezt az ösztöndíjpályázatot?

 • Mert tapasztalatból tudjuk, hogy az egyetem nem ad használható prezentációs-előadástechnikai tudást, miközben a munkaerőpiac könyörtelenül elvárja azt.
 • Mert prezentációs-előadástechnikai tudás nélkül a legkiválóbb eredmények sem találnak visszhangra, az értékek nem találják meg hallgatóságukat.
 • Mert még egy olyan igazán sikeres vezetőt sem láttunk, aki ne lett volna maga is hatásos előadó!

Mennyi pénzbe kerül ez Neked?

Az ösztöndíjpályázat számodra ingyenes. A költségeket a támogató vállalkozások finanszírozzák, köztük Magyarország vezető szoftverháza, az evosoft Hungary Kft.

Egy szabályt azonban Neked is be kell tartanod! Ha Te nyered meg a pályázatot, akkor ezzel más elől veszed el a lehetőséget. Ezért az ösztöndíjprogram alatt csak minimális hiányzás megengedett. Az ösztöndíjprogram kezdetén a felvett hallgatóknak egy (a pályázat értékéhez képest) jelképes összegű kauciót kell elhelyezniük. Amennyiben a hallgató a megengedettnél több alkalommal hiányzik, a kaució elveszik. Ebben az esetben a kauciót a csoportban részt vevő hallgatókra fordítjuk. Egyéb esetben a program végén a kaució természetesen visszajár.

Mikor kezdődik, mennyi ideig tart az ösztöndíjpályázat?

 • A jelentkezés elkezdődött.
 • A felvételi beszélgetés időpontja: október 3. (szerda), eredményt egy nappal később hirdetünk.
 • A program érdemi része október 10-én (szerdán) indul. Úgy tervezzük, hogy ettől a naptól kezdve további 8, egymást követő szerdán fogunk találkozni.
 • Regisztrálni már most érdemes, ha biztosan nem akarsz lemaradni semmilyen infóról. A regisztráció végső határideje: 2012. szeptember 26.
 • Az írásbeli feladat részleteit szeptember 21-én ismertetjük, a pályamunka leadási határideje: szeptember 28.
 • Egy-egy alkalom tervezett hossza 3−3.5 óra. Várható kezdési idő: 17h.

Lesz-e házi feladat az ösztöndíjprogram alatt? Igen, várhatóan egy-egy alkalomra 2 órát kell előzetesen készülnöd. A felkészülés elmulasztása is hiányzásnak számít!

Mitől különleges ez az ösztöndíjpályázat?

 • Bár sok vállalkozás beszél a társadalmi felelősségvállalásról, illetve arról, hogy a sikeres vállalkozásoknak valamit „vissza kell adniuk” a felsőoktatásnak, ritka a tényleges cselekvés. Főleg ekkora értékben! Ezért mi most ezúton is szeretnénk megköszönni támogatóinknak, hogy ez az ösztöndíjpályázat létrejöhetett! 
 • Több oldalról is ismerjük a végzett hallgatók munkaerő-piaci lehetőségeit, illetve a velük szemben támasztott elvárásokat. Azt tapasztaljuk, hogy a jelenlegi egyetemi-főiskolai képzések messze nem adnak olyan előadástechnikai, prezentációs és retorikai ismereteket, amilyenekre a sikeres elhelyezkedést követően szükség van.
 • Természetesen vannak olyan munkaadók, akik nemcsak elvárják az előadástechnikai, prezentációs és retorikai ismereteket, készségeket, hanem képezik is a saját munkatársaikat. Azonban ezek a munkaadók is évente csak 1-1 napot tudnak szánni (jobb esetben) a munkatársaik ilyen irányú fejlesztésére. Ehhez képest ez az ösztöndíjpályázat 9×3 óra aktív képzést + 7×2 óra önálló felkészülést biztosít, ami több mint 5 munkanapnyi ráfordítást jelent!
 • Egy közepes színvonalú 1 napos prezentációs, előadástechnikai, retorikai képzés 70.000-110.000 forint körüli összegbe kerül. A színvonalasabb képzések napi díja ennek az összegnek a többszöröse is lehet!

Ki támogatja az ösztöndíjpályázatot?

Főtámogató: evosoft Hungary Kft., Magyarország vezető szoftverháza.

Az ösztöndíjpályázaton való részvétel feltételeinek megváltoztatásának a jogát fenntartjuk.

Jelentkezés: http://ezabeszed.hu/blog/add-elo-magad-osztondijpalyazat-egyetemi-foiskolai-hallgatoknak