palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Alkotói ösztöndíj pályázat szobrászoknak, festőknek

amadeus pályázatA Fundamenta-Lakáskassza Zrt., a Műgyűjtők Klubja, az AMADEUS Művészeti Alapítvány, és a Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) közös szervezésében idén is meghirdetésre kerül az ALKOTÓI ÖSZTÖNDÍJ PÁLYÁZAT és a „kisalkotói ösztöndíj pályázat”.

A szponzorok hozzájárulásának köszönhetően, az Alapítvány kuratóriuma a 2010/2011-es tanévre három ALKOTÓI ÖSZTÖNDÍJ–at hirdet meg.

Pályázati feltételek:

 • Az ALKOTÓI ÖSZTÖNDÍJ-ra kizárólag II.-III.-IV. éves szobrász vagy festő MKE hallgató pályázhat.
 • Az ALKOTÓI ÖSZTÖNDÍJ  összege 80.000,- Forint/hó egy tanéven keresztül.
 • Az ALKOTÓI ÖSZTÖNDÍJ-ra érvényesen pályázni kizárólag úgy lehet, ha a pályázó
  • elektronikusan regisztrál és elküldi pályázatát, valamint feltölti a két pályamunkájáról készült fotót továbbá portfólióját az http://www.amadeusalapitvany.hu Aktuális pályázat(ok) oldalon keresztül;
  • a pályázati kiállításra határidőben leadja maximum két műalkotását és papír alapú portfólióját;
  • vállalja, hogy a pályázatra benyújtott két műalkotásával részt vesz a képvásárlási akcióban, akkor is, ha nem ő nyeri az ALKOTÓI ÖSZTÖNDÍJ-at, továbbá azt, hogy
  • pályázati kiállításra benyújtott két műalkotásából – az Alapítvány választása szerint – az egyik pályamű ingyenesen az Alapítvány tulajdonába kerül, amennyiben elnyeri az ALKOTÓI ÖSZTÖNDÍJ-at.

A pályázatra benyújtott műveket és a portfóliót Győri Istvánnál kell leadni a Barcsay teremben 2010. április 26-án (hétfő) 10-17 óra között.

 • a pályázatra benyújtott műalkotás nem lehet sorozat ill. installációs jellegű;
 • a maximális mérethatár 150×150 cm, ill. egy ember számára könnyen mozgatható szobrok;
 • festményeknél a kép hátoldalán, szobroknál jól látható helyen nyomtatott nagybetűvel, jól olvashatóan fel kell tüntetni az alkotó nevét, a mű címét, keletkezésének időpontját, méretét és technikáját (a beazonosítás érdekében minden műnek külön-külön címet kell adni);
 • a kiállításon elsötétített terem nem biztosított;

A pályázatok alapján két ösztöndíjról az alábbi összetételű zsűri dönt, míg a harmadik ösztöndíj tekintetében a Műgyüjtők Klubján keresztül a magyarországi kortárs magángyűjtők elektronikus szavazataikkal döntenek.

 • Andrási Gábor (Műértő); Muladi Brigitta (Új-Művészet); Topor Tünde (Art-Magazin); Hajdu István (Balkon)
 • Bikácsi Daniela (festő); Kovács Péter (festő); M. Novák András (festő); Balás Eszter (szobrász); Mata Attila (szobrász)
 • Körösényi Tamás (MKE), Károlyi Zsigmond (MKE)
 • Gergely Károly (Fundamenta); Nagy Bálint (Amadeus); Balogh Péter (Amadeus)

A pályázati kiállítás megtekinthető:
2010. április 29. és május 7. között az MKE (1062 Budapest, Andrássy út 69-71.) Barcsay termében. (nyitva: hétköznap 10.00-18.00; szombat 10.00-13.00, május 1-jén zárva)

A „Kisalkotói ösztöndíj pályázat”:
A Fundamenta és az Alapítvány gyűjteménye bővítése céljából idén is 15 db festményt választ ki a pályázati kiállításra beadott pályamunkákból.
A művek alkotói 130.000,- forint/műtárgy egyszeri ösztöndíjban részesülnek.
A „Kisalkotói ösztöndíj pályázat”-ra V. éves hallgatók is pályázhatnak.
A pályamunkák későbbi cseréje, illetve a főszponzorral való későbbi alkudozás semmilyen formában nem megengedett!

A pályázat eredményhirdetése:
A Fundamenta-Lakáskassza által támogatott két ösztöndíj tekintetében a pályázat eredményhirdetésére és az azt követő fogadásra 2010. május 6-án (csütörtök) 18:30 órakor kerül sor a kiállítás helyszínén. Ennek keretén belül kerül sor a képvásárlási akcióban kiválasztott 15 festmény kihirdetésére is.

A Műgyűjtők Klubja által támogatott harmadik ösztöndíj zártkörű átadására 2010. május 3-én (hétfőn) 18:30 órakor kerül sor szintén a kiállítás helyszínén.

Letölthető dokumentumok

Pályázati kiírás

Forrás: http://www.amadeusalapitvany.hu/