palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Andersen meseíró pályázat

Hans Christian Andersen örök értékű meséit idézve a Berzsenyi Dániel Könyvtár meseíró pályázatot hirdet amatőr írók, szülők és nagyszülők, ábrándos lelkű felnőttek számára.


Gyermekkorunkat elhagyva is szívesen hallgatunk, szövünk csodás történeteket. Hol gyermekeinknek, barátainknak vagy csupán a saját boldogságunkra. Pályázatunkkal szeretnénk alkalmat kínálni azoknak a felnőtteknek, akik kedvet éreznek ahhoz, hogy szavakba öntött képzeletük játékát ne csak emlékezetük vagy íróasztaluk rejtett fiókjaiban őrizzék, hanem megosszák másokkal.

A pályázat részletei:

  • Minden 18. életévét betöltött személy pályázhat
  • Egy meseíró külön jeligével ellátott, több pályaművel is indulhat
  • A mesék témája szabadon választott, épülhet hagyományos mesei elemekre, vagy lehet meghökkentően újszerű, modern történet
  • Az írás maximum 3 db gépelt A4-es oldal terjedelmű lehet, 12 pontos betűmérettel, másfeles sortávolsággal
  • A beérkezett pályaműveket felkért zsűri értékeli
  • A legjobb munkák benyújtói díjazásban részesülnek, továbbá lehetőséget kapnak, hogy elektronikus felületeinken keresztül a nagyközönség, könyvtári foglalkozásainkon a gyermekek is megismerjék alkotásukat.

Letölthető dokumentum

Pályázati adatlap

Beküldési határidő: 2017. szeptember 8.

A meséket jeligével ellátva elektronikus levélben a gykvt@bdmk.hu, postai úton a Berzsenyi Dániel Könyvtár Szombathely, dr. Antall József tér 1. címre, vagy személyesen a könyvtár információs pultjánál várjuk.