palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Háztartási gépcsere (mosógép, hűtő, fagyasztó, szárítógép) pályázat

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pályázatot tesz közzé  nagykorú természetes személyek részére, a magyar háztartások energiahatékonyságának növelése érdekében, meglévő háztartási nagygépek (hűtő vagy fagyasztó készülék, vagy mosógép illetve mosó-szárítógép) magas energiahatékonyságú, új berendezésekre történő cseréjének támogatására. A támogatási kérelmeket augusztusban lehet majd benyújtani.

Pályázat kódszáma: HGCS/2017

Tervezett keretösszeg: 600.000.000 Ft

Támogatás igénybevételére jogosultak köre: A pályázati kiírásra kizárólag magyar adóazonosító jellel és magyarországi lakóhellyel rendelkező, nagykorú természetes személyek nyújthatnak be pályázatot.

Támogatható tevékenységek köre
A pályázatra személyenként és lakásonként legfeljebb egy háztartási nagygép (hűtő/fagyasztó készülék, vagy mosógép/mosó-szárítógép) cseréjére nyújtható be pályázat. Egy személy több pályázat benyújtására akkor sem jogosult, amennyiben több bejelentett lakóhellyel rendelkezik.

Az alprogram keretében kizárólag a pályázati portálon található „Regisztrált kereskedők listáján” szereplő kereskedőtől beszerzett alábbi háztartási nagygépek egyikének cseréjéhez nyújtható támogatás:

Hűtő vagy fagyasztó készülék:

 • hűtőszekrény cseréje új, energiatakarékos hűtőszekrényre, vagy kombinált hűtőszekrényre, vagy fagyasztószekrényre, vagy fagyasztóládára, vagy
 • kombinált hűtőszekrény cseréje új, energiatakarékos hűtőszekrényre, vagykombinált hűtőszekrényre, vagy fagyasztószekrényre, vagy fagyasztóládára, vagy
 • fagyasztószekrény cseréje új, energiatakarékos hűtőszekrényre, vagy kombinált hűtőszekrényre, vagy fagyasztószekrényre, vagy fagyasztóládára, vagy
 • fagyasztóláda cseréje új, energiatakarékos hűtőszekrényre, vagy kombinált hűtőszekrényre, vagy fagyasztószekrényre, vagy fagyasztóládára.

Mosógép vagy mosó-szárítógép:

 • elöltöltős mosógép cseréje új, energiatakarékos elöl- vagy felültöltős automata mosógépre, vagy mosó-szárítógépre, vagy
 • felültöltős mosógép cseréje új, energiatakarékos elöl- vagy felültöltős automata mosógépre, vagy mosó-szárítógépre, vagy
 • mosó-szárítógép cseréje új, energiatakarékos elöl- vagy felültöltős automata mosógépre, vagy mosó-szárítógépre.

Támogatható (elszámolható) költségek meghatározásának szabályai
Kizárólag a pályázati portálon megjelenő „HGCS hűtő és fagyasztó készülék katalógusban”, vagy „HGCS mosógép és mosó-szárítógép katalógusban” szereplő termék beszerzéséhez nyújtható támogatás.
Kizárólag a pályázati portálon található „Regisztrált kereskedők listáján” szereplő kereskedőtől vásárolt termékre nyújtható támogatás.
Figyelem! Támogatói Okirat nélkül illetve nem a pályázati kiírás feltételei szerint megvásárolt háztartási nagygép vételárához utólagosan nem vehető igénybe támogatás!

A pályázattal elnyerhető támogatás

A vissza nem térítendő támogatás mértéke és aránya:
A „HGCS hűtő és fagyasztó készülék katalógusban”, valamint a „HGCS mosógép és mosó-szárítógép katalógusban” szereplő készülék beszerzése esetén a támogatás mértéke a vásárlás időpontjában érvényes bolti ár 50 százaléka, de legfeljebb:

 • A+ kategóriájú háztartási nagygép beszerzése esetén 25.000 Ft/ háztartási nagygép;
 • A++ kategóriájú háztartási nagygép beszerzése esetén 40.000 Ft/ háztartási nagygép;
 • A+++ kategóriájú nagygép beszerzése esetén 45.000 Ft/ háztartási nagygép
 • A támogatást a miniszteri döntés után, a Támogatói Okirat kézhezvételét követően lehet igénybe venni a készülék megvásárlása alkalmával.
 • A gépvásárláshoz biztosítandó saját forrást a Pályázó a háztartási nagygép vásárlásakor, a kereskedőnek köteles kifizetni.

Pályázatot benyújtani 2017.08.31. napjáig, illetve a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig az alábbi területi bontásban és kezdő időpontoktól lehetséges:

 • Észak-Alföld (Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok): 2017.08.07
 • Dél-Alföld (Csongrád, Bács-Kiskun, Békés): 2017.08.09
 • Észak-Magyarország (Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád): 2017.08.14
 • Nyugat-Dunántúl (Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala): 2017.08.16.
 • Dél-Dunántúl (Somogy, Baranya, Tolna): 2017.08.21.
 • Közép-Dunántúl (Komárom-Esztergom, Fejér, Veszprém): 2017.08.23.
 • Közép-Magyarország (Pest, Budapest főváros): 2017.08.28

A pályázatok benyújtásának módja
A pályázat kizárólag magyar nyelven, elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül nyújtható be, ügyfélkapus azonosítást követően az adatlapok kitöltésével és a szkennelt dokumentumok csatolásával.
Pályázatot elektronikusan benyújtani régiónként eltérően, II.1. pontban megjelölt napokon, reggel 8:00 órától a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig lehetséges. A vissza nem térítendő támogatás keretének kimerülése esetén az NFM hivatalos honlapján, valamint a pályázatbenyújtó felületen hirdetményt tesz közzé a pályázati kiírás felfüggesztésének / lezárásának pontos idejéről.
A Pályázókat pályázati díj nem terheli.

Letölthető dokumentumok

Pályázói információk

A pályázati portál elérhetősége: hgcs2017.nfsi.hu
A pályázati konstrukcióval kapcsolatos információk, ügyfélszolgálati elérhetőségek, segédletek a pályázati portálon érhetőek el.
Az elektronikus pályázati rendszerrel, illetve a pályázatkezeléssel kapcsolatos kérdések, problémák esetén segítségnyújtás pályázatkezelő Ügyfélszolgálatán érhető el.

Telefonszámok:
+36 70 / 424 1802;
+36 70 / 424 5393;
+36 70 / 424 3949;
+36 70 / 424 0922

Telefonos ügyfélszolgálati idő:
Hétfő – Csütörtök: 8.00 – 16.00
Péntek: 8.00 – 14.00
E-mail: hgcs2017@nfsi.hu

Pályázz velünk!
Pályázatírás