palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

APP4INNO – ötletpályázat agrár- és élelmiszeripari KKV-k számára

A „Dél-Kelet Európai” Operatív Program keretében megvalósuló “APP4INNO – Establishment and promotion of new approaches and tools for the strengthening of primary sector’s competitiveness and innovation in the South East Europe”, projekt célja, hogy új megközelítések létrehozásával és népszerűsítésével fokozza az innovációt és a technológiai transzfert a primer szektorban.

A projekt vezető partnere az olasz „Veneto Agricultura”, melyet egy transznacionális partnerség támogat Bulgária, Görögország, Magyarország, Románia, Albánia, Horvátország, Szerbia és Ukrajna területeiről. A Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség mint projekt partner aktívan részt vesz minden projekt tevékenységben, növelve az agrárélelmiszeripari lánc és a helyi jellegzetes termelés hatékonyságát.

Az APP4INNO projekt keretében létrejött a „primer szektor versenyképességét támogató transznacionális platform”, egy KKV-kat segítő információs felület, amelyet a partnerek működtetnek azzal a céllal, hogy fejlesszék az agrár-élelmiszeripari vállalkozások versenyképességét.

A Platform elindítja az „Ötletversenyt”, melynek keretei között innovatív projekt ötletek megvalósítása kerül támogatásra. A nyertes pályázatok megvalósításuk során díjmentes szakértői technikai támogatásban részesülnek.

Pályázhatnak: Az Ötletverseny nyitott az agrár-élelmiszeripari ágazat területén működő mikro-, kis-és középvállalkozások (KKV-k) számára. Konzorciumi tagként az agrár-élelmiszeripari KKV-k mellett:

  • Kutatóközpontok és egyetemek;
  • Egyesületek, üzleti támogató központok,
  • A felsoroltaktól eltérő gazdasági ágazathoz tartozó kis-és középvállalkozások, melyek ugyanakkor szorosan kapcsolódnak az agrár-élelmiszeripari szektorhoz (pl. ICT fejlesztők, agrár-élelmiszeripari gyártók stb.)

Tevékenységi területek:

  • A mezőgazdaság és termékeinek eszmei értéke
  • Az agrár-élelmiszeripari láncok racionalizálása

Értékelés: Benyújtás és regisztráció után, minden jelentkezés kétlépcsős értékelési eljáráson megy keresztül:

  • Annak ellenőrzése, hogy a kérelem a formai követelményeknek (lsd. 2. és 6. fejezet) megfelelő-e
  • A formai követelményeknek megfelelt pályázatok ezt követően tartalmuk alapján minőségi értékelésre kerülnek

Jelentkezés: A jelentekézéseket a jelentkezési csomag kitöltésével lehet benyújtani (Jelentkezési lap, valamint lehetséges mellékletek).

A jelentkezések beadási határideje 2013. szeptember 1612.00 óra (helyi idő szerint). A jelentkezések benyújthatók ajánlott postai küldeményként, faxon, futárszolgálattal vagy saját kezűleg. Minden esetben, a határidő a pályázat beérkezésére vonatkozik a következő címre:

Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft.
7621, Pécs, Király u. 23-25.

Kapcsolat
A Platform, avagy a projekt munkatársai készséggel állnak rendelkezésre az Ötletversennyel kapcsolatos kérdések megválaszolásában, valamint a jelentkezési lapok kitöltésének során. Kérjük, keressék a következő kapcsolattartó személyeket:

Iványi Katalin, projekt menedzser
Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft.
H-7621 Pécs, Király utca 23-25.
Mobil: +36-30/581-2847
Tel.: +36 72 511-676
E-Mail: katalin.ivanyi@ddriu.hu

Kiss Milán, projekt menedzser
Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft.
H-7621 Pécs, Király utca 23-25.
Tel.: +36-72/511-676
Fax: +36-72/511-675
Mobil: +36-30/581-3184
E-Mail: milan.kiss@ddriu.hu

Link: http://ddriu.hu/htmls/?ID=476