palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Álmaidban Amerika visszainteget? Pályázat köznevelési intézmények számára

„Álmaidban Amerika visszainteget?” – Amerika Nap pályázat. Egyedülálló rendezvénysorozat lehetőségét kínálja az Egyesült Államok budapesti Nagykövetsége és az Emberi Erőforrások Minisztériuma magyarországi köznevelési intézmények számára.

Az egész napos programsorozat keretében a diákok és a pedagógusok betekintést nyerhetnek a nagykövetség munkájába, tájékozódhatnak az amerikai továbbtanulási lehetőségekről és kreatív módon szerezhetnek még több információt az Egyesült Államokról és annak kultúrájáról. A program állandó elemei közé tartozik egy amerikai diplomata előadása az iskola által választott témában, amit a diákokkal való beszélgetés egészít ki, illetve egy prezentáció az amerikai továbbtanulási lehetőségekről, amelyet egy szakember tart.

A programban résztvevő iskolák kiválasztásánál előnyt élveznek azon intézmények, amelyek a helyi önkormányzattal, illetve a médiával együttműködésben valósítják meg az eseményt.

A programot a következő két időszakban lehet megvalósítani: 2018. év első fele, 2018. második fele. A pontos időpontot az iskolával egyeztetve választják ki a szervezők.

A pályázás módja
A jelentkezéshez az alábbi címekre kell elküldeni az iskola angol nyelvű bemutatását, az angol nyelvű pályázatot és magyar nyelvű jelentkezési lapot: vizsyl@state.gov és cecilia.nagy@emmi.gov.hu.

Letölthető dokumentumok

Pályázati dokumentumok

A jelentkezés határideje: 2017. november 12., vasárnap éjfél

Az elbírálás
Az elbírálás főbb szempontjai: a helyi közösség és egyéb középiskolák bevonása, a pedagógusok és diákok aktív szerepvállalása, az Amerika Nap illeszkedése a köznevelési intézmény életéhez, az állandó elemek mellett javasolt új programelemek, a média bevonása.