palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat „Kultúra Lovagja“ elismerésre

A magyar államalapítás millenniuma alkalmából a kulturális örökség megőrzése, felkutatása, ápolása, népszerűsítése, alkotó fejlesztése, az egyenrangú kultúrák nemzetközi együttműködésének elősegítése érdekében huzamos időn át kifejtett önzetlen tevékenység elismerésére a Falvak Kultúrájáért Alapítvány 1998-ban Magyar Kultúra Lovagja címet alapított.

Kiíró: Falvak Kultúrájáért Alapítvány
Címe: Kultúra Lovagja cím adományozása
Beadási határidő: 2020. október 15.
Pályázhatnak: társadalmi szervezetek és önkormányzatok, akik – a jelölt tudta nélkül (!) – tagjuk, munkatársuk, vezetőjük huzamos időn át végzett, önzetlen, áldozatos munkáját az elismerés ezen formájával kívánják megköszönni. Egy szervezet egy jelöltet állíthat.

Pályázatról:

(a) A magyar államalapítás millenniuma alkalmából a kulturális örökség megőrzése, felkutatása, ápolása, népszerűsítése, alkotó fejlesztése, az egyenrangú kultúrák nemzetközi együttműködésének elősegítése érdekében huzamos időn át kifejtett önzetlen tevékenység elismerésére a Falvak Kultúrájáért Alapítvány 1998-ban Magyar Kultúra Lovagja címet alapított.
(b) Javasolható címek: Magyar Kultúra Lovagja és a Magyar Kultúra Apródja, továbbá két vagy több nemzet (nemzetiség) kultúrájának ápolásáért az Egyetemes Kultúra Lovagja cím.

(c) Jelölt lehet az alapító gondolatot hitelesen megvalósító magyar és külföldi állampolgár, illetve „posztumusz” személy.

(d) A pályázat benyújtása kizárólag postai úton lehetséges. Formája, tartalma és terjedelme kötetlen. A pályázat tartalmazza a jelölt életrajzát (foglalkozása, életkor, lovagias tetteit (nem munkaköri kötelességként végzett.) Kérjük, hogy a pályázó a lovagias tetteket külön is foglalja össze maximum 400 karakterben, ezzel fokozza az értékelők tevékenységének hatékonyságát. A javaslathoz a pályázó által szükségesnek ítélt melléklet – kiemelten a lovagiasságot erősítő támogatói nyilatkozat – csatolható.

  1. A döntés és értesítés: Az alapítvány kuratóriuma a Tanácsadó Testület – az Alapító Lovagok és a Kultúra Lovagrendje tagjai javaslata alapján – 2020. december 1-ig hozza meg döntését, amelyről a jelölő szervezetet értesíti.
    7. Az elismerés átadása a XXV. Magyar Kultúra Napja Gálán (2021. január 23-án) lesz.

Cím: Falvak Kultúrájáért Alapítvány 1134 Budapest Gidófalvy út 29.
További információ: www.alkotohazak.shp.hu, e-mail: adrianus.alapitvany@gmail.com