palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Álljon meg egy novellára! – irodalmi pályázat

Álljon meg egy novellára pályázat

Szeretnéd a novellád egy megálló plakátján látni? Írd meg történeted és jelentkezz az irodalmi pályázatra!

Szépirodalmi alkotópályázat „Álljon meg egy novellára! címmel. A pályázatra összefüggő, bekezdésekre tagolt novellákat várnak. A legjobb három alkotás, valamint a közönségdíjas és különdíjas pályaművek pénzdíjban részesülnek, és reklámeszközökön jelennek meg.

A pályázók köre: A pályázaton részt vehet minden olyan természetes személy, aki a pályázat kiírásának időpontjában már betöltötte 14. életévét, és az EU valamely tagállamában tartózkodási vagy lakóhellyel rendelkezik, továbbá valós adataival regisztrált, és a pályázat benyújtásakor a rá irányadó nyilatkozatokat – annak jelölőnégyzetben való elfogadásával – megteszi. A 14. életévét betöltött, de 18 év alatti személyek esetén a pályázaton való részvételhez törvényes képviselőjük jognyilatkozata szükséges.

A felhívásra egy pályázó maximum 3 darab művel (novella) nevezhet. Pályázni csak egyénileg, saját szellemi alkotásokkal lehetséges. Az a pályázó, aki más szellemi alkotását a sajátjaként feltüntetve nyújtja be, korlátlanul felel minden ebből származó joghátrányért, Szervező a pályázó – szerzői jogosultságaira vonatkozó – nyilatkozatának valóságtartalmát nem vizsgálja, kivéve a döntőbe jutott és különdíjas műveket. Az itt meghatározott eset a pályázó azonnali kizárását vonja maga után – ideértve a tényleges szellemi termékét képező pályaműve(ke)t is.

A pályázatban való részvétel önkéntes és ingyenes.

A pályamunka:

Olyan szépirodalmi, prózai műfajban készült alkotásokat (novellákat) várunk, melynek terjedelme szóközzel együtt minimum 3 600, maximum 4 000 leütés.

Díjazás:

1. díj: nettó 300.000 forint,
2. díj: nettó 200.000 forint,
3. díj: nettó 100.000 forint.

Közönségdíj: nettó 25.000 forint értékben
Telekom Különdíj: A Magyar Telekom az általa kiválasztott alkotást az íróval közösen, vagy általa engedélyezve színpadra állítja
Rossmann különdíj: 100.000 Ft értékű Rossmann ajándékkártya

Jelentkezési határidő: 2022. május 31.

További információ: novellapalyazat@jcdecaux.com
weboldal: https://novella.jcdecaux.hu/