palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Amőba Akció-pályázat középiskolások részére

amoba palyazatA Lakmusz Csoport pályázatot hirdet középiskolások számára. A pályázat célja: párbeszéd kezdeményezése a szabad fantázia és a kreativitás segítségével múltunkról, jelenünkről és jövőnkről. A kiválasztott pályamunkákból színházi előadásokat készítünk 2010 tavaszán a MU Színház, a Trafó Kortárs Művészetek Háza és a Tatabányai Jászai Mari Színház közreműködésével. A színházi alkotófolyamatba a nyertes pályázatok beküldőit is bevonjuk.


Pályázni a következő témakörökben lehet:

I. EGY NAP – Dokumentáld egy napodat fényképekkel, rajzokkal, naplóbejegyzésekkel vagy filmmel. Keress az aznapi hírek közül olyanokat, amelyeket valamilyen okból kifolyólag a saját bejegyzéseidhez, fotóidhoz stb. kapcsolni tudsz, s rendeld a világ napi eseményeit a te aznapi történetedhez. (Napi hírnek minősül minden online vagy nyomtatott sajtóból szerzett értesülés.) A saját napod egyes pontjai, s a melléjük rendelt aktuális hírek között nem feltétlenül kell egyértelmű vagy logikus kapcsolatnak lennie.

II. „KIKÉREM MAGAMNAK!” – Képzeld el, hogy egy befolyásos testület előtt szólalsz fel. Téged választottak a korosztályod képviselőjének, hogy előadd a kéréseiteket, igényeiteket, követeléseiteket, felsorold azokat a tényezőket, amik szerintetek veszélyeztetik a jövőtöket – és felródd azokat a hibákat, amiket meglátásotok szerint a döntéshelyzetben lévő korosztály (beleértve a szüleiteket, nagyszüleiteket) eddig elkövetett, vagy elkövet. A pályázati munka lehet szónoklat, demonstráció, bemutató – győzd meg a hallgatóságot, serkentsd cselekvésre! Nem árt, ha ebben a pályázati témában betartod a retorika szabályait.

III. TÖRTÉNELMI FORDULÓPONT
– Válassz ki a magyar történelemből egy mindenki által jól ismert eseményt vagy híres személyiséget, s adj tudósítást az adott fordulópont vagy főhős egyetlen napjáról. A tudósító lehet maga a történelmi személyiség, te magad, vagy egy általad kitalált figura (például Kossuth Lajos pincsije vagy István király gonosz ikertestvére). Pályázni lehet képregénnyel, esszével, kisfilmmel, animációval, forgatókönyvvel, drámai jelenettel, fiktív naplóval vagy elbeszéléssel. Koncentrálj a személyes történésekre! (Az iskolában tanult tényanyagtól való elrugaszkodás teljes mértékben megengedett.)

IV. ÚTINAPLÓ
– Egy időugrás révén a tökéletesen boldog Magyarországon találod magad. Adj tudósítást útinaplód segítségével az általad látott társadalomról. Hogyan működik egy tökéletesen boldog ország? (Az útinapló lehet képregény, kisfilm, fotósorozat, animáció vagy irodalmi alkotás. Vagy akármi más.)

V. FORDÍTVA – Képzeld el a jelenlegi Magyarország ellentétét! Milyen lenne ez az ország, ha minden éppen fordítva működne benne, mint ahogyan jelenleg működik? (Pályázni ezúttal is bármilyen vizuális vagy irodalmi alkotással lehet.)

A pályázatok beadási határideje: 2009. december. 20.

A munkákat a MU Színház címére (1117, Budapest, Kőrösy József utca 17., a borítékra írjátok rá: MU Labor, Amőba Akció), valamint a lakmuszcsoport@gmail.com e-mail címre várjuk!

A pályázattal kapcsolatban szójatok hozzánk a csoport bármelyik elérhetőségén, illetve az Üzenőfalon!

Bővebb információ: http://lakmuszcsoport.wordpress.com/

Forrás: Lakmusz csoport