palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Amigos egy Poket oldalban – irodalmi pályázat

Amigos egy poket oldalban avagy barátság a négy fal között. Most mindenki, aki csak teheti otthon van. Hiányoznak a barátaink. Ezt a hiányt érzik a kórházban hosszasan gyógyuló gyerekek is. A két érzés találkozik. Az Amigos alapítvány és a Poket zsebkönyvek közös irodalmi pályázata.

Az Amigos Alapítvány önkéntesei beteg gyerekeket látogatnak, akik heteket, hónapokat vagy akár éveket töltenek bizonytalanságban a kórház négy fala között. Az Amigók igyekszenek pótolni a közösséget, a barátokat, hiszen barátok nélkül üres az élet.
Most mindannyiunk élete megváltozott. Aki teheti otthon marad, és egy idő után ugyanaz a bezártság-érzés uralkodik el rajta, mint az Amigók kis barátain a kórházban. Minden érzés normális: a feszültség, a boldogság, a szorongás, a hiány, a kipihentség és a pihenni vágyódás, a bizonytalanság, a biztonságra és szeretetre vágyódás.
Most mindannyian, akik otthon vagyunk, kicsit átérezzük, hogyan élik a kórházban gyógyuló gyerekek az életük egy részét.
A két érzés találkozik.

Írd le maximum 150 szóban, mi fogalmazódott meg benned a két érzés kapcsán, mit hoz ki belőled a #maradjotthon időszaka.
Érdemes követni az Amigos a gyerekekért facebook oldalát, hogy közelebbről is megismerd, hogyan tesznek a gyerekekért az Amigók a kórház négy fala között.

Részletek:
Információk:
https://bit.ly/POKET-reszletek
Leadás:
https://bit.ly/palyazat-leadas

Jelentkezési feltétel:

  • Bárki lehetsz
  • Bárhány éves
  • Bármilyen múlttal
  • Bármilyen jövővel

A írásokat irodalom tanárokkal illetve a POKET zsebkönyvek szakmai együttműködésben értékeljük, a legjobbaknak pedig izgalmas nyereményekkel kedveskedünk.