palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

„forrás/source” – irodalmi pályázat

pest text pályázat

400 ezer forint összdíjazású szépirodalmi pályázat „forrás/source” hívószóra.

A nevezés jeligés. A pályázat összdíjazása ismét 400 ezer forint, a győztesekről nívós zsűri és közönségszavazás dönt majd.

A PesText fesztiválhoz kapcsolódóan irodalmi pályázatot hirdetnek, melyre kortárs magyar szerzők magyar nyelvű műveit várják maximum 6000 leütés terjedelemben „forrás/source” témakörben.

A pályázat zsűrizése két körben zajlik. Alapos előválogatást követően a legjobb tizenegy pályamű kerül az elismert szakemberekből álló főzsűri elé. Idén Cserna-Szabó András, Halász Rita és Bartis Attila dönt a szakmai díjról.

A shortlistre került írások közül egy elnyeri a zsűri fődíját, egy pedig közönségdíjat kap. Mindkét írást lefordítják angolra, valamint megjelenik a fesztivál zinjében is. Szerzőik bruttó 200 ezer forint jutalomban részesülnek, és meghívást kapnak a PesText fesztiválra. A közönségdíjra bárki szavazhat július 23. és augusztus 20. éjfél között.

Az írásokat a pestextpalyazat@gmail.com címre várják FORRÁS/SOURCE tárgymegjelöléssel 2022. június 1-ig.
A pályamunkákat műfaji megkötés nélkül, e-mailben, csatolmányként várják (word vagy pdf formátumban). A pályázatra kizárólag olyan művek nevezhetők, melyek sem online, sem nyomtatott formában nem jelentek meg, megjelenésük jelenleg nincs folyamatban és a pályázat lezárulásáig nem is várható. Kizárólag jeligés pályázatot fogadnak el, a beérkezett dokumentumon nem szerepelhet a szerző neve.