palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Átadták a tatabányai felújított sportcsarnokot

Átadták Tatabányán a Földi Imre Sportcsarnokot. A 212 millió forintért korszerűsített épület szombati ünnepélyes átadásán Földi Imre „Köztársasági gyűrűt” vehetett át Gyenesei István önkormányzati minisztertől, „Olimpiai emlékérmet” Schmitt Pál MOB elnöktől és a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség „Aranyérdemrendjét” Aján Tamástól, a szervezet elnökétől.Gyenesei István egy filmet adott át az ünnepeltnek, amely korabeli felvételeken mutatja be a súlyemelő legnagyobb sikereit. Földi Imre 1955-től 23 éven át volt a Tatabányai Bányász sportolója. Öt olimpián vett részt, első aranyérmét 36 évesen szerezte. Nevéhez 20 világcsúcs és 50 magyar rekord fűződik

A csarnok felújításával 200 négyzetméterrel bővült a súlyemelőterem, új edzőtermet kapott a birkózó szakosztály, az épület galériáján korszerű televíziós közvetítőállásokat építettek és új bírói öltözőket és dopping-ellenőrző szobát alakítottak ki.

Az ünnepségen tíz olimpiai aranyérmes sportoló volt jelen, közöttük Gyarmati Dezső vízilabdázó, Polyák Imre birkózó, Portisch Lajos sakkozó, Sági Györgyné Rejtő Ildikó vívó, és Weltner Györgyné asztaliteniszező paralimpikon.

Bencsik János polgármester beszédében emlékeztet arra, hogy Tatabányán az elmúlt években félmilliárd forintot meghaladó sportlétesítmény-fejlesztési programot valósítottak meg. Műfüves labdarúgó pálya épült, új épületetet kapott a városi szabadidőpark, tanuszodát hoztak létre és a stadionban rekortán került az atlétikai pályára.
(MTI)