palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Akademie Schloss Solitude alkotói ösztöndíj pályázat

Az art quarter budapest közös művészcsere programja Európa egyik legjelentősebb műteremházával és művészeti központjával, a stuttgarti Akademie Schloss Solitude-del.

Az együttműködés értelmében idén egy hazai képzőművész három hónapos alkotói ösztöndíjat nyer a Schloss Solitude-be, amelyre ezennel pályázatot hirdetünk. Részvételi feltételek és határidő: A művészeti rezidenciára azok a Magyarországon alkotó, illetve a hazai szcénában markánsan jelen lévő képzőművészek pályázhatnak, akik 2023-ban még nem töltik be 40. életévüket. Alap- és mesterképzéses egyetemi hallgatók nem pályázhatnak. Az ösztöndíj 2023 szeptember és november közötti időszakra szól.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2023. március 24. éjfél.

A benyújtandó pályázati anyagnak tartalmaznia kell:

Angol nyelvű szakmai önéletrajzot
Angol nyelvű digitális portfóliót
Legfeljebb két oldal terjedelmű szakmai tervet angol nyelven, amelyben a pályázó ismerteti a rezidencia programra vonatkozó tervét, projektötletét.

A pályázatokról szakmai zsűri dönt, amelynek tagjai:

  • Dr. Timár Katalin, a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum kurátora
  • Dr. Petrányi Zsolt, művészettörténész, a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria Jelenkori Gyűjteményének vezetője
  • Dr. Kukla Krisztián, az art quarter budapest művészeti vezetője

A 3 hónapos ösztöndíj részletei:

  • privát stúdiólakás az Akademie Schloss Solitude épületében (felszerelt konyha, fürdőszoba, háló- és alkotótér)
  • havi 1200 EUR ösztöndíj
  • utazási költségek (egyszeri oda-vissza út)
  • biztosítás
  • projektfinanszírozás (a konkrét megvalósulásról az ösztöndíjas, az aqb és a Solitude egyeztetnek) Fotó (részlet): Horváth Gideon

A pályázók vállalják a pályázat kiírójával való együttműködést, a szükséges információk rendelkezésre bocsátását, a határidők betartását. A pályázók elfogadják a szakmai zsűri döntését, illetve azt, hogy a zsűri a sikertelen pályázatokra vonatkozó döntését nem indokolja. A pályázók elfogadják, hogy adatszolgáltatásuk önkéntes és pályázatuk beadásával hozzájárulnak, hogy a szervezők személyes adataikat kezeljék a pályázat elbírálásának ideje alatt. A pályázók részvételükkel elismerik és tudomásul veszik a részvételi feltételeket. Ezek megszegése a pályázatból való kizárást vonhatja maga után. A pályázati támogatás és az együttműködés részleteiről a szervezők a nyertes pályázóval külön megállapodást kötnek. A pályázók elfogadják, hogy a részvétel feltételeit a szervezők indokolt esetben megváltoztathatják.

A pályázati anyagot az alábbi űrlap kitöltésével lehet benyújtani:

https://forms.gle/hcxgKXKHUsiB8wRKA

További információk:

http://www.akademie-solitude.de/en