palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Ahogy a dolgokra nézel, az mindent megváltoztathat! alkotói pályázat

Kreativitásod segíthet megszüntetni a hajléktalan embereket érő előítéleteket. Szeretnél csatlakozni hozzánk? Vegyél részt te is alkotásoddal egy európai projektben, hogy együtt szüntethessük meg ezeket az előítéleteket!

Olyan társadalmilag elkötelezett és optimista világlátású, amatőr és hivatásos művészeket keresünk, akiknek segítségével megváltoztathatjuk az utcán élő emberekről kialakult (köz)képet.

A kezdeményezés célja egy nemzetközi művészeti gyűjtemény létrehozása, amely számos európai városban kiállításra és kiadásra kerül, illetve egy – a Creative Commons licencének megfelelő jogi keretek között – ingyenes hozzáférésű digitális adatbázisként is megjelenik. A gyűjtemény nyilvánossá tételével egy, a hajléktalansággal kapcsolatos, optimista szemléletű és formáló erővel bíró vizuális forrásanyagot biztosítunk, melyet civil szervezetek, intézmények és magánszemélyek egyaránt hasznosíthatnak.

Mi ez?

Képi pályamunkákat fogadunk a vizuális- és képzőművészetek bármely területéről, legyen az festmény, grafika, fotó vagy bármely más tartós vizuális kifejezési forma, amely digitális gyűjteményben vagy művészeti kiállításon bemutatható.

Kiknek szól?

A pályázaton részt vehet minden olyan szociálisan érzékeny, amatőr vagy hivatásos alkotó, aki művészetében a hajléktalanság témájához optimista hozzáállással viszonyul, a témával jobbító szándékkal foglalkozik. A felhívás minden jelenleg hajlék nélkül élő, volt hajléktalan, és nem-hajléktalan személy számára is él.

Hogyan jelentkezhetek?

A pályamunkák beküldhetőek itt: https://eu.jotform.com/203383437212348

Mikor?

A jelentkezési időszak 2021. március 24-től május 31-ig tart.

És azután?

Minden beküldött pályamunka bekerül a digitális gyűjteménybe. A nemzetközi zsűri által kiválasztott legjobb 150 alkotásból művészeti album készül, valamint négy országban kiállításokon kerülnek bemutatásra.

 A pályázatban való részvételért pénzbeli díjazás nem jár.

Van még kérdésed?

Itt vagyunk, hogy segítsünk. Szeretnénk, hogy ez a projekt mindenki számára elérhető és hozzáférhető legyen. Írj nekünk ide: looktalkact@menhely.hu, vagy keress minket a közösségi oldalakon, hogy eloszlathassuk kételyeidet!

Letölthető dokumentumok

#LookTalkAct_felhivas_nyomtathato

looktalkact_zsuri

A kezdeményezés a Let’s Talk About Homelessness: Learning as a Tool for Social Integration of Homeless People [Beszéljünk a hajléktalanságról: Tanulás, mint a hajléktalan emberek társadalmi be­il­lesz­kedésének le­he­tő­sége] című projekt részeként, az Erasmus+ program támogatásával valósul meg a Menhely Alapítvány vezetésével, a spanyol Arrels Foundacio, a szlovák Divadlo Bez Domova és a német Selbstvertretung wohnungsloser Menschen alkotta partnerségben. A (rövid nevén) #HomelessTalk projekt célja a jelenleg vagy valaha volt hajléktalan emberek részvételét támogatni a tudatosságot növelő programokban, érzékenyítő akciókban.

A beérkező pályamunkáknak köszönhetően felépülő online gyűjtemény mellett a projekt magában foglalja továbbá egy kézikönyv kiadását is, mely a hajléktalansággal kapcsolatos tudatosságot növelő hasznos gyakorlatokat mutat be.

Ha szeretnél többet is megtudni a projektről: http://menhely.hu/index.php/nemzetkozi/homelesstalk